osid Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 24 Lipca 2014 (edytowane) jak w warunkach domowych najlepiej przechowywać czosnek ??gdzie wy trzymacie ?? Edytowane 24 Lipca 2014 przez osid Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363152 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot3006 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 24 Lipca 2014 Idealne miejsce to takie gdzie jest sucho i chłodno, poza tym czosnek lepiej się przechowuje, gdy jest przechowywany z korzeniami. Tyle mogę przekazać ze swojego doświadczenia. Mój czosnek najdłużej przechowywałem 12 miesięcy. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363257 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 24 Lipca 2014 No ale z korzeniami to musiałbyś wysyłać taki nieoczyszczony jak go wykopałeś Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot3006 Opublikowano 24 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 24 Lipca 2014 Może być wstępnie oczyszczony, szczypior odcięty, oraz korzenie do połowy skrócone i w takim stanie może spokojnie leżakować Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363260 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 25 Lipca 2014 a że temat taki czosnkowy się zrobił .... macie może sprawdzony przepis na czosnek marynowany...... ostatnio zasmakowałem w tej "zagryzce" przy okazji spotkania towarzyskiego i powiem szczerze że full wypas Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363264 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 25 Lipca 2014 a że temat taki czosnkowy się zrobił .... macie może sprawdzony przepis na czosnek marynowany...... ostatnio zasmakowałem w tej "zagryzce" przy okazji spotkania towarzyskiego i powiem szczerze że full wypas Spróbuj kiszonego http://wyrobydomowe.blox.pl/2013/07/Czosnek-kiszony-po-Moldawsku.html Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363275 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 25 Lipca 2014 Idealne miejsce to takie gdzie jest sucho i chłodno sucho to rozumiem ale chłodno to ile mniej więcej *C ?? ja uwielbiam czosnek pod każdą postacią i nigdy nie może go zabraknąć w mojej kuchni, dodaję do potraw, sosów, baa,taki młody nasz Polski na kromce świeżego chrupiącego chlebka z masłem.... niestety z racji wykonywanej pracy nie mogę go jeść bezkarnie codziennie , ale dzisiaj.... w piąteczek wieczorem.... zdarzyło mi się suszyć czosnek w plasterkach, sprawdza się do zup i sosów. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363283 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 25 Lipca 2014 Spróbuj kiszonego spróbuję :]ale i tak dalej szukam sprawdzonego przepisu na marynowany Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363284 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 25 Lipca 2014 (edytowane) Rób go tak jak paprykę z dodatkiem oleju na wierzch tylko przed zalaniem gorącą zalewą zblanszuj lekko zakwaszonym wrzątkiem żeby trzymał kolor Zalewę rób taką jak lubisz kwaśną ; słodką kwaśną , szwedzką etc to nie ma znaczenia. Czosnek też dobrze smakuje w zalewie octowo olejowej lub samym oleju z ziołami PSAha czosnku nigdy nie pasteryzuje zalewam ciepły po blanszowaniu gorącą zalewą i do "góry kołami" Edytowane 25 Lipca 2014 przez roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363286 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 25 Lipca 2014 no właśnie taki jadłem, lekko kwaśnawy z nutą olejową..... zbiorę zamówienie i od forumowego kolegi się zaopatrzę i będę testował..... tylko kto przeżyje taką ilość obieranego czosnku Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363287 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 25 Lipca 2014 Arko jak przetestujesz recepturę przepis to wrzuć ją do wątku - będzie jak znalazł dla tych co chcą kupić czosnek a przy okazji trochę sobie zamarynować Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 25 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 25 Lipca 2014 Spoko - po testach organoleptycznych wszystko będzie tutaj wrzucone!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-363316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) Czosneczek od kolegi @prot3006 dotarły do mnie i szczerzę z "trzema palcami na sercu" powiedzieć że warto :]W najbliższym czasie będzie marynowanie i oczywiście że wrzucę tutaj fotorelację i opisze testy organoleptyczne Edytowane 31 Lipca 2014 przez ArkoGdynia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-364079 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prot3006 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 17 Września 2014 Teraz promocja na czosnek wiosenny do konsumpcji/przetworzenia, główki średnie oraz duże (min. 4cm max 5,5cm) niekompletne, tzn. brakuje 1 - 2 ząbków w główce. Poza tym czosnek tak jak zawsze najwyższej jakości Cena: 7zł. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-371683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 9 Marca 2015 jak macie jakieś warzywa na sprzedaż to warto wystawić tutaj: http://e-warzywnictwo.pl w dziale ogłoszeń Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-410906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 9 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 9 Marca 2015 Czosnek też dobrze smakuje w zalewie octowo olejowej lub samym oleju z ziołami Roger ..olej też trzeba podgrzać do niewielkiej temperatury ? Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-410908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 10 Marca 2015 Można Aniu ale nie trzeba jak czosnek jest lekko zblanszowany Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-410955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 10 Marca 2015 Można Aniu ale nie trzeba jak czosnek jest lekko zblanszowany Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4Dzięki roger ... pytam dlatego,że jak kiedyś zrobiłam to zalewa olejowa po pewnym czasie stała się mętna ...zalewałam wtedy zimną oliwą ... ale może to z innego powodu ... dodałam jeszcze zioła świeże. Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8976-sprzedam-czosnek-polski/page/2/#findComment-410956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi