@halusia@ Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 20 Lipca 2013 @halusia@, no to Halinko jutro po pracy robimy Jak nie jak tak :lol: Powodzenia Karolku... ale zawekuj więcej słoików bo dzieciaki na pewno zjedzą :wink: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8332-ciasto-ze-s%C5%82oika-autorstwa-halusi/page/2/#findComment-293485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Lipca 2013 Tomku teraz możesz napisać co Cię trapi bo ja nie wiem... chyba :tongue: :wink:to prawda.. teraz mogę powiedzieć nurtowały mnie dwie rzeczy: wpływ ograniczonego odparowania na strukturę ciasta oraz związane z powyższym "uwięzienie" gazów ze spulchniacza... W niedzielę zrobiłem to ciasto - oczywiście jeden słoiczek do pasteryzacji a reszta w foremce pieczone tradycyjnie... Jeśli chodzi o strukturę to byłem miło zaskoczony, natomiast jeśli chodzi o gaz to niestety potwierdziły się moje obawy :rolleyes: - w cieście słoikowym wyraźne czuć proszek do pieczenia. Być może należy zmniejszyć ilość proszku - jak wiadomo przepisy oparte o jednostki miary "na łyżeczki" jest bardzo niedokładna W każdym razie sposób jest wart polecenia dla stworzenia "domowej rezerwy" Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8332-ciasto-ze-s%C5%82oika-autorstwa-halusi/page/2/#findComment-294047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.b tulipan Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 25 Lipca 2013 A nie lepiej najpierw upiec w słoiku a następnie zawekować? Cytuj Najlepiej to nic nie robić a potem odpocząć.Pozdrawiam z Wrocka. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8332-ciasto-ze-s%C5%82oika-autorstwa-halusi/page/2/#findComment-294050 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 25 Lipca 2013 W niedzielę zrobiłem to ciasto - oczywiście jeden słoiczek do pasteryzacji a reszta w foremce pieczone tradycyjnie... Jeśli chodzi o strukturę to byłem miło zaskoczony, natomiast jeśli chodzi o gaz to niestety potwierdziły się moje obawy :rolleyes: - w cieście słoikowym wyraźne czuć proszek do pieczenia.Zgadza się Tomku... proszek jest bardziej wyczuwalny a niżeli ciasto jest upieczone w normalnych warunkach..( mi to w zasadzie nie przeszkadzało) . Ale zawsze można wypróbować i rzeczywiście zmniejszyć ilość proszku... lub zastosować drugą metodę , czyli upiec ciasto przy otwartym słoiku i dopiero zawekować. :smile: Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8332-ciasto-ze-s%C5%82oika-autorstwa-halusi/page/2/#findComment-294119 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.