Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

 Czy mroził już ktoś peklowane mięso a póżniej wędził.

 Zmuszony będę zrezygnować z wędzenie w przyszłym tygodniu a mam już zapeklowane mięso i wpadłem na takie rozwiązanie,

 oczywiście zakończę proces peklowania i dopiero zamrożę.

 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/
Udostępnij na innych stronach

EAnna - "

Mięso po upeklowaniu w 4-6st.C możemy przełożyć na kilka dni do komory zerowej lub innego miejsca w lodówce, gdzie temperatura jest około zera. "

Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę.

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/#findComment-326296
Udostępnij na innych stronach

 

 

oczywiście zakończę proces peklowania i dopiero zamrożę.

 

 

  Można coś takiego zrobić .  Kiedyś tak robiono w większych zakładach  .   Były to zapasy na tzw. większy popyt świąteczny .  Należy pamiętać o bardzo powolnym rozmrażaniu .

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/#findComment-326299
Udostępnij na innych stronach

Mi często się zdarza rozłożyć robotę na kilka dni. Zazwyczaj pekluje i zostawiam w lodówce na max 3 dni

Nie mrożę, bo tak jak pisano wyżej zbyt długo się wszystko rozmraża. Wyciągam z lodówki, rozkładam wszystko ładnie i siup do wędzenia;)

Edytowane przez Maksoo

Stół nierdzewny - wysoka jakość i funkcjonalność w jednym.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/#findComment-326464
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Właśnie uwędziłem polędwice które były wcześniej peklowane i  zamrożone,rozmrażałem powoli i po sprawdzeniu słonośći musiałem jeszcze trochę wymoczyć.

Degustatorzy nie wyczuli żadnej różnicy , więc sposób na nadwyżki zapeklowanego mięsa jest dobry , oczywiście z mojego własnego doswiadczenia. 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9231-peklowanie-mro%C5%BCenie/#findComment-333595
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.