sverige2 Opublikowano 5 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1001 Opublikowano 5 Marca 2015 Michale, ja też robię białą na peklosoli i uważamy, zresztą nie tylko ja, że smakuje nam o wiele lepiej niż taka szara bez, choć taka szara jest ponoć uświęcona tradycją . Próbowałem też wariantu z zielem angielskim, lecz lepiej smakuje nam z dodatkiem 3-4 ziarenek jałowca na 1 kg. farszu. Jałowiec mam dobrze dosuszony i mielę go razem z pieprzem czarnym, w odpowiednim stosunku do wagi farszu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-409544 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 5 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1002 Opublikowano 5 Marca 2015 Michał będzie dobrze z tym zielem????Sverige2 jałowcem jeszcze nie robiłem,trzeba zrobić????????peklosolo na prawdę nie wiele aby tylko kolorek załapało???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-409570 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 6 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1003 Opublikowano 6 Marca 2015 (edytowane) Moja Biała;)) Przepis na białąSurowiec to cała łopatka i podgardle10 kg Tłuszczyku z wielkimi przerostami7 kg kl 210 kg kl 110 kg tłuszczyku z wielkimi przerostami mielimy na drobnym sitkuKl 2 na średnimKl 1 50%mięsa na średnim a 50%szarpakiemPrzyprawySól 70%/peklosól 30%MajeranekCzosnekPieprzZiele angielskie mieloneWszystko ładnie wyrobić dodając wody ile będzie trzeba aż masa będzie ładnie kleista,pakujemy w osłonki naturalne można sparzyć,pysznie smakuje????????pozdrawiam Arkadiuszhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/06/e2116c56b5e2e59538d4bcc6802aa05e.jpgSalceson Ozorkowy Salceson Ozorkowy1kg ozorków wieprzowych5 szt golonek wieprzowych1kg serc wieprzowych1,5 kg boczku lub podgardlaCzosnekZiele angielskie mielonePieprzSólMajeranekKminek mielonyKrew (może być suszona)Nasze mięsko gotujemy na lekkim ogniu tak długo aż odejdzie od kości.Golonka obieramy ze skórki mięso kroimy w kostkę skórki w paski lub kostkę,resztę skórek mielimy na drobnym sitku,boczek i podgardle też, ozorki i serca kroimy w kostkę .Wszystko ładnie mieszamy dodajemy przyprawy i krew wlewamy wywar po golonkach,pakujemy w kątnice mocno wiążemy koniec,parzymy 2 godziny w temper 75 stopni,bardzo uważamy aby nam kątnice nie pękły (czasem się zdarza)podczas parzenia,studzimy zimną wodą przez 10 minut następnie odstawiamy do lodówki na noc,rano jak znalazł na śniadanko???????? http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/06/b3ada9a95e092130902a71316e7acca9.jpg Edytowane 6 Marca 2015 przez morfeusz300 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-409978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1004 Opublikowano 6 Marca 2015 10 kg Tłuszczyku z wielkimi przerostami 7 kg kl 2 10 kg kl 1 Prawie 30 kilo, Morfi to już manofaktura Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1005 Opublikowano 6 Marca 2015 Moja Biała;)) Przepis na białą Surowiec to cała łopatka i podgardle 10 kg Tłuszczyku z wielkimi przerostami 7 kg kl 2 10 kg kl 1 Kl 3 mielimy na drobnym sitku Kl 2 na średnim Kl 1 50%mięsa na średnim a 50%szarpakiem Ale skąd ta trójka co ją mielisz na drobnym sitku bo wcześniej nic o tej klasie nie wspomniałeś Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410068 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 7 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1006 Opublikowano 7 Marca 2015 Już poprawiłem;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410105 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1007 Opublikowano 8 Marca 2015 Życzenia zapodaję dla naszych pięknych pań i mały zestawikhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/08/dad6b8b422977250be80cb22dce03d2c.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1008 Opublikowano 8 Marca 2015 Robisz takie foty że nawet parówka z Tesco by wyglądała smakowicie Super! Cytuj http://www.boxgarage.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410460 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1009 Opublikowano 8 Marca 2015 Robisz takie foty że nawet parówka z Tesco by wyglądała smakowicie Super!Hihiiii dobry tekst Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410461 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1010 Opublikowano 8 Marca 2015 morfeusz 300 uporzadkuj swoj przepis proszę , on jest jakis nie uczesany , rozumiem , ze trzyma Cie jescze andrealina po dyskusji o fotografi , ale widzac ładne egekty Twoich działan , chciałbym skorzystać z Twojego przepisu , ale on musi byc zrozumiały dla technicznych dusz .Prosze o porawke ( kl 3 ?, zamiast tluszczyku poprzerastanego napisz klasy miesa i ilośc podgarla reszta juz ok ) Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410469 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1011 Opublikowano 8 Marca 2015 Rozumiem o co co chodzi,o jaki przepis ci chodzi??to zaraz poprawię;)wiesz ja nie rzeźnik więc mogę cosik napisać nie tak Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410470 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1012 Opublikowano 8 Marca 2015 Przepis na Twoja biała oraz salceson co umieściłes wyzej .Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410472 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1013 Opublikowano 8 Marca 2015 Następny serek ala almette tym razem ogórek zielony plus papryka i 2 ząbki czosnku moje dziewczyny się zakadają))http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/08/dc83bd8a4ce3fa64db76a67be2b4a438.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410533 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 8 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1014 Opublikowano 8 Marca 2015 Chuck Norris wyrobów domowych Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410556 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1015 Opublikowano 8 Marca 2015 Chuck Norris wyrobów domowych HeheheeeNoi polukałem z lekka do lodówki jak się tam ma chorizo!!!3 tygodnie wizualnie,zapachowo,wyglądowo Bajer????????http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/08/8fc07d6138a0d54660848fb32c712dcc.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-410641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1016 Opublikowano 10 Marca 2015 Morfi zrobiłem białą wg twojego przepisu. Wyszła bardzo fajna ale... no właśnie. Dałem 0,5gr/kg ziela angielskiego i w ogóle go nie czuć. Nie pamiętasz ile ty dawałeś? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-411062 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 10 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1017 Opublikowano 10 Marca 2015 Morfi zrobiłem białą wg twojego przepisu. Wyszła bardzo fajna ale... no właśnie. Dałem 0,5gr/kg ziela angielskiego i w ogóle go nie czuć. Nie pamiętasz ile ty dawałeś?Obiecuję następnym razem zapisać Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-411152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1018 Opublikowano 14 Marca 2015 Następny serek al'a almette tym razem z czosnkiem i rzodkiewką bliźniaczki go uwielbiająhttp://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/14/fe0c59ae50d6d09f484fdc8d4baf0499.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-412149 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1019 Opublikowano 14 Marca 2015 Morfeusz, serek wspaniale wyglada, ja bardzo za czosnkowa mieszanka przepadami domownicy rowniez , ch;ebladny, rzodkiewka ,kwiaty ,ale ten plastykowy pomidor to chyba zeby rodzine otruc Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-412170 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1020 Opublikowano 14 Marca 2015 nie no, całkiem ładnie wyszło, rzodkiewkowo a ten szklarniowy pomidor faktycznie niepotrzebny ... aż czuje się w ustach jego wodnisty smak, a raczej brak smaku Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-412186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1021 Opublikowano 14 Marca 2015 a ten szklarniowy pomidor faktycznie niepotrzebny ... aż czuje się w ustach jego wodnisty smak, a raczej brak smaku Morfeusz zaraz wszystkie pomidory wyrzuci do kosza i to bedzie jego nastepne zdjecie Morfi ,wiesz ,ze zartuje Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-412192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1022 Opublikowano 14 Marca 2015 Hahahaaa no pomidor trocha pachnie pomidorem kupiony w lidlu;)) Golonka peklowana na mokro 48 h dodałem gorczycę i fes ostro papryka,parzona 3 godzinki w temp 80 stopni wyszła super skórka mega miękka to lubię))http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/03/14/1ff1bf6b7a0b90a76788aa47ef1a6ad7.jpg Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-412194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1023 Opublikowano 14 Marca 2015 ooo, nożyk się znalazł :D Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-412198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #1024 Opublikowano 14 Marca 2015 Przynajmniej pomidora nima:)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-412219 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 14 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #1025 Opublikowano 14 Marca 2015 Morfi, zdjęcie które wrzuciłeś na fejsa jest dużo lepsze pod względem kompozycji. O wiele bardziej mi się podoba. Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8762-wyroby-morfeusza/page/41/#findComment-412230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.