dyzio Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #326 Opublikowano 4 Lutego 2015 Sebastian a podrzuć fotki tej kiełbaski. Co dałeś jako wp II? Tak pytam bo jak dla mnie to troszkę chudziutka.Tu masz fotki. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-własne/?p=382824 Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-402426 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 5 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #327 Opublikowano 5 Lutego 2015 Sebastian a podrzuć fotki tej kiełbaski. Co dałeś jako wp II? Tak pytam bo jak dla mnie to troszkę chudziutka. Michał o którą kiełbasę Ci chodzi? Jak o Polska Surową Wędzoną jako Wp II zwykle ścinki z szynek oraz pachwina, czasem trafi się taka ładna to wtedy biorę hurtowo Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-402650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 9 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #328 Opublikowano 9 Marca 2015 Nabyłem nową praskę, więc szybko musiałem ją wypróbować. Boczek prasowany, mój ulubiony ze skórką. A oto efekt. Smakowity, miękki, może za krótko peklowany bo jedyne 48h ale co tam:) Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-410847 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okeramo Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #329 Opublikowano 9 Marca 2015 Pokaż praskę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-410853 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #330 Opublikowano 9 Marca 2015 Boczuś smakowity;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-410862 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #331 Opublikowano 9 Marca 2015 (edytowane) Boczek prasowanyPiękny. Edytowane 9 Marca 2015 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-410865 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #332 Opublikowano 10 Marca 2015 Pokaż praskę. Proszę Marku Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-411017 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #333 Opublikowano 10 Marca 2015 o tusiaczkowy sprzęcior......wyprzedziłeś mnie w kontakcie nabycia owego cuda Bardzo fajny sprzęt i zacny wyrób Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-411020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #334 Opublikowano 10 Marca 2015 Zamień nakrętki na motylki, będzie poręczniej. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-411029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okeramo Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #335 Opublikowano 10 Marca 2015 Dzięki Sebastian.Tak myślałem że mnie wyprzedziłeś w kupnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-411031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #336 Opublikowano 10 Marca 2015 SIVON,Jaka jest jej pojemność w cm³ ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-411107 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #337 Opublikowano 10 Marca 2015 Dyziu 1426cm3 Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-411186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #338 Opublikowano 10 Marca 2015 (edytowane) znaczy się prawie " póltora litra " i jeszcze produkuje zagrychę Edytowane 10 Marca 2015 przez Pacan Wojciech Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-411225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #339 Opublikowano 25 Marca 2015 Ekspresowa mielonka prasowana. Postanowiłem zrobić szybką mielonkę, miałem do dyspozycji jedynie podgardle oraz pachwinę, niepeklowane. Peklosól dodałem po rozdrobnieniu składników. Skład: Podgardle wp - 0,5 kgPachwina - 0,6 kgWoda - 0,25 LSkrobia - 0,045 kgPeklosól - 25g na całość. Doprawiona do smaku, pieprzem czarnym, czosnkiem, gałką, kolendrą oraz kminkiem. Wszystko rozdrobnione na sitku 8mm. Miękka, tłusta i w sumie smaczna Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-415707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #340 Opublikowano 25 Marca 2015 Witanko Bardzo ładna mielonka Godzinkę parzyłeś ? A jak to się stało się , że dodałeś skrobi , a i tak galaretka jest Przeparzyłeś... Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-415715 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #341 Opublikowano 25 Marca 2015 Przeparzyłeś... Dokładnie, podciek dość spory. Parzyłem zdecydowanie dłużej niż godzinkę jedno wiem, mój niezawodny do tej pory termometr (bimetal) muszę wymienić. Mielonka nie wybacza "przeparzenia" tak jak przy parzeniu wyrobów blokowych takich jak boczek czy golonka. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-415721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #342 Opublikowano 25 Marca 2015 Konserwy produkowane przemysłowo też są otoczone galaretką , ale to jest raczej ich zaletą Ja sobie mielonki bez galaretki nie wyobrażam Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-415726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #343 Opublikowano 6 Lipca 2015 Dawno nic nie pokazywałem, efekty sobotniego wędzenia.Boczek wędzony, pieczony. Kiełbasa z szynki, wędzona, pieczona. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-434353 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #344 Opublikowano 6 Lipca 2015 Sivon jak zawsze Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-434355 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #345 Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) Sebek.. Napisz cos o tym boczku..Jest tylko na samej soli..?Pozdrowionka.. Edytowane 6 Lipca 2015 przez Gregtom Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-434360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 6 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #346 Opublikowano 6 Lipca 2015 (edytowane) Dzięki Wojtku Gregtom brachu, peklowany 5 dni na mokro. Pozdrawiam serdecznie A teraz odrobina prywaty. Tydzień temu mój młodszy brat Mateusz miał ślub i wesele. Przyjęcie weselne było skromne 50 osób. Do ostatniej chwili miałem nadzieję, że na przyjęciu zagoszczą moje wyroby. Niestety organizatorzy imprezy, właściciele restauracji nie zgodzili się na to aby na przyjęciu były moje wyroby . Powód - a jak się ktoś zatruje to kto będzie odpowiadał, no kto? Nawet gdy zaproponowałem podpisanie stosownego oświadczenia biorącego całą odpowiedzialność na siebie, zgody nie otrzymałem. Rozumiem ich, to ich biznes i nie chcą ryzykować. Chciałem zrobić niespodziankę ale się nie udało. Oczywiście na ostatnią chwilę był stół wiejski za dodatkową opłatą, od sprawdzonego, zaprzyjaźnionego masarza właścicieli. Wyroby przyzwoite, ilość skromna a cena, hmm no właśnie może ocencie sami.Pozwolę wstawić sobie zdjęcie. Edytowane 6 Lipca 2015 przez SIVON Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-434361 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #347 Opublikowano 6 Lipca 2015 Oczywiście na ostatnią chwilę był stół wiejski za dodatkową opłatą, od sprawdzonego, zaprzyjaźnionego masarza właścicieli. Ale przekret.. A dlaczego Mloda Para, zgodzila sie na cos takiego..?Za dodatkowa oplate tego stolu, moge sobie wyobrazic juz jakis fajny wozek dla potomstwa i kochanego Wujka, podczas spacerkow.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-434367 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #348 Opublikowano 6 Lipca 2015 Te stoły wiejskie sa ja wrzód , u córki na weselu tyez jej wcisnęli taki stól , ale na wieczorku przed uroczystoscia ( dzien wczesniej goscie przybyli do hotelu ) podawano moje wyroby . Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-434368 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #349 Opublikowano 6 Lipca 2015 Te stoły wiejskie sa ja wrzód , u córki na weselu tyez jej wcisnęli taki stól Myslalem ze podczas takich uroczystosci, podpisana jest jakas umowa, ktora z obowiazuje obie strony..To tak jakby ukochana Babcia upiekla chlebek na szczescie Mlodej Pary, ale ktorego nie mozna pocalowac i skosztowac.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-434376 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij #350 Opublikowano 12 Lipca 2015 Gregtom umowy są , ale jak to bywa , proponują standard , młodzi byli nie zdecydowani co do rezygnacji wiec stół został zawieszony wyrobami z okolicznych masarni , ktore mozna kupic na co dzien , zgodnie z przewidywaniami stól był ledwo napoczety , prawie cały sie ostał , czego nie moge powiedziec , ciasta regionalne -ślaskie zniknęły co do joty - robione przez Tworczynie ludowe z okolicznych wsi - gratulacje im za ten kunszt -Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-w%C5%82asne/page/14/#findComment-434837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.