Maxell Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 21 Czerwca 2013 ... i to Ci sie udaje. :clap: Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289490 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 21 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 21 Czerwca 2013 a tak mimo chodem. Jestem przy zdjęciu NR 15. A jest ich jeszcze 43-15 No tak racja.. Ja zrobilem ten opis jak podal autor, czyli oslonki naturalne, sztuczne albo konserwy sloikowe, wybór należy do probanta tego wyrobu, bo on jeszcze te kiszki wedzi ale poleca tez je w sloikach i sztucznych oslonkach. :thumbsup: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 21 Czerwca 2013 no i cóż mi powiedzieć pozostaje ?skromność jest moją dewizą i proszę jej nie nadwyrężać :wink: Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289493 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 21 Czerwca 2013 skoro to idzie tak szybko to ja już skórki zamrażalki wykładam :) Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 21 Czerwca 2013 pracuję nad tym. spoko.a w zasadzie jest już gotowe. jutro cdn. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 23 Czerwca 2013 przepraszam , ale tak nieśmiało się zapytuję czy będą dalsze losy tego czarnego cwaniaka zwanego schwarzcharakterem :grin: ?? Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289733 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 24 Czerwca 2013 przepraszam , ale tak nieśmiało się zapytuję czy będą dalsze losy tego czarnego cwaniaka zwanego schwarzcharakterem :grin: ?? nie przepraszaj. ciąg dalszy nastepuje. Skórki juz napewno gotowe. Jeśli dadzą się przedziurawić palcem są OK. Do wody o temperaturze 90 st, w której gotowaliśmy skórki, wkładamy pozostałą cześć boczku aby ja zahartować przed przyjmowaniem krwi. Mieszamy około 15 min. W między czasie mielimy skórki na przemian z cebulą na sitku 3mm. Jeśli zmielimy to z masą odrazu do goracego wywaru. Maszynke radze od razu przepłukać, aby nie było problemów po zastygnięciu. Tak więc pomału mamy gotowa masę do czerwonego salcesonu. Wsystko robimy nadal na gorąco. Boczek z wywaru. Skórki z cebulą też. Krew przed uzyciem mieszamy. Misę wypełniamy krwią do podwojenia obietości. Teraz skwarki podtrzymywane cały czas na znikomym ogniu przyjda też do tego. http://images43.fotosik.pl/1873/7b16ab2c2d623651.jpg Teraz dodajemy przyprawy. http://images50.fotosik.pl/1992/2fa63178676423f4.jpg W tym momencie możemy pokusić się o wykonanie innego rodzaju kiełbasy. Pokrojony wcześniej w kostkę gotowany boczek z poprzedniej produkcji uzupełniamy naszą masa z krwia w innym naczyniu. Powstanie Thüringer Blutwurst. http://images42.fotosik.pl/906/50d2e8c8b4554ace.jpg http://images40.fotosik.pl/2085/236f6a9dd8344544.jpg Ta masą wypełniamy oslonki białkowe. Pamiętajmy, że wszystko robimy cały czas na goraco. http://images35.fotosik.pl/1947/5ff6a888c4f2f9c9.jpg http://images44.fotosik.pl/734/f0d0291d8dfd8e93.jpg Aby do nadziewarki wprowadzić masę przydatna będzie aluminiowa szufelka. / Aluschaufel/ http://images43.fotosik.pl/1873/ec4f377572ba9450.jpg Goracą masą wypełniamy pozostałe jelita i parzymy w wywarze 80 st C. http://images46.fotosik.pl/2094/583df5130aa6059f.jpg http://images33.fotosik.pl/702/4ea0eeb161e7984b.jpg http://images46.fotosik.pl/2094/4510899c6f465823.jpg http://images41.fotosik.pl/2080/7c2de6b6fc115b51.jpg http://images47.fotosik.pl/1859/67682c3208a92629.jpg Krzyżówki i jelita naturalne około godziny, natomiast to co w osłonkach białkowych dwie godziny. Chłodzenie w zimnej wodzie i od razu na kije wedzarnicze. http://images50.fotosik.pl/1992/b4aaa48207b095ea.jpg http://images49.fotosik.pl/1937/bf074d3136208652.jpg http://images45.fotosik.pl/1859/bccc4205dc104c9a.jpg Obsuszanie, a nastepnie pęta powędrowały zaraz do wedzenia. To co było w osłonkach białkowych powędrowało do piwnicy. http://images34.fotosik.pl/698/98c17ccd9352b831.jpg http://images47.fotosik.pl/1859/0e6985bc66b554aa.jpg A tak wygladaja w przekroju. http://images36.fotosik.pl/517/e0a1facb389b7191.jpg Smacznego. Guten Apetit. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289783 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 24 Czerwca 2013 No superosko :grin: serdeczne dzięki , jak mi tylko czas pozwoli to na sobotę postaram się zrobić .. jeszcze raz DziękujePrzepis w sam raz dla mnie bo zawsze mi zostawało skórek i miałem kłopot jak je zagospodarować Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289864 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Że tak zapytam, to są osłonki białkowe czy poliamidowe? Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289868 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ta masą wypełniamy oslonki białkowe Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ta masą wypełniamy oslonki białkoweNo tak napisał, ale te z fotek dla mnie wygladają jak poliamidowe, dlatego pytam. Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289872 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Todek, Todek, a po czym to wnioskujesz ? Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 25 Czerwca 2013 a po czym to wnioskujesz ?pewne po kolorze..... dodam że istnieją osłonki białkowe bezbarwne - choć my przyzwyczajeni jesteśmy do karmelowych :wink: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Todek, Todek, a po czym to wnioskujesz ?No co? Miałem wątpliwość, to zapytałem. :grin: Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8253-index-niemieckich-w%C4%99dlin-wraz-z-receptami/page/2/#findComment-289982 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.