Kruszynka Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #351 Opublikowano 16 Października 2014 Mógłbyś Sylwuś górali uczyć, jak się te serki powinno robić To tak mniej więcej jak ojca uczyć dzieci robić Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-377336 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 23 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #352 Opublikowano 23 Listopada 2014 Jak to AndrzejeK mówi - zrobiłem se trochę serków... na śniadanie i wczorajsze dmuchanie świeczek na torcie Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-385359 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #353 Opublikowano 24 Listopada 2014 Dmuchać też umiesz ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-385379 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #354 Opublikowano 24 Listopada 2014 Najlepszego!! ale rodzinka powinna Ci zrobić inny tort... w kształcie serka lub sam ser...nika :] Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-385381 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #355 Opublikowano 24 Listopada 2014 wg mnie to kolejność zdjęć z tortem jest pomylona Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-385382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wujaszek Tom Opublikowano 24 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #356 Opublikowano 24 Listopada 2014 Sylwek ,ile Ty masz tych świeczek na torcie ? Na sześćdziesiąt, to Ty mi nie wyglądasz ? Cytuj Myślisz , że możesz wszystko ? Spróbuj trzasnąć drzwiami obrotowymi Myślałem ,że jestem już na dnie !!!! Ale ktoś rzucił mi łopatę. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-385383 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #357 Opublikowano 24 Listopada 2014 Sylwek ,ile Ty masz tych świeczek na torcie ? Na sześćdziesiąt, to Ty mi nie wyglądasz ? 4 w rzędzie jako 40'ci i dwie pod spodem jako 2 Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-385399 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #358 Opublikowano 25 Listopada 2014 A tak sobie parę Korycinów wczoraj na kolację zrobiłem i ricotty pewnie z kilogram wyszedł Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-385792 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 26 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #359 Opublikowano 26 Listopada 2014 A tak sobie parę Korycinów wczoraj na kolację zrobiłem i ricotty pewnie z kilogram wyszedł Trza było zważyc to byś wiedzał ile jest Bazyl nie mam tak dokładnej wagi jak Ty - ale mogę powiedzieć że uzysk ostatnio sera z mleka jest naprawdę nad podziw zadawalający Wyszło mi 12 serków z 21litrów mleka średnio licząc serek po około 230gram to daje prawie 3kilo sera. Ja się w aptekę to aż tak nie bawię Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-386159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 2 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #360 Opublikowano 2 Grudnia 2014 (edytowane) Wczoraj troszkę zawędziłem Dziś pakowanko części produktów w Tre Spade Wędliny przed odparzaniem, po odparzeniu wyszły jaśniejsze.Kabanos z 4 części karkówki i 1 części boczku - fajnie się uwędził (na taki ciemny kolor), zestaw przypraw do kabanosów wg. Halusi. Zobaczymy jaki ten kabanos będzie jak podeschnie Oprócz kabanosów cienka z przepisu AndrzejK'a i szynkowa Zdjęcia z komórki więc ich jakość taka sobie Edytowane 2 Grudnia 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-387586 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #361 Opublikowano 3 Grudnia 2014 No to pojechałeś Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-387604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #362 Opublikowano 3 Grudnia 2014 No i elegancko;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-387606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #363 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Sylwek, będziemy mieli co jeść przy najbliższym spotkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-387608 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #364 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Do następnego spotkania to niedoczeka, ale będą kolejne wędzenia Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-387612 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #365 Opublikowano 3 Grudnia 2014 bardzo ładne kiełbaski, a kabanoski w baranim, czy w sztucznych? Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-387613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #366 Opublikowano 3 Grudnia 2014 w barankach Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-387614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #367 Opublikowano 3 Grudnia 2014 widzę sylwek,że Saszę gonisz tak trzymaj Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-387656 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #368 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Właśnie wyjechały z wędzarni. Na pierwszym zdjęciu chorizo - myślę że kolor właściwy, na drugim "palcówka". Obie pójdą teraz do podsuszenia i jak będzie potrzeba to jeszcze w środę lekki dym. No i oscypki jeszcze ciepłe - powieszone do wystygnięcia W wędzarni zostały kabanosy i lisiecka Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-399319 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #369 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Obficie i ze smakiem. Czy to na zamówienie czy dla rodziny ? U mnie rodzina można powiedzieć zbiera z kija wędzarniczego. NIe opedzam się. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-399324 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 1 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #370 Opublikowano 1 Lutego 2015 Jak nie ma się borniaka i dymogeneratora to trzeba sobie jakoś radzić.Butla gazowa, blacha, zrąbki bukowo-olchowe i łosoś wędzony na zimno dochodzi do skutku Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-401492 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #371 Opublikowano 7 Lutego 2015 Taki tam, tygodniowy urobek serowy Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-403314 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #372 Opublikowano 7 Lutego 2015 Kurp , niezly przemial A korbacze jak widze juz clkowicie dopracowane , jeden w jeden rowniutkiehttp://pu.i.wp.pl/k,ODQwNjkzOTQsNTExOTQwOTQ=,f,009_aO_orig.gif Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-403323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #373 Opublikowano 7 Lutego 2015 Taki tam, tygodniowy urobek serowy Najbardziej podobają mi się te trzy z tyłu. A przy okazji chciałbym bardzo zareklamować Sylwka i będę to robił wielokrotnie. Mam możliwość już drugi raz skosztować tych specjałów. Robi świetne, smaczne sery. Dla mnie bomba. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-403326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #374 Opublikowano 7 Lutego 2015 Tego w środku będę długo trzymał w domu aż spuchnie jak u Tusiaczka Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-403327 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
withereggie Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #375 Opublikowano 7 Lutego 2015 Taki tam, tygodniowy urobek serowy Najbardziej podobają mi się te trzy z tyłu. A przy okazji chciałbym bardzo zareklamować Sylwka i będę to robił wielokrotnie. Mam możliwość już drugi raz skosztować tych specjałów. Robi świetne, smaczne sery. Dla mnie bomba. Nie uwierzę na słowo może kiedyś... Brawo Sylwek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/15/#findComment-403328 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.