Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

A kolega z naszego forum zrobił;)a szyneczka no może na 3 kolacyjki;)pozdrawiam..
 

Aaaaa bo to widać....  :D

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-380995
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Arku smakowicie wygląda ta szyneczka, ale tak jak Zbójaszek radzi, praska zalana cała wodą, wsad i tak masz zabezpieczony w folii. :clap:

Edytowane przez zbig3133

"Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...
http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-381326
Udostępnij na innych stronach

Arku smakowicie wygląda ta szyneczka, ale tak jak Zbójaszek radzi, praska zalana cała wodą, wsad i tak masz zabezpieczony w folii. :clap:

Właśnie tego nie wiedziałem ale już mnie zbójaszek oświecił;))wiesz ja się dopiero uczę;))
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-381330
Udostępnij na innych stronach

 

 

Kiełbasa Górala;) Mięsko z łopatki klasyfikujemy kl 1,2,3, 4 kg kl1, 6kg kl2, 10 kg kl3 ale z dużymi przerostami mięsa,mielimy mięso kl 1 na szarpaku,kl 2na sitku 7mm,kl 3 na sitku 3mm,sól 50/50,19gr na kg,majeranek,czosnek,pieprz wedle uznania ja sypię z ręki;) osłonki kaliber 36/38 wędzenie 4 godzinki w temepraturze 50 stopni ostatnie 40 minut lekkie podpiekanie,połowę zostawiłem podpiekaną a połowa się jeszcze parzy;)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-381988
Udostępnij na innych stronach

Jest moc ANNAM mne zainspirowała makrelą w sosie pomidorowym;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/837d1b2543e96efd117d0ae692aab1cb.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/afc52da467cf553ea307725fa7f75e03.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/90c3ad2844a78a5d8b62ee3010e6cdb5.jpg Makrelę wczoraj wieczorkiem zachaczyłem w Portmuck????????????sos z małymi modyfikacjami;))
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382317
Udostępnij na innych stronach

http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/eb3c22f72318576d57d3c164b9397e07.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/54084dbee2f24b97fb7a6103444d17fa.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/08/fda19efea8a9c8c602e36132c30caf92.jpg to jest tooo????????
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382334
Udostępnij na innych stronach

Widze ,ze zrobiles najpierw sos a pozniej reszte dales. I jak Tobie smakuje?

 Rybe bym bardziej rozdrobnila.

Edytowane przez ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382337
Udostępnij na innych stronach

Powiem tak troszkę zrobiłem lo mojemu!!!ale kochom cię za pomysła Jak to moja rodzinka wykrzyczała!!!REWELACJA????????????Baza ta sama ale co do przypraw czegoś tam inne(każdy ma swój smaczek)ale pomysł chylę czoła????????????
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382340
Udostępnij na innych stronach

Ja sie ciesze ,ze smakuje.

 Co do smakow, moj slubny dodaje tam bardzo duzo mielonego chilli, a dla mnie jest to zabicie smaku konserwy

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382343
Udostępnij na innych stronach

Kochana jesteś The Best!!! I to tyle z mojej strony????????
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382344
Udostępnij na innych stronach

Przepis na konserwę z wędzonej makreli;)

6 sztuk wędzonej makreli

Wielka puszka pomidorów

4 wielkie cebule

Jeden sweet chilli sauce sos

Ziele angielskie zmielone

Kolendra mielona odrobina

Sok z ananasa puszka

Czosnek

Pieprz,sól,odrobina miodu

Makrele po uwędzeniu odstawiamy aż ostygną puźniej obieramy wielkie kawałki widelcem (nie rozdrabniać wyjdzie błoto)Pomidory z puszki(bardzo dobrej jakości) do garnka ,traktujemy blenderem,gotujemy na bardzo małym ogniu w trakcie gotowania dodajemy wszystkie przyprawy,gotujemy tak długo aż uznamy że woda odparowała,wystudzić dodać makrelę delikatnie wymieszać!pakujemy do słoiczków!Smacznego Arkadiuszhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/1ab80bfcdcaac5af461259f9cde8942d.jpg

Noi jak to w niedziele;)http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/49c27c6bb1dbe0fc8c6239479eefb83d.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/795a485b194295fadacfc7280f05412d.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/b3ece70214ccf9516d362bdfbb8cbad0.jpg ciasto drożdzowe z kruszonką i wiśniami z kompotu,do tego nutella i liter mlyka:))

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382439
Udostępnij na innych stronach

Proszę cię bardzo;))http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/9c5e0eb575fea4df2aaa881fb9cd9ea8.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/b121f0b111f1450f604000a8f54e9950.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/09/327519e1a7062095dd823e6c1745c255.jpg
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382475
Udostępnij na innych stronach

:clap:  :clap:  :clap:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382476
Udostępnij na innych stronach

Wspaniala :thumbsup: wlasnie taki efekt,mokra a nie plynaca :D

Jak by to powiedzieć!!przepis od mistrzyni????????
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382479
Udostępnij na innych stronach

Wyrob tez jest wazny, trzeba miec smak ,zeby zrobic :D

Moje Twins powiedziały dziękujęa to już poważna sprawa!!Nie jedzą mięsa i uwierz mi że już mi ręce opadają ;)

Edytowane przez chudziak
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382482
Udostępnij na innych stronach

To powiem Tobie w tajemnicy ,ze nad nowa konserwa juz pracuje  :D  Treaz obrobka ryby bedzie troche inna i sklad sosu rowniez.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382483
Udostępnij na innych stronach

To ja ci powiem nie wtajemnicy że czekam????????
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382484
Udostępnij na innych stronach

" Badzcie cierpliwi , a zostanie wam wynagrodzone "  :D

Edytowane przez ANNAM

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382485
Udostępnij na innych stronach

Ci powiem zrobiłem kanapki aby ci focie pokazać!!Już nie ma Ambaaa i winnego też nie ma????????????
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382487
Udostępnij na innych stronach

morfeusz300 - brachu  powiedz mi jaką folie stosujesz do  szynki prasowanej ?

Edytowane przez boggi

Powoli się wprawiam i zaczynam się rozpędzać :)

 

Pan S jest moim przyjacielem i codziennie go odwiedzam.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

http://boggi-okna.pl

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382658
Udostępnij na innych stronach

morfeusz300 - brachu powiedz mi jaką folie stosujesz do szynki prasowanej ?

Taką zwykłą spożywczą w rolce,robiłem dwa razy i jest okey;)ale podobno można użyć celuizowej.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/26/#findComment-382666
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.