Andyandy Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #151 Opublikowano 22 Maja 2014 Wczoraj w agrobiznesie był kolejny materiał w którym wędzono tradycyjnie w sposób przemysłowy tzn. palili jak w piecu hutniczym i okopcali tym wędliny. Hasło wędzone tradycyjnie staje się tylko hasłem. Nie przejmuj się, WD dbając o dyrektywy UE odpowie na wyzwanie i zmieści się w jeszcze bardziej restrykcyjnych przepisach. Obowiązuje 0,2 mg/dm3, a w ciepłych drewnianych wędzarniach z bezpośrednim paleniskiem nie przekroczysz 0,1 mg/dm3. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9192-pytanie-odno%C5%9Bnie-unijnej-dyrektywy/page/7/#findComment-353642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vtec Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #152 Opublikowano 23 Maja 2014 Obowiązuje 0,2 mg/dm3, a w ciepłych drewnianych wędzarniach z bezpośrednim paleniskiem nie przekroczysz 0,1 mg/dm3.Jakieś nowe rozporządzenie wprowadzili? Obowiązuje 5µg/kg, a od 01.09.2014 2µg/kg. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9192-pytanie-odno%C5%9Bnie-unijnej-dyrektywy/page/7/#findComment-353680 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij #153 Opublikowano 23 Maja 2014 Błąd literówka, miało być mikrograma, a wyszło miligrama Słuszna uwaga. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9192-pytanie-odno%C5%9Bnie-unijnej-dyrektywy/page/7/#findComment-353683 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.