świadziu Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Mam zamiar w najbliższym czasie zrobić wędliny tylko na samej soli z przeznaczeniem na grilla i mam kilka pytań: 1. peklować na mokro czy na sucho ?2. jaka ilość soli na 1 kg mięsa przy peklowaniu na sucho ? I jak długo peklować ?3. jaka ilość soli na 1 kg mięsa przy peklowaniu na mokro ? I jak długo peklować ? Z góry dziękuję za każdą wskazówkę jak przygotować mięso ( boczek, szynkę, karczek, itd. ) które mam zamiar wędzić z przeznaczeniem do smażenia w wysokiej temperaturze oraz pieczenia