Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Idealne miejsce to takie gdzie jest sucho i chłodno, poza tym czosnek lepiej się przechowuje, gdy jest przechowywany z korzeniami. Tyle mogę przekazać ze swojego doświadczenia. Mój  czosnek najdłużej przechowywałem 12 miesięcy.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363257
Udostępnij na innych stronach

No ale z korzeniami to musiałbyś wysyłać taki nieoczyszczony jak go wykopałeś :)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363258
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

a że temat taki czosnkowy się zrobił ....  ;)

macie może sprawdzony przepis na czosnek marynowany...... ostatnio zasmakowałem w tej "zagryzce" przy okazji spotkania towarzyskiego i powiem szczerze że full wypas  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363264
Udostępnij na innych stronach

a że temat taki czosnkowy się zrobił ....  ;)

macie może sprawdzony przepis na czosnek marynowany...... ostatnio zasmakowałem w tej "zagryzce" przy okazji spotkania towarzyskiego i powiem szczerze że full wypas  :D

Spróbuj kiszonego  http://wyrobydomowe.blox.pl/2013/07/Czosnek-kiszony-po-Moldawsku.html

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363275
Udostępnij na innych stronach

 

 

Idealne miejsce to takie gdzie jest sucho i chłodno

sucho to rozumiem ale chłodno to ile mniej więcej *C ?? ja uwielbiam czosnek pod każdą postacią i nigdy nie może go zabraknąć w mojej kuchni, dodaję do potraw, sosów, baa,

taki młody nasz Polski na kromce świeżego chrupiącego chlebka z masłem.... niestety z racji wykonywanej pracy nie mogę go jeść bezkarnie codziennie :( , ale dzisiaj.... w piąteczek wieczorem.... :devil:  :) zdarzyło mi się suszyć czosnek w plasterkach, sprawdza się do zup i sosów.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363283
Udostępnij na innych stronach

Rób go tak jak paprykę z dodatkiem oleju na wierzch ;) tylko przed zalaniem gorącą zalewą zblanszuj lekko zakwaszonym wrzątkiem żeby trzymał kolor ;)

Zalewę rób taką jak lubisz kwaśną ; słodką kwaśną , szwedzką etc to nie ma znaczenia. Czosnek też dobrze smakuje w zalewie octowo olejowej lub samym oleju z ziołami ;)

 

PS

Aha czosnku nigdy nie pasteryzuje zalewam ciepły po blanszowaniu gorącą zalewą i do "góry kołami" ;) 

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363286
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

no właśnie taki jadłem, lekko kwaśnawy z nutą olejową..... zbiorę zamówienie i od forumowego kolegi się zaopatrzę i będę testował..... tylko kto przeżyje taką ilość obieranego czosnku  :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363287
Udostępnij na innych stronach

Arko jak przetestujesz recepturę przepis to wrzuć ją do wątku - będzie jak znalazł dla tych co chcą kupić czosnek a przy okazji trochę sobie zamarynować ;)

Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną.

 

Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz!

 

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363296
Udostępnij na innych stronach

Gość ArkoGdynia

Czosneczek od kolegi @prot3006 dotarły do mnie i szczerzę z "trzema palcami na sercu" powiedzieć że warto :]

W najbliższym czasie będzie marynowanie i oczywiście że wrzucę tutaj fotorelację i opisze testy organoleptyczne  :D

Edytowane przez ArkoGdynia
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-364079
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Teraz promocja na  czosnek wiosenny do konsumpcji/przetworzenia, główki średnie oraz duże (min. 4cm max 5,5cm) niekompletne, tzn. brakuje 1 - 2 ząbków w główce. Poza tym czosnek tak jak zawsze najwyższej jakości :) Cena: 7zł. 

Pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-371683
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

 

 

Czosnek też dobrze smakuje w zalewie octowo olejowej lub samym oleju z ziołami ;)

Roger ..olej też trzeba podgrzać do niewielkiej temperatury ?

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-410908
Udostępnij na innych stronach

Można Aniu ale nie trzeba jak czosnek jest lekko zblanszowany ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-410955
Udostępnij na innych stronach

Można Aniu ale nie trzeba jak czosnek jest lekko zblanszowany ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Dzięki roger  :)  ... pytam dlatego,że jak kiedyś zrobiłam to zalewa olejowa po pewnym czasie stała się mętna ...zalewałam wtedy zimną oliwą ... ale może to z innego powodu ... dodałam jeszcze zioła świeże.

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-410956
Udostępnij na innych stronach

  • Maxell zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.