@halusia@ Opublikowano 2 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #626 Opublikowano 2 Listopada 2014 A kolega z naszego forum zrobił;)a szyneczka no może na 3 kolacyjki;)pozdrawiam.. Aaaaa bo to widać.... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-380995 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 3 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #627 Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) Arku smakowicie wygląda ta szyneczka, ale tak jak Zbójaszek radzi, praska zalana cała wodą, wsad i tak masz zabezpieczony w folii. Edytowane 3 Listopada 2014 przez zbig3133 Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-381326 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #628 Opublikowano 3 Listopada 2014 Arku smakowicie wygląda ta szyneczka, ale tak jak Zbójaszek radzi, praska zalana cała wodą, wsad i tak masz zabezpieczony w folii. Właśnie tego nie wiedziałem ale już mnie zbójaszek oświecił)wiesz ja się dopiero uczę) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-381330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #629 Opublikowano 6 Listopada 2014 Kiełbasa Górala;) Mięsko z łopatki klasyfikujemy kl 1,2,3, 4 kg kl1, 6kg kl2, 10 kg kl3 ale z dużymi przerostami mięsa,mielimy mięso kl 1 na szarpaku,kl 2na sitku 7mm,kl 3 na sitku 3mm,sól 50/50,19gr na kg,majeranek,czosnek,pieprz wedle uznania ja sypię z ręki;) osłonki kaliber 36/38 wędzenie 4 godzinki w temepraturze 50 stopni ostatnie 40 minut lekkie podpiekanie,połowę zostawiłem podpiekaną a połowa się jeszcze parzy;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-381988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #630 Opublikowano 8 Listopada 2014 Jest moc ANNAM mne zainspirowała makrelą w sosie pomidorowym;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/837d1b2543e96efd117d0ae692aab1cb.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/afc52da467cf553ea307725fa7f75e03.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/90c3ad2844a78a5d8b62ee3010e6cdb5.jpg Makrelę wczoraj wieczorkiem zachaczyłem w Portmuck????????????sos z małymi modyfikacjami;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382317 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #631 Opublikowano 8 Listopada 2014 http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/eb3c22f72318576d57d3c164b9397e07.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/54084dbee2f24b97fb7a6103444d17fa.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/fda19efea8a9c8c602e36132c30caf92.jpg to jest tooo???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #632 Opublikowano 8 Listopada 2014 (edytowane) Widze ,ze zrobiles najpierw sos a pozniej reszte dales. I jak Tobie smakuje? Rybe bym bardziej rozdrobnila. Edytowane 8 Listopada 2014 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #633 Opublikowano 8 Listopada 2014 Powiem tak troszkę zrobiłem lo mojemu!!!ale kochom cię za pomysła Jak to moja rodzinka wykrzyczała!!!REWELACJA????????????Baza ta sama ale co do przypraw czegoś tam inne(każdy ma swój smaczek)ale pomysł chylę czoła???????????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382340 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 8 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #634 Opublikowano 8 Listopada 2014 Ja sie ciesze ,ze smakuje. Co do smakow, moj slubny dodaje tam bardzo duzo mielonego chilli, a dla mnie jest to zabicie smaku konserwy Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382343 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #635 Opublikowano 8 Listopada 2014 Kochana jesteś The Best!!! I to tyle z mojej strony???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382344 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #636 Opublikowano 9 Listopada 2014 Przepis na konserwę z wędzonej makreli;) 6 sztuk wędzonej makreli Wielka puszka pomidorów 4 wielkie cebule Jeden sweet chilli sauce sos Ziele angielskie zmielone Kolendra mielona odrobina Sok z ananasa puszka Czosnek Pieprz,sól,odrobina miodu Makrele po uwędzeniu odstawiamy aż ostygną puźniej obieramy wielkie kawałki widelcem (nie rozdrabniać wyjdzie błoto)Pomidory z puszki(bardzo dobrej jakości) do garnka ,traktujemy blenderem,gotujemy na bardzo małym ogniu w trakcie gotowania dodajemy wszystkie przyprawy,gotujemy tak długo aż uznamy że woda odparowała,wystudzić dodać makrelę delikatnie wymieszać!pakujemy do słoiczków!Smacznego Arkadiuszhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/1ab80bfcdcaac5af461259f9cde8942d.jpgNoi jak to w niedziele;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/49c27c6bb1dbe0fc8c6239479eefb83d.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/795a485b194295fadacfc7280f05412d.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/b3ece70214ccf9516d362bdfbb8cbad0.jpg ciasto drożdzowe z kruszonką i wiśniami z kompotu,do tego nutella i liter mlyka:)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #637 Opublikowano 9 Listopada 2014 Morfeusz, na kanapce pokaz konserwe, prosze. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #638 Opublikowano 9 Listopada 2014 Proszę cię bardzo;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/9c5e0eb575fea4df2aaa881fb9cd9ea8.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/b121f0b111f1450f604000a8f54e9950.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/327519e1a7062095dd823e6c1745c255.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382475 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #639 Opublikowano 9 Listopada 2014 Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382476 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #640 Opublikowano 9 Listopada 2014 Wspaniala wlasnie taki efekt,mokra a nie plynaca Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382477 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #641 Opublikowano 9 Listopada 2014 Wspaniala wlasnie taki efekt,mokra a nie plynaca Jak by to powiedzieć!!przepis od mistrzyni???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382479 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #642 Opublikowano 9 Listopada 2014 Wyrob tez jest wazny, trzeba miec smak ,zeby zrobic Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382481 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #643 Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) Wyrob tez jest wazny, trzeba miec smak ,zeby zrobic Moje Twins powiedziały dziękujęa to już poważna sprawa!!Nie jedzą mięsa i uwierz mi że już mi ręce opadają Edytowane 9 Listopada 2014 przez chudziak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #644 Opublikowano 9 Listopada 2014 To powiem Tobie w tajemnicy ,ze nad nowa konserwa juz pracuje Treaz obrobka ryby bedzie troche inna i sklad sosu rowniez. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382483 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #645 Opublikowano 9 Listopada 2014 To ja ci powiem nie wtajemnicy że czekam???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382484 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 9 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #646 Opublikowano 9 Listopada 2014 (edytowane) " Badzcie cierpliwi , a zostanie wam wynagrodzone " Edytowane 9 Listopada 2014 przez ANNAM Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382485 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #647 Opublikowano 9 Listopada 2014 Ci powiem zrobiłem kanapki aby ci focie pokazać!!Już nie ma Ambaaa i winnego też nie ma???????????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382487 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #648 Opublikowano 10 Listopada 2014 No to ja wam powiem też w tajemnicy że niecierpliwie czekam na nowy przepis Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382517 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boggi Opublikowano 10 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #649 Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) morfeusz300 - brachu powiedz mi jaką folie stosujesz do szynki prasowanej ? Edytowane 10 Listopada 2014 przez boggi Cytuj Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ http://boggi-okna.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382658 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #650 Opublikowano 10 Listopada 2014 morfeusz300 - brachu powiedz mi jaką folie stosujesz do szynki prasowanej ?Taką zwykłą spożywczą w rolce,robiłem dwa razy i jest okey;)ale podobno można użyć celuizowej. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382666 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.