tusiaczek Opublikowano 22 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 22 Października 2014 Galaretka i owszem była. Ja robię zawsze tak, że po parzeniu część galaretki odlewam, otwieram praskę i zaciskam ją tylko tak delikatnie na czas stygnięcia. Powoduje to ze ta część galaretki która została "wchłania" się w wyrób przez co jest bardziej soczysty i smaczny. Tak mi się w każdym bądź razie wydaje Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 22 Października 2014 Parzone około 8 godzin w temperaturze 85`C (uwielbiam garnek z Lidla !!!). Nie posiadam garnka, ale zastanawiam się nad nim. Jaką ma średnicę ? Zmieści się w nim moja torpeda ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378465 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 22 Października 2014 Jaką ma średnicę ? 35 cm, moja się idealnie mieści z małym zapasem. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378466 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #154 Opublikowano 22 Października 2014 Właśnie zmierzyłem moją. Średnica 33,5cm. Wygląda na to, że spasi.Dzięki. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #155 Opublikowano 22 Października 2014 Dyziu z tego co zauważyłem Ty parzysz tak jak i ja w Bemarze ... to też dobre rozwiazanie tylko wykombinuj pokrywkę powycinaną do praski .... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #156 Opublikowano 22 Października 2014 wykombinuj pokrywkę powycinaną do praski .... Moja wrodzona inteligencja podpowiada mi, że BEMAR to ta wysoka miska używana w gastronomii. Ta sama nie może zaskoczyć,co autor powyższego posta miał na myśli, pisząc o pokrywce. Kogo mam pokryć ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 22 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #157 Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Bemar to takie ustrojstwo do podgrzewania zawartości w misach o których piszesz a które to zowią się pojemnikami GN Edytowane 22 Października 2014 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378473 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #158 Opublikowano 22 Października 2014 Znowu się dzięki Kolegom, czegoś dowiedziałem. Dzięki. Zapamiętnę raz na jutro, jak zwykł mawiać mistrz Kaczmarek. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #159 Opublikowano 22 Października 2014 BEMAR to ta wysoka miska używana w gastronomii Ta "miska" to pojemnik GN w różnych rozmiarach 1/1 1/2 1/4 etc a samo ustrojstwo to nierdzewna wanna z grzałką od spodu i termostatem napełniana wodą czyli tak jak Ci Sławek napisał Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #160 Opublikowano 22 Października 2014 Tak, już pojąłem i ogarnąłem.thx. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378510 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #161 Opublikowano 22 Października 2014 podejście do Zbójowej mielonki golonkowej. Tym razem robiłem po swojemu... I o to chodzi coby kombinować z wyrobami po swojemu sorry Zbójaszku :rolleyes: Niebardzo wiem za co przecież ostatnio nic nie nachuliganiłeś :laugh: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 23 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #162 Opublikowano 23 Października 2014 przecież ostatnio nic nie nachuliganiłeś A to ja kiedyś nachuliganiłem? Przecież ja grzeczny jestem nadspodziewanie Aż sam się sobie czasem dziwię Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-378658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #163 Opublikowano 25 Października 2014 No i nadszedł ten dzień kiedy to po ostatnim prasowaniu przyszedł czas na degustację wędlin dojrzewających z praski...Wyszły dobre, rzekłbym że nawet bardzo dobre ale zdecydowanie muszę jeszcze popracować nad przyprawianiem czyli WIĘCEJ PRZYPRAW !! Szynka przyprawiona była posypką Baltika (czosnek, czerwona i zielona papryka), karkówka posypką Bona Grill (czosnek, papryka czerwona, pieprz czarny,sól, gorczyca biała, ziele angielskie, cukier, majeranek, pieprz zielony) obie posypki ze sklepu Magia Przypraw a schab przyprawiony suszonym czosnkiem i słodką papryką. Konsystencja i wysuszenie z prasy ekstra. W smaku bardzo delikatne.To moja subiektywna opinia ale akurat był u mnie pewien miły gość który miał okazję posmakować więc może się sam wypowie... Od lewej: szynka, karkówka i schab Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379135 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #164 Opublikowano 25 Października 2014 Tusiaczku pieknie Ci to wyszlo :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #165 Opublikowano 25 Października 2014 No dobra, my tu gadu gadu a pierwszy etap prasowania za nami Mięska wyjęte z prasy i teraz etap obsuszania w przewiewnym miejscu.Potem znów do prasy i znów do podwieszenia. I tak 3-4 razy. Mnie wychodzi, że najprędzej degustacja 27.10.2014 Przyśpieszyłeś proces ? Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379137 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #166 Opublikowano 25 Października 2014 To moja subiektywna opinia ale akurat był u mnie pewien miły gość który miał okazję posmakować więc może się sam wypowie... Więc czekamy na opinię miłego gościa domyslam się kto to może być ale poczekam Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #167 Opublikowano 25 Października 2014 Mnie wychodzi, że najprędzej degustacja 27.10.2014 Przyśpieszyłeś proces A czemu akurat 27? Teoretycznie w zgodzie z tak zwanym przepisem mogłem już wczoraj... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379142 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #168 Opublikowano 25 Października 2014 szynka, karkówka i schab patrzę, podziwiam, potem znowu patrzę i podziwiam, zadzraszczam .... eeeech Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379143 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #169 Opublikowano 25 Października 2014 Wiesiu, od zazdraszczania to ja jestem bo Martadela znowu zakwas zamordowała Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379145 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #170 Opublikowano 25 Października 2014 Mnie wychodzi, że najprędzej degustacja 27.10.2014 Przyśpieszyłeś procesA czemu akurat 27? Teoretycznie w zgodzie z tak zwanym przepisem mogłem już wczoraj... 19.10.2014 napisałeś, że proces będzie powtórzony 3-4 razy. 1 proces równa się 48h. Dlatego mnie tak wyjszło. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379148 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #171 Opublikowano 25 Października 2014 nie ma problema - to tylko skisła woda z mąką jak się zapatrujesz na barter?zakwas za próbki ... szynka, karkówka i schab Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379150 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #172 Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) A nie chcecie wpaść z latającą piekarnią... Wysyłać takie plajsterki to się skołtuni i do niczego nie będzie podobne... Edytowane 25 Października 2014 przez tusiaczek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379151 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bwie Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #173 Opublikowano 25 Października 2014 (edytowane) na Berkel'u pokroisz, próżniowo zapakujesz i będzie dobrze A nie chcecie wpaść z latającą piekarnią... Sławek, ja bym się nawet do Ciebie przeprowadził (z głodu i pragnienia byśmy nie zginęli) ... ale do fabryki strasznie daleko bym miał Edytowane 25 Października 2014 przez bwie Cytuj Sent from my Nokia 1011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379159 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 25 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #174 Opublikowano 25 Października 2014 Oj tam oj tam... Twoja fabryka ma i u nas swoje hale produkcyjne Własnie problem jest w tych pokrojonych i zapakowanych plasterkach,... Wędlinki są na tyle delikatne że popakowane próżniowo się posklejają i porwą... własnie to przerabiam bo pakowałem na wieczór na imprezkę do teściunia. I jednak wezmę w pudełeczku Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379163 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 25 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #175 Opublikowano 25 Października 2014 Włosi pakując szynkę parmeńską, tez bardzo delikutaśną, przekładają plasterki cylofanem. Można i pergaminem, albo papierem do pieczenia. Podpowiadam niebezinteresownie. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8692-tusiaczkowe-wyroby/page/7/#findComment-379165 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.