Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Zakładowe normy zużycia osłonek na 100kg

 

1 Parówki Finki ex –marszczone fi 24mm – 400mb

2 Kabanosy sopelki – baranie fi 23mm – 620 mb

3 Kanapkowa ex –osłonki magnum –fi-80mm –60mb- .klipsy

4 Biała surowa - jelita wp fi 26-28mm –199mb

5 Doktorska ex - osłonki magnum brązowe fi-80mm- 50mb

6 Farmerska – jelita wp. Fi 26-28mm –210 mb

7 Grillowa – jelita wp fi 26-28mm – 240mb

8 Grillowa z serem – jelita wp fi -26-28mm – 230mb

9 Jałowcowa -jelita wp fi 26-28mm – 168mb

10 Jarmarczna – jelita wp fi 26-28mm – 181mb

11 Kanapkowa – osłonki Visant fi 65mm- 60mb- klipsy

12 krakowska parz. – osł. Białkowe fi 65mm – 55mb- klipsy

13 Krakowska podsusz. osł. białkowe fi 60mm – 50mb-klipsy

14 Mielona – osł. białkowe fi 80 – 50mb- klipsy

15 Kiełbasa na ruszt – jelita wp. Fi 26-28mm – 220mb

16 Ostrołęcka – jelita wp. Fi 26-28mm – 220mb

17 Parówkowa – jelita wp. Fi 26-28mm – 228mb

18 Parówkowa drobiowa – jelita wp.fi 26-28mm –256mb

19. Parówkowa max- jelita wp. Fi 26-28mm – 323mb

20 Perska –osł. visant fi 60 – 55mm – klipsy , pętelki

21 Podwawelska – jelita wp fi 26-2mm – 184mb

22 Podwawelska II –jelita wp. 26-28mm – 200mb

23 Polska pieczona – jelita wp. FI 26-28mm – 171 mb

24 Polska wędzona – jelita wp. Fi 26-28mm - 175mb

25 Regionalna – jelita wp. Fi 26-28mm – 210mb

26 Swojska – jelita wp. Fi 26 – 28mm - 220 mb

27 Śląska – jelita wp. Fi 26-28mm – 197mb

28 Śląska F – jelita wp fi 26-28mm – 228mb

29 Śląska z indyka – jelita wp . 24-26mm – 207 mb

30 Tatrzańska . osł. białkowe fi 45mm - 70 mb

31 Toruńska - jelita wp. Fi 26-28mm – 168mb

32 Wiejska ex–osł wiankowo-kolagenowe fi 43mm – 80mb klipsy

33 Wiśniowa - jelita wp fi 26-28 – 255mb

34 Zakąskowa – jelita wp . fi 26-28mm – 180mb

35 Złota - jelita wp. Fi 26-28mm – 222mb

36 Zwyczajna – jelita wp. Fi 26-28mm – 171mb

37 zwyczajna z indyka jelita wp. Fi 26-28mm – 240mb

38 Żywiecka – osł. białkowe fi 60mm – 70mb – klipsy

39 Kiełbaski wprz. –osł. marszczone fi 24mm = 400 mb

40 Metka cebulowa - osł poliamidowe fi 63mm – 130mb

41 Metka łososiowa – osł wiankowo –kolagen. rude

Fi 43 – 80mb

42 Metka tatarska – osł poliamidowe fi 40 – 140mb

44 Mortadela – osł. białkowe fi 80mm – 50mb

45 Mortadela drobiowa – Osł. poliamidowe białe fi 95 mm Inko sup.-50mb

46 Mortadela familijna –osł poliamidowe fi 73 mm –60mb

47 Mortadela śniadaniowa – osł poliam. Fi 73 mm – 57mb

48 Mortadela z papryka – osł. poliam. Fi 73 mm – 58 mb

49 Mortadela z fistacjami – osł. fi 60 mm – 55mb

50 Parówki – osł. marszczone fi 24 mm – 384mb

60 Parówki delikatesowe – jelita baranie fi 23 mm –666mb

61Parówki dobre jeszcze lepsze osł marszcz. Fi 24 mm 400mb

62 Parówki dobre stare – osł marszcz. Fi 24mm – 470mb

63 Parówki drobiowe – osł poliamid. Fi 23mm –441mb

64Parówki exspresowe osł. marszczone fi 24mm – 384 mb

65 Parówki exsport osł marszcz. Fi 23 mm – 470mb

66 Salami horizo – osł. Fibrus fi 50 mm- 70mb- klipsy

67 Salami cygańskie - osł. Visant fi 60 mm – 55mb- klipsy

68 Salami delikatesowe- osłonki PW Fi 55mm – 55mb- klipsy

69 Salami delikatesowe panierowane - osłonki visant

fi 65 mm – 55 mm- klipsy

70 Salami ormiańskie – osł. Pw fi 55mm – 55mb- klipsy

71 Salami próba – Osłonki Faser fi 100 mm – 30mb – klipsy

72 Salami peperoni – osłonki fibrus fi 50mm – 70mb- klipsy

73 Salami tradycyjne - osł. Faser Fi 100mm – 30mb - klipsy

74 Salami urodzinowe –osłonki faser fi 45 mm-80mb – klipsy

75 Salami wegierskie – osł. fi 55 – 55 mb – klipsy

76 Faworytka – jelita wp. 24-26 mm – 320mb

77 Serdelki śniadaniowe – jelita wp. 26-28mm – 300mb

78 Serdelki z indyka – osł. celafonowe fi 32 mm –270 mb

79 Szynka mozaikowa – osł. fibrus fi 90 mm – 22 mb

80 Kiełbaski wp. 2 - osłonki Pecta fi 95 - 12 mb

 

Ten materiał na pewno sie bardzo przyda wielu zadymiaczom.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7851-zak%C5%82adowe-normy-zu%C5%BCycia-os%C5%82onek/
Udostępnij na innych stronach

świetny materiał. Dzięki

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/
fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7851-zak%C5%82adowe-normy-zu%C5%BCycia-os%C5%82onek/#findComment-268773
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Maxell, bardzo dziękuję za pomoc, już sobie wydrukowałam ściągę , będzie mi zdecydowanie łatwiej kupić odpowiednie jelita czy osłonki w butchers shop mając to przy sobie :-) Duza pomoc dla poczatkujących.

Pozdrawiam Agata

Agata
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7851-zak%C5%82adowe-normy-zu%C5%BCycia-os%C5%82onek/#findComment-278837
Udostępnij na innych stronach

  • 7 lat później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.