rzeznik Opublikowano 22 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 22 Lutego 2014 (edytowane) Kolego Rzeznik a możesz zdradzić jak przyprawiałeś i piekłeś karkówkę z łopatką? przepis na 100 kg ŁOPATKI (np: Łopatka którą mamy waży 3.150 kg)sól lub mieszanka soli peklującej (zależy jaki chce się uzyskać efekt) 1.700 kg (3.150 x 1.700 % 0.053 kg potrzebujemy soli) czosnek granulowany 0.350 kg (3.150 x 0.350 % 0.011 kg potrzebujemy czosnku)jałowiec 0.290 kg (3.150 x 0.290 % 0.006 kg potrzebujemy jałowca)pieprz 0.250 kg (3.150 x 0.250 % 0.008 kg potrzebujemy pieprzu)gałka muszkatołowa 0.100 kg (3.150 x 0.100 % 0.003 kg potrzebujemy gałki m.)zioła prowansalskie 0.100 kg (3.150 x 0.100 % 0.003 kg potrzebujemy ziół p.) przepis na 100 kg KARKÓWKI sól lub mieszanka soli peklującej (zależy jaki chce się uzyskać efekt) 1.700 kgpieprz 0.220 kgmajeranek 0.220 kgczosnek granulowany 0.150 kggałka muszkatołowa 0.100 kg zadanie dla zainteresowanych. Proszę wyliczyć ile potrzeba poszczególnych przypraw do Karkówki która waży 2.180 kg na przykładzie Łopatki. Dotyczy jednej całej łopatki lub karkówki - powyżej przygotowane i wymieszane przyprawy wcieramy w Łopatkę lub Karkówkę następnie wkładamy mięso w rękaw i wlewamy 0.5 L Piwa następnie odstawiamy na ok 12 godzin w temp. 18-20oC po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 220oC, w nagrzany piekarnik wkładamy mięso i w tej temp. trzymamy 30 min. Po 30-tu min. obniżamy temp. do 160oC i pieczemy jeszcze ok. 2,5 godz. do osiągnięcia ok. 85oC w mięśniu. Życzę smacznego . Edytowane 22 Lutego 2014 przez rzeznik Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-335569 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 25 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 25 Lutego 2014 POWYŻSZE PRZEPISY DOTYCZĄ: ŁOPATKA ; KARKÓWKA ; ŻYCZĘ SMACZNEGO Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-336407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 26 Lutego 2014 ŻYCZĘ SMACZNEGO I bez życzenia smaczne są przynajmniej na wygląd dzięki za przepisy bo zdjątka powodują, że mam chęć na bieg do lodówki a kalorie . Samo życie Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-336656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszezg Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 4 Marca 2014 Dotyczy jednej całej łopatki lub karkówki - powyżej przygotowane i wymieszane przyprawy wcieramy w Łopatkę lub Karkówkę następnie wkładamy mięso w rękaw i wlewamy 0.5 L Piwa następnie odstawiamy na ok 12 godzin w temp. 18-20oC po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 220oC, w nagrzany piekarnik wkładamy mięso i w tej temp. trzymamy 30 min. Po 30-tu min. obniżamy temp. do 160oC i pieczemy jeszcze ok. 2,5 godz. do osiągnięcia ok. 85oC w mięśniu. Życzę smacznego . Rozumiem kolego ze mięso jest nie peklowane na mokro. Zastanawiam się - 85 oC to nie będzie za suche? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-338749 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 4 Marca 2014 przepis na 100 kg ŁOPATKI (np: Łopatka którą mamy waży 3.150 kg)sól lub mieszanka soli peklującej (zależy jaki chce się uzyskać efekt) 1.700 kg (3.150 x 1.700 % 0.053 kg potrzebujemy soli) jałowiec 0.290 kg (3.150 x 0.290 % 0.006 kg potrzebujemy jałowca)przepis na 100 kg KARKÓWKI sól lub mieszanka soli peklującej (zależy jaki chce się uzyskać efekt) 1.700 kgpieprz 0.220 kgmajeranek 0.220 kgczosnek granulowany 0.150 kggałka muszkatołowa 0.100 kg zadanie dla zainteresowanych. Proszę wyliczyć ile potrzeba poszczególnych przypraw do Karkówki która waży 2.180 kg na przykładzie Łopatki. Czy kolega nie pomylił się?? podkreśliłem bo wg mojego kalkulatora wychodzi że powinno byćJałowiec [3,15kg x 0,29]/100= 0,0091 a to do karkówkip_sól_0.0371pieprz _0.0048majeranek_0.0048czosnek_0.0033gałka_0.0022 Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-338768 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 30 Marca 2014 Czy kolega nie pomylił się?? podkreśliłem bo wg mojego kalkulatora wychodzi że powinno być Jałowiec [3,15kg x 0,29]/100= 0,0091 tak rzeczywiście jest pomyłka i za nią przepraszam a to do karkówki p_sól_0.0371 pieprz _0.0048 majeranek_0.0048 czosnek_0.0033 gałka_0.0022 brawo Rozumiem kolego ze mięso jest nie peklowane na mokro. mięso wcześniej nie było peklowane na mokro. Sól lub mieszanka soli peklującej wraz z przyprawami wcieram w mięso i wkładamy w rękaw, wlewam 0.5 L piwa i odstawiamy na ok 12 godzin w temp. 18-20oC Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-343440 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 30 Marca 2014 Zastanawiam się - 85 oC to nie będzie za suche? moim zdaniem jest okej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-343466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 31 Marca 2014 kilka fotek z mojej ostatniej zabawy ; ; ; ; ; Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-343754 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 31 Marca 2014 No Radku - pyszności... delicious Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-343762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 @rzeznik, czy Twoje wyroby w podanych sklepach sa rowniez dostepne w okresie letnim tz w lipcu? rodzice maja byc w Chmielnie wiec moze by cos kupili to i ja bym mogla posmakowac Twoich wyrobow Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-343803 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 @electra, przyjedz na zlot który organizuje KASZUBKA do Chłapowa i tam spróbujesz moich wyrobów albo do mnie na domek a tam może wspólnie coś zrobimy . A Ja zapraszam twoich rodziców do naszych sklepów bo są to moim zdaniem produkty warte polecenia . @KURP, ślinka cieknie mi po brodzie jak myślę o twoich serkach, pyszności Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-343820 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 dziekuje za zaproszenie ja niestety bede w Wawie ,chetnie bym przyjechala na zlot ale urlop tylko w lipcu rodzice juz poinformowani ,oni sa milosnikami kaszub i co roku spedzaja tam swoje urlopy . