Maxell Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Lutego 2013 Zakładowe normy zużycia osłonek na 100kg 1 Parówki Finki ex –marszczone fi 24mm – 400mb 2 Kabanosy sopelki – baranie fi 23mm – 620 mb 3 Kanapkowa ex –osłonki magnum –fi-80mm –60mb- .klipsy 4 Biała surowa - jelita wp fi 26-28mm –199mb 5 Doktorska ex - osłonki magnum brązowe fi-80mm- 50mb 6 Farmerska – jelita wp. Fi 26-28mm –210 mb 7 Grillowa – jelita wp fi 26-28mm – 240mb 8 Grillowa z serem – jelita wp fi -26-28mm – 230mb 9 Jałowcowa -jelita wp fi 26-28mm – 168mb 10 Jarmarczna – jelita wp fi 26-28mm – 181mb 11 Kanapkowa – osłonki Visant fi 65mm- 60mb- klipsy 12 krakowska parz. – osł. Białkowe fi 65mm – 55mb- klipsy 13 Krakowska podsusz. osł. białkowe fi 60mm – 50mb-klipsy 14 Mielona – osł. białkowe fi 80 – 50mb- klipsy 15 Kiełbasa na ruszt – jelita wp. Fi 26-28mm – 220mb 16 Ostrołęcka – jelita wp. Fi 26-28mm – 220mb 17 Parówkowa – jelita wp. Fi 26-28mm – 228mb 18 Parówkowa drobiowa – jelita wp.fi 26-28mm –256mb 19. Parówkowa max- jelita wp. Fi 26-28mm – 323mb 20 Perska –osł. visant fi 60 – 55mm – klipsy , pętelki 21 Podwawelska – jelita wp fi 26-2mm – 184mb 22 Podwawelska II –jelita wp. 26-28mm – 200mb 23 Polska pieczona – jelita wp. FI 26-28mm – 171 mb 24 Polska wędzona – jelita wp. Fi 26-28mm - 175mb 25 Regionalna – jelita wp. Fi 26-28mm – 210mb 26 Swojska – jelita wp. Fi 26 – 28mm - 220 mb 27 Śląska – jelita wp. Fi 26-28mm – 197mb 28 Śląska F – jelita wp fi 26-28mm – 228mb 29 Śląska z indyka – jelita wp . 24-26mm – 207 mb 30 Tatrzańska . osł. białkowe fi 45mm - 70 mb 31 Toruńska - jelita wp. Fi 26-28mm – 168mb 32 Wiejska ex–osł wiankowo-kolagenowe fi 43mm – 80mb klipsy 33 Wiśniowa - jelita wp fi 26-28 – 255mb 34 Zakąskowa – jelita wp . fi 26-28mm – 180mb 35 Złota - jelita wp. Fi 26-28mm – 222mb 36 Zwyczajna – jelita wp. Fi 26-28mm – 171mb 37 zwyczajna z indyka jelita wp. Fi 26-28mm – 240mb 38 Żywiecka – osł. białkowe fi 60mm – 70mb – klipsy 39 Kiełbaski wprz. –osł. marszczone fi 24mm = 400 mb 40 Metka cebulowa - osł poliamidowe fi 63mm – 130mb 41 Metka łososiowa – osł wiankowo –kolagen. rude Fi 43 – 80mb 42 Metka tatarska – osł poliamidowe fi 40 – 140mb 44 Mortadela – osł. białkowe fi 80mm – 50mb 45 Mortadela drobiowa – Osł. poliamidowe białe fi 95 mm Inko sup.-50mb 46 Mortadela familijna –osł poliamidowe fi 73 mm –60mb 47 Mortadela śniadaniowa – osł poliam. Fi 73 mm – 57mb 48 Mortadela z papryka – osł. poliam. Fi 73 mm – 58 mb 49 Mortadela z fistacjami – osł. fi 60 mm – 55mb 50 Parówki – osł. marszczone fi 24 mm – 384mb 60 Parówki delikatesowe – jelita baranie fi 23 mm –666mb 61Parówki dobre jeszcze lepsze osł marszcz. Fi 24 mm 400mb 62 Parówki dobre stare – osł marszcz. Fi 24mm – 470mb 63 Parówki drobiowe – osł poliamid. Fi 23mm –441mb 64Parówki exspresowe osł. marszczone fi 24mm – 384 mb 65 Parówki exsport osł marszcz. Fi 23 mm – 470mb 66 Salami horizo – osł. Fibrus fi 50 mm- 70mb- klipsy 67 Salami cygańskie - osł. Visant fi 60 mm – 55mb- klipsy 68 Salami delikatesowe- osłonki PW Fi 55mm – 55mb- klipsy 69 Salami delikatesowe panierowane - osłonki visant fi 65 mm – 55 mm- klipsy 70 Salami ormiańskie – osł. Pw fi 55mm – 55mb- klipsy 71 Salami próba – Osłonki Faser fi 100 mm – 30mb – klipsy 72 Salami peperoni – osłonki fibrus fi 50mm – 70mb- klipsy 73 Salami tradycyjne - osł. Faser Fi 100mm – 30mb - klipsy 74 Salami urodzinowe –osłonki faser fi 45 mm-80mb – klipsy 75 Salami wegierskie – osł. fi 55 – 55 mb – klipsy 76 Faworytka – jelita wp. 24-26 mm – 320mb 77 Serdelki śniadaniowe – jelita wp. 26-28mm – 300mb 78 Serdelki z indyka – osł. celafonowe fi 32 mm –270 mb 79 Szynka mozaikowa – osł. fibrus fi 90 mm – 22 mb 80 Kiełbaski wp. 2 - osłonki Pecta fi 95 - 12 mb Ten materiał na pewno sie bardzo przyda wielu zadymiaczom. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7851-zak%C5%82adowe-normy-zu%C5%BCycia-os%C5%82onek/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 16 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Lutego 2013 świetny materiał. Dzięki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7851-zak%C5%82adowe-normy-zu%C5%BCycia-os%C5%82onek/#findComment-268773 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agata-Oliwia Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Maxell, bardzo dziękuję za pomoc, już sobie wydrukowałam ściągę , będzie mi zdecydowanie łatwiej kupić odpowiednie jelita czy osłonki w butchers shop mając to przy sobie :-) Duza pomoc dla poczatkujących.Pozdrawiam Agata Cytuj Agata Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7851-zak%C5%82adowe-normy-zu%C5%BCycia-os%C5%82onek/#findComment-278837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Kwietnia 2013 Ten materiał na pewno sie bardzo przyda wielu zadymiaczom.Mirek dziękuje, bardzo przydatny post dla wszystkich. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7851-zak%C5%82adowe-normy-zu%C5%BCycia-os%C5%82onek/#findComment-278842 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 1 Kwietnia 2021 Tak dla przypomnienia Cytuj Muskie - to ryba 🙃 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7851-zak%C5%82adowe-normy-zu%C5%BCycia-os%C5%82onek/#findComment-702374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.