maria.s Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #126 Opublikowano 12 Lutego 2014 Tak czytałam cały przepis .Ja pracowałam z koleżanką która jest rdzenną Ukrainką i nauczyła mnie gotować barszcz ukraiński taki jak oni gotują Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-333212 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #127 Opublikowano 12 Lutego 2014 Pewnie barszczu ukraińskiego jest tyle wersji ile u nas bigosu - każdy daje coś od siebie. Nie mniej chętnie wypróbuję Twój przepis Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-333213 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #128 Opublikowano 12 Lutego 2014 Tak zgadzam się z Tobą w wolnej chwili podeślę Ci swój przepis Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-333215 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #129 Opublikowano 12 Lutego 2014 Proponuję zamiast świeżej kapusty dodać kiszoną .Fasolkę dodaję czerwoną z puszki . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-333240 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #130 Opublikowano 14 Lutego 2014 Palcówka wg. przepisu Pokemona Mniam.Zastanawiam się jakiej nalewki dodałem - żurawina? pigwa?W smaku wyborna;) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-333581 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 14 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #131 Opublikowano 14 Lutego 2014 Palcówka wg. przepisu Pokemona I tak trzymać Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-333582 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #132 Opublikowano 24 Lutego 2014 Przejazd przez Słowację do Małego Cichego zaowocował zakupami:Na ostatnim zdjęciu Utopence - chcę sprawdzić jak smakuje oryginał Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-336164 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #133 Opublikowano 24 Lutego 2014 chcę sprawdzić jak smakuje oryginał No właśnie i nie zapomnij podzielić się wrażeniami , a te czekoladki to dla Szkoły Domowego Masarstwa zakupiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-336181 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #134 Opublikowano 24 Lutego 2014 Lentilek nie widzę Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-336188 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #135 Opublikowano 24 Lutego 2014 Lentilek nie widzę Pewnie jak odkurzacz wciągnął zanim zdążył aparat wyciągnąć Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-336190 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #136 Opublikowano 24 Lutego 2014 Henio jak się wybierasz na dojrzewające do Andrzeja to będą te czekolady.Kaziu, tusiaczek lentilek nie kupowałem. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-336219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwizdek Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #137 Opublikowano 24 Lutego 2014 Sylwek to jeszcze może popróbujemy Utopency i nie tylko ... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-336235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #138 Opublikowano 24 Lutego 2014 Utopence - chcę sprawdzić jak smakuje oryginał Ostatnio na baletach w Bielsku, znajoma zakupiła w Czechach "oryginały" , powiem, wam, że całkiem smaczne były Spałaszowałem cały słoik do piwka Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-336269 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #139 Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Tym razem wyrób z szynkowarki, mielonka wg. przepisu AndrzejK'a.Zdjęcie tego nie oddaje ale promień tego wyrobu chyba z 6-7cm - no w każdym bądź razie jak się przetnie wzdłuż i kroi z połówki plasterki to w sam raz na kromkę chleba. Następnym razem rozlokowanie śliwek w 2 rzędach po bokach na nie w jednym centralnie Waga farszu - 3kg Jest czym rodzinę obdzielić Edytowane 15 Marca 2014 przez KURP Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-340886 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #140 Opublikowano 15 Marca 2014 Sylwek ale masz fajny sprzęcior Gdzie kupiłeś ? Też bym taki chciał A mielonka pierwyj sort i z nadzieniem Pozrawiam Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-340903 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #141 Opublikowano 29 Marca 2014 Dziś (właściwie to wczoraj) - popełniłem Kaszankę. Teraz się studzi, ale jedne pętko spróbowałem na słoność i pieroność wyszła dobra - tylko mogłoby być trochę więcej kaszy. Zobaczymy jak wystygnie jak będzie się kroić No i talerz ze skrojoną szynką dojrzewającą wg. przepisu kolegi rzeźnika Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343412 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #142 Opublikowano 29 Marca 2014 Zobaczymy jak wystygnie jak będzie się kroić Na pewno bedzie dobra. A szyneczka to tak na probowanie przy pracy? Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 29 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #143 Opublikowano 29 Marca 2014 ANIU - Dokładnie:) Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343417 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #144 Opublikowano 30 Marca 2014 szynką dojrzewającą wg. przepisu kolegi rzeźnika rzeźnikowe wyroby są lepsze niż bardzo dobre http://emotikona.pl/emotikony/pic/2piwko.gif Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #145 Opublikowano 30 Marca 2014 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343423 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #146 Opublikowano 30 Marca 2014 Wiesio przywiozę w piątek do Andrzeja szynką dojrzewającą wg. przepisu kolegi rzeźnikarzeźnikowe wyroby są lepsze niż bardzo dobre http://emotikona.pl/emotikony/pic/2piwko.gif Wiesio przywiozę wszystkie wędlinki w piątek do Andrzeja:) Oczywiście gdzie mi się tam równać do Radka, ale staram się jak mogę aby nie odbiegać od pierwowzoru. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343447 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #147 Opublikowano 30 Marca 2014 Oczywiście gdzie mi się tam równać do Radka, ale staram się Sylwek, ważne, że podążamy we właściwym kierunku, że jest od kogo się uczyć BTW to będzie szaleństwo dla kubków .... oczywiście smakowych Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343449 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzeznik Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #148 Opublikowano 30 Marca 2014 @KURP, narobiłeś mi apetytu tą kaszanką. Świetna robota brawo , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11202-kaszubska-sp%C3%B3%C5%82dzielnia-smaku-pil%C3%ABce/fajnie że powstała ta strona bo dzięki niej nie tylko tworzymy ale też uczymy się od innych jak byś lepszymi w tym co robimy Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343462 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #149 Opublikowano 31 Marca 2014 Kaszanka.... LuxTorpeda Dziękuje Kurpiu...-----Zostałem wczoraj upętany Kurpiową Kaszanką....W ilości 3 boby....Stan na teraz ...."zero" Słaby ze mnie koneser żużlowy ale ta była/jest SSSSSmaczna-------------Nie bądź taki skromny....... Na pierność...Prawdziwa Kaszanka... piecze dwa razy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343663 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #150 Opublikowano 31 Marca 2014 Tym razem wyrób z szynkowarki, mielonka wg. przepisu AndrzejK'a. Możesz wkleić linka do tej mielonki pobiedziskiej ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8440-kurpiowska-zadyma-w-kuchni/page/6/#findComment-343665 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.