wiesia Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Czerwca 2007 Czy ktos kisi sałate?, pamietam ten niepowtarzalny smak z dziecinstwa Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunia Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Czerwca 2007 No niestety sałaty nigdy nie kisiłam nie znam nawet jaki to może mieć smak. A sałaty w ogródku mam że ho,ho! Kapustę to i owszew co roku w beczce się depcze :grin: :grin: wiesia przybliż ten smak kiszonej sałaty :shock: i jak to się robi i z czym to się je :grin: ja trochę niegramotna :lol: Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesia Opublikowano 13 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Sałata była bardzo smaczna, kisi sie cale liscie,woda osolona, czosnek,koper,spróbuje dzisiaj zrobic, ciekawa jestem co mi wyjdzie?. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Ciekawe No to bede mial co kisic :devil: :tongue: :grin: http://monki.us/~tier/salata.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Czerwca 2007 Słyszałam tylko o kapuście pekińskiej kiszonej z przyprawami i to ma swoją nazwę KIMCHI.O sałacie niestety nie.. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bunia Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Czerwca 2007 ... o matko kochana :shock: :rolleyes: :shock: , tier toż Ty Sałatowy Król :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Tier!Jak nazywa się taka sałata którą można usmarzyć na oliwie z czosnkiem.Kiedyś pokazywał to Robert Makłowicz.Sam też kiedyś to zrobiłem i była pyszna. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SMORODINA Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Witam Chyba mówisz o czerwonej cykorii radiczio ( fonetycznie bo nie znam pisowni). Smaży się połówki kolb.Pozdrawiam Cytuj Janusz "Smorodina" skype: SMORODINA54ANKIETA GADŻETY ZAMÓWIENIA IV ZLOT Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Jak nazywa się taka sałata którą można usmarzyć na oliwie z czosnkiem.Kiedyś pokazywał to Robert Makłowicz. Może chodzi o sałatę rzymską ? http://kuchnia.mckornik.com/old/wedrowki/wedrowka74.htm Pozdrawiam BonAir PS. A o cykorii radicchio jest tutaj: http://pl.wikipedia.org/wiki/Cykoria_sa%C5%82atowa Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 14 Czerwca 2007 Na oliwie smażymy tylko i wyłącznie listki rukoli.A dokładniej,sparzamy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kusy Opublikowano 14 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 14 Czerwca 2007 BonAir!Chyba masz rację!Ta sałata jest pokrojem podobna do kapusty pekińskiej.Pozdrawiam i idę do zielaniaka! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13611 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Witam.Ja tez pamietam ten smak z dziecinstwa.U mas w domu robilo sie to w jakims garczku nie za wysokim, ale szerokim.Cala salate wycieta przy korzeniu trzeba oplukas dosyc dokladnie bo marynuje sie ja w calosci i tak tez je, a niewielo osob lubi zgrzyt piasku miedzy zebami.I ta salate w calosci zalewa sie przegotowana woda z sola i koprem, taka jak na ogorki malosolne, te co stoja na oknie i po paru dniach sa pycha.Ale jak zadzwonie do domu to musze zapytac jak to mama robila, bo warto zachowac dla potomnosci.Pozdrawiam :wink: Cytuj Latwiej kijek pocieniasic, niz go pozniej pogrobasic Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13674 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Eryk -solanką gorącą czy wystudzoną? , jaka proporcja ? jakie dodatki?- uwielbiam sałatę, ale o kiszonej to dopiero teraz się dowiedziałem :blush: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13675 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eryk Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Czerwca 2007 A bron Panie B... goraca, to ma byc kiszona salata a nie parzona.A co do proporcji to jutro zadzwonie i sie dowiem, nie bede teraz zgadywal, a minelo juz pare ladnych lat jak jadlem ta salate ostatnio i nie pamietam co dokladnie tam trzeba wrzucic.Jak zdobede oryginalna recepture mojej mamy to ja podam. Cytuj Latwiej kijek pocieniasic, niz go pozniej pogrobasic Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-13679 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golaszm Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Dwa i pół roku minęło... Znalazł się może ten przepis? :> Cytuj Jeśli możesz - wejdź proszę na stronę stronę pajacyk.pl i pomóż nakarmić jakieś dziecko. Dla Ciebie to parę sekund i kilka kilobajtów. Dla Niego to krok bliżej normalnego posiłku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-76095 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Witam Chyba mówisz o czerwonej cykorii radiczio ( fonetycznie bo nie znam pisowni). Pozdrawiam Janusz mówisz i masz radicchio Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-76108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolodoro Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 a kiszone radicchio wygląda tak... prosto od plantatora radicchio Cytuj całe życie się uczę , a czy się nauczę... http://images37.fotosik.pl/1274/4fa8487176da947bm.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/827-sa%C5%82ata-kiszona/#findComment-76175 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.