Basia285 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #176 Opublikowano 15 Kwietnia 2014 Dzięki Pawle, kibelek wisi ze zrozumiałych względów.Daleko na działkę, chętnych nie brakuje , dlatego trzeba było solidnie zamocować Gdyby tak postawić luzem, to jedna wichura i poniosło by pewnie w pole.Pies też lubi wszystko co nowe znaczyć, więc tak profilaktycznie się zawiesiło Radosnych Świąt. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-346833 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #177 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Trochę opóźnionych zdjęć moich wyrobów podsyłam. Prawdę mówiąc zamiast Rawskiej zrobiłam kombinację Rawsko-Krakowską.Trochę niepewności i człowiek się gubi. Tę Rawsko-Krakowską podwędziłam drugi raz po sparzeniu, zdjęć niestety już nie ma bo SKONSUMOWANA.Wybornie smakowała, rozeszła się po Rodzince jak zwykle zresztą Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-349305 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #178 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Trochę opóźnionych zdjęć moich wyrobów podsyłam. Prawdę mówiąc zamiast Rawskiej zrobiłam kombinację Rawsko-Krakowską. Basiu... dobrze że chociaż fotki zostały Wyroby wyglądają rewelacyjnie... a na szczególną uwagę zasługuje kiełbasa Rawsko-Krakowską Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-349307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #179 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 @Halusia@Dziękuję Halusiu. Miałam problem z dodaniem wody do Rawskiej, wiec zamiast spartolić postanowiłam zrobić czyli dokończyć w wersji Krakowskiej parzonej, po czym wyszła super w smaku kiełbasa. No tak czasami bywa. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-349378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 13 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #180 Opublikowano 13 Maja 2014 Witam kolejny raz na moich wyrobach. Wszyscy grilluja to i mnie sie udzieliło. Na grilla zrobiłam kiełbaskę według Pis67.Kiełbaska zrobiona bez wędzenia tylko sparzona no i oczywiście sprawdzona smakowo. Niebo w gębie, POLECAM.Połowa już zniknęła, chyba trzeba będzie dorobić na sobotę Ponoć lepszej kichy wnusia nie jadła Robiłam też kolejny raz masło, wpadłam na pomysł, żeby zamiast miksera, użyc samej trzepaczki i ręcznie ubić masełko. Jak widać z całkowitym powodzeniem poradziłam sobie z 2 litrami śmietanki. Wszystko tylko dlatego, że mi miksio padł........ Prawdę mówiąc, trwało to krócej niż mikserem a masło jest superzasto mięciutkie i smaczniutkie. Kolejne masełka będę robiła tylko tym sposobem. Dzięki, że tutaj zaglądacie.Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-351852 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #181 Opublikowano 14 Maja 2014 Witam. Kiełbaska smakowicie wygląda, Basiu dostęp do wiejskiej śmietanki mam trzepaczkę jak piszesz też proszę przybliż temacik odnośnie masełka, ile z 2 litrów wyszło Ci masełka?. Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-351885 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 14 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #182 Opublikowano 14 Maja 2014 @baca 48 Nie wiem jaką masz trzepaczkę, ale ja użyłam jednej od miksera bo innej nie mam, co widać na zdjęciu. Całkiem dobrze się podbijało i byłam sama zdziwiona, że tak expresowo poszło. Z dwóch litrów wyszło mi 815gr to jest więcej jak 4 kostki masła, ponieważ tak naprawdę nie wylewam całej śmietany ze słoika tylko trochę zostawiam. Jak już mam maślankę, wtedy wlewam do tego słoika z pozostałością śmietany (około 100mll) dodaję trochę owoców w zależności jakie mam, traktuję to moment blenderkiem i gotowy napój do picia. Oczywiście nie są to owoce słodzone, czyli bez dodatku cukru a wszelkie jogurty padają przy tym napoju. Piszę napój bo nie wiem jak to nazwać, może koktail?. Wszystkich informacji szukaj w dziale Sery i inne wyroby nabiałowe. Tam EAnna znakomicie opisuje i doradza jak robić wyśmienite swojskie masełko i inne wyroby z mleczka. Powodzenia przy produkcji masełka życzę. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-351907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #183 Opublikowano 14 Maja 2014 @Basia285, Basiu serdeczne dzięki, pozdrówka Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-351941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #184 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Trochę ostatnio zrobiłam wyrobów i teraz je przedstawiam. Kiełbasa Lisiecka wg Szczepana, Bydgoska na bazie receptury Polskiej, Parówki EAnny i trochę masełka z 4 l śmietanki od Łaciatej. Teraz nastawiłam mleczko na twarożek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-356048 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #185 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Basiu... Basiu... bardzo podobają mi się Twoje wyroby. A te parówki wyglądają rewelacyjnie....... muszę zrobić bo nawet posiadam takie jelito . Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-356091 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #186 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Piękne twoje wyroby Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-356123 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #187 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Basiu przepięknej urody Twe wyroby,a te masełko sama słodycz Pozdrawiam Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-356136 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #188 Opublikowano 5 Czerwca 2014 czlowiek wstaje a tu takie pyszne smakowitosci pokazuja ,ja dzis tez mam wyzwania beda kielbaski a jutro wedzenie . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8905-wyroby-basi/page/8/#findComment-356158 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.