ROBSON REDDEVIL Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Lipca 2013 WitamJak myslicie obmulała i lepka kiełbasa(chyba psujaca sie) to wynik złego przechowywania??trzymałem kiełbasę w lodówce w otwartej reklamówce. . Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Lipca 2013 Niestety. W zwykłych lodówkach ten problem będzie występował. Lodówki z systemem no frost lub total no frost chłodzą za pomocą nadmuchu zimnego powietrza, co powoduje przy okazji podsuszanie artykułów.Kiełbaskę dobrze umyj i zrób na gorąco. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Lipca 2013 Tak zrobie!Pierwszy raz miałem taki przypadek,mogła sie zeschnac ,ale nigdy obmuleć i byc lepka :???: Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293834 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Lipca 2013 Długo leżała ?I ta reklamówka .....odpada, najlepiej pakuj w papier. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293836 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Lipca 2013 Równo tydzien,ale mięso z marketu może trefne, jak kupowałem było ok jesli chodzi o zapach i barwe.I fakt ta torba nie potrzebna.Zrobiłem 24 kg.na szczęście zostało ok.3 kg. Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293837 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Lipca 2013 Jeszcze jak byś zdradził jaka to kiełbasa ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293840 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloczu87 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Lipca 2013 Prawdopodobnie wina foliowych torebek. "Wędliny" z supermarketów, ledwio wytrzymują w nich 3-4 dni. Tydzień swojskiej, to i tak dużo. Ja jak mam taką kiełbachę, to mielę ją z cebulką, dodaje smalczyk, zioła, i na kanapeczki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=347662#347662 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293845 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Lipca 2013 ledwio wytrzymują w nich 3-4 dniPonieważ tyle mają wytrzymać zgodnie z założeniami producenta. Jesli nie zostana sprzedane, rozpoczyna się ich drugie życie. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293850 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sloczu87 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Lipca 2013 ledwio wytrzymują w nich 3-4 dniPonieważ tyle mają wytrzymać zgodnie z założeniami producenta. Jesli nie zostana sprzedane, rozpoczyna się ich drugie życie. Znajoma pracowała w jednym z naszych Nidzickich supermarketów, to szef stare szynki kazał im myć w wodzie z płynem, aby tylko świeciły, miały kolor, i się nie kleiły. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=347662#347662 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBSON REDDEVIL Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zrobiłem zwykłą swojską kiełbę z łopatki i podgardla.Reklamówka winna,ale pewnie łopatka kupiona w plastykowych workach z terminem przydatnosci.Zawsze biore 2 wp.i ogólnie mięso z masarni gdzie pracowałem i kiełbasa wisiała,leża po 2 m-ce i było ok.na wielkanoc zrobiłem 54 kg.kolega ma do tej pory jakiś kawałek sucha spyra ,ale nie zepsuta. . Cytuj "Lepiej być pierwszym w piekle,jak drugim w niebie" Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293857 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro699 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Lipca 2013 Na bank reklamówka załatwiła sprawę.Miałem kiedyś taki sam przypadek kiełbasa leżała w otwartej reklamówce. Cytuj http://xt24.eu/sklep/volvoforum/ www.facebook.com/OdziezVolvo?ref=hl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-293866 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 25 Lipca 2013 Ja dodałbym, nie wystudzony produkt zapakowany do torby foliowej oraz duża ilość produktów w lodówce- zły "przepływ" powietrza. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-294136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wies Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 30 Sierpnia 2013 Nigdy nie trzymaj w folii .kiełbasy będą się lepić.Jak już to w papierze najlepiej szarym pakowym lub w torebce z takiego papieru.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-298182 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zico Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 wies, a czemu tak .Ja po wyschnięciu kiełbasy pakuję ją w worki ( fakt , że próżniowo ) i trzymam w lodówce , w ten sposób mniej obsycha , niestety nowe lodówki typu no frost maja to do siebie że chłodzą powietrzem i wszystko obsycha szybciej oraz zapachy intensywniej się mieszają .Ta co ma obeschnąć wisi gdzie indziej :grin: Cytuj Paweł 603957797 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8348-obmula%C5%82a-i-lepka-kie%C5%82basa/#findComment-298238 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.