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-343823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 1 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 1 Kwietnia 2014 tak się składa że Jastrzębia Góra z kaszubskiego PILECE jest na NORDZIE inaczej na Północy Kaszub. Idealne miejsce na wypoczynek Zapraszam. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-343947 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszezg Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 16 Kwietnia 2014 kilka fotek z mojej ostatniej zabawy Kolego potrafisz się "fajnie" bawić Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-346900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 25 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Rzeźniku, wczoraj i dzisiaj próbowałem Twojej metki kaszubskiej. Podaj przepis, gdyż będzie to chyba moja ulubiona wędlinka. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-359147 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Rzeźniku, wczoraj i dzisiaj próbowałem Twojej metki kaszubskiej. Qrcze , na drugi raz zostaję do środy . :D Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-359181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 7 Lipca 2014 @Maxell, Podaj przepis prześlij mi na skrzynkę swój adres to wyślę tobie przyprawę do metki razem z przepisem . Pozdrawiam Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-360596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly-maly Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 7 Lipca 2014 prześlij mi na skrzynkę swój adres to wyślę tobie przyprawę do metki razem z przepisem . Pozdrawiam O nie Radek dwaj przepis ja też bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-360635 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 7 Lipca 2014 Radek co to za delicyje o których ja nie wiem i których nie próbowałem? Da się to wykonać metodą chałupniczą? Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-360692 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 7 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 7 Lipca 2014 Radek co to za delicyje o których ja nie wiem i których nie próbowałem? Niegodnyś widać dziadu Da się to wykonać metodą chałupniczą? To zależy jaką masz chałupę W pomorskich wychodzi Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-360705 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 13 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 13 Lutego 2015 (edytowane) Firmowe sklepy należące do "Rzeźnia Masarnia Jarmulewski Józef - Darzlubie" są w:- Darzlubie ul. Pieniężna 36- Rumia ul. Józefa Piłsudskiego 52- Wejherowo ul. Wałowa 24 - Władysławowo ul. Hallera 1 - Puck ul. Plac Obrońców Wybrzeża 16 Edytowane 13 Lutego 2015 przez rzeznik Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-404667 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Firmowe sklepy należące do "Rzeźnia Masarnia Jarmulewski Józef - Darzlubie" są w: - Władysławowo ul. Hallera 1 W związku z tym, że jestem w Chałupach na kempingu, postanowiłem odwiedzić sklep.W czwartek 5-08-2015 będąc na zakupach we Władysławowie rozpocząłem poszukiwania.Trochę go szukałem bo zastawiony jakąś budą ale się udało W środku baaardzo miła Pani, porozmawialiśmy trochę i w końcu ujawniłem się, że jestem z WB i wpadłem na inspekcję Poczęstowała mnie bardzo pysznym chlebkiem własnej roboty,i kupiłem sobie troszkę kiełbasy zwyczajnej i frankfurterków.Wyroby pyszne Bardzo fajnie doprawiona k. zwyczajna.Nie pogardził bym przepisem na nią jak i na frankfurterki. Wybieram się ponownie w najbliższych dniach po małe co nie co.Osobom będącym w okolicy polecam. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-438310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Następnym razem spróbuj metkę... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-438315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hektor Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Następnym razem spróbuj metkę... Rozglądałem się ale nie było Może jak będę teraz to się uda. Cytuj Janusz"Życie bez zmywarki jest jak bmw bez dresu"www.klubvolvo.org.pl Nie zapomnij klepnąć Pana "S" https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-ka%C5%BCdego-nowego-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-438319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 9 Sierpnia 2015 Nie pogardził bym przepisem na nią jak i na frankfurterki. Chyba po to jest forum WB, aby dzieic sie przepisami na zdrowe i smaczne jedzonko..?!Wszyscy sie dziela recepturami, wiec Pan Radek J. napewno tez.. Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8223-wyroby-z-darzlubia-firma-kol-rze%C5%BAnika/page/6/#findComment-438320 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.