ryszpak Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Witam.Atmosfera na kursie - jak zawsze zresztą - wspaniała. Wielkie podziękowania dla Andrzeja z Małżonką, Dziadka i wszystkich uczestników za świetnie i produktywnie spędzony czas. Cytuj Rafał (ryszpak) rakrzes@poczta.onet.pl Z prawdą jest jak z d..pą. Każdy ma inną i każdy ma swoją... Iure et gladio Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-319519 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Witam wszystkich,Tych którzy byli na kursie i tych co nie byli ( niech żałują ). Ja w swoim imieniu i z upoważenia Ilony obiema rękoma podpisuje się pod wcześniejszymi opiniami koleżanek i kolegów z kursu. Wszysko bylo super. Dodam tylko jedno : na każdym kursie dowiaduję się czegoś nowego i nieznanego, a wydawać by się mogło że wędząc dwadzieścia lat prawie wszystko wiem....... pozdrawiam Cytuj junior Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-319549 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 12 Grudnia 2013 A powiecie jaki jest skład pasztetu, który robiliście oraz jakich przypraw i w jakich ilościach uzyliście? Skład pasztetu to:Mięso z obgotowanych kości 6 kgWątroba z dzika 3 kgTłuszcz z dzika 0,6kgBułka tarta 0,4 kgRosół z gotowania kości 2-2,5l Przyprawy:1.Pieprz nat. 20-30g2.Jałowiec 20g3. Gałka 5g4. Majeranek 10g5. Cukier 10-20g6. Sól 15-20g Wszystkie składniki są podane orientacyjnie.Pasztet w smaku bardzo dobrze doprawiony. Mocny akcent pieprzu, jałowca i wątroby. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-320159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 12 Grudnia 2013 6. Sól 15-20gPrzyprawy podane rozumie na cały skład,a sól?. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-320169 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 12 Grudnia 2013 dzięki Kostek za wyłapanie błędu.Powinno być : sól 100-200g Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-320176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tubis3 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Bardzo dziekuję za przepis Cytuj ...zawsze są dwa uda, albo się uda albo nie uda.... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-320280 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 4 Marca 2014 Panowie którzy byli na kursie Dziczyzny i wyrażali żywo chęć uczestniczenia w kursie Wędliny Dojrzewające, nie prześpijcie terminu. Kurs ten zaczyna się 14 marca - to już niedługo.Szkoda by było aby tak specjalistyczny kurs nie wypalił - jest to rzadkość (jak kurs elitarny z dziczyzny), także zapraszam.Myślę że jest kilku kolegów już zapisanych którzy przyłączą się do mojej prośby. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9199-14-16032014-r-wędliny-dojrzewające-kurs-specjalistyczny-314/?p=324925 Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-338653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jojo Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 4 Marca 2014 Popieram kolegę KURP. Dla zachęty dodam, że już mam naszykowane nalewki i inne dobra - długo-dojrzewające tak by się wpasować w realia kursu :P Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-338659 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 4 Marca 2014 ja też coś przygotowane mam - zależy mi bardzo na tym aby ten kurs się odbył, bo nie ma to jak wymiana doświadczeń z kolegami którzy już coś robią w temacie wędlin dojrzewających, bądź chcą zacząć. A myślę że warto.Już wiem że jest nas 2 - Ja i kolega Gwizdek którzy planują sprawienie sobie swojej właśnej domowej/przydomowej dojrzewalni. Rodzą się jednak pytania od czego zacząć jaki sprzęt zakupić, jak go wyposażyć - a to mam nadzieję będzie też tematem kursu i dyskusji które na tym kursie mam nadzieję się pojawią. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-338669 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 4 Marca 2014 Sylwek, musisz zainwestować w lodówki Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-338672 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 4 Marca 2014 Tusiaczek o tym wiem - nawet coś pogadywałeś o tej co jom masz, ja tak se dumam czy mój kolega by się nie wybierał kiedyś czymś większym z Gdańska do Oki. To wtedy bym i z gościem o którym mi mówiłeć mógł zagadać.Ja myślę też Sławku o samodzielnie stojącej dojrzewalni - patrz program Przez Dziurkę od Sera gdzie gość pokazuje sery zagrodowe w dojrzewalniach do tego przeznaczonych. Marzy mi się postawić 2 takie dojrzewalnie - jedną na sery drugą na wędliny. Póki człowiek żyje i są marzenia to One go napędzają i kto wie może kiedyś się uda je zrealizować. Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-338678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 4 Marca 2014 No i dlatego Ci pisałem o lodóweczkach. Dwie witrynki, jedna do wędlin druga do serów i jest mniodzio. Ja tak własnie teraz mam dzięki koledze co mi lodóweczkę we władanie zostawił Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8513-kurs-dziczyzna-w-dniach-6-8-grudnia-2013-r/page/5/#findComment-338680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.