maki12 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Czy mroził już ktoś peklowane mięso a póżniej wędził. Zmuszony będę zrezygnować z wędzenie w przyszłym tygodniu a mam już zapeklowane mięso i wpadłem na takie rozwiązanie, oczywiście zakończę proces peklowania i dopiero zamrożę. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Stycznia 2014 EAnna - "Mięso po upeklowaniu w 4-6st.C możemy przełożyć na kilka dni do komory zerowej lub innego miejsca w lodówce, gdzie temperatura jest około zera. " Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/#findComment-326296 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maki12 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Jaki czas może być tak przechowywane ? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/#findComment-326298 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 12 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Stycznia 2014 oczywiście zakończę proces peklowania i dopiero zamrożę. Można coś takiego zrobić . Kiedyś tak robiono w większych zakładach . Były to zapasy na tzw. większy popyt świąteczny . Należy pamiętać o bardzo powolnym rozmrażaniu . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/#findComment-326299 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maksoo Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Stycznia 2014 (edytowane) Mi często się zdarza rozłożyć robotę na kilka dni. Zazwyczaj pekluje i zostawiam w lodówce na max 3 dniNie mrożę, bo tak jak pisano wyżej zbyt długo się wszystko rozmraża. Wyciągam z lodówki, rozkładam wszystko ładnie i siup do wędzenia;) Edytowane 13 Stycznia 2014 przez Maksoo Cytuj Stół nierdzewny - wysoka jakość i funkcjonalność w jednym. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/#findComment-326464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maki12 Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Lutego 2014 Właśnie uwędziłem polędwice które były wcześniej peklowane i zamrożone,rozmrażałem powoli i po sprawdzeniu słonośći musiałem jeszcze trochę wymoczyć.Degustatorzy nie wyczuli żadnej różnicy , więc sposób na nadwyżki zapeklowanego mięsa jest dobry , oczywiście z mojego własnego doswiadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/#findComment-333595 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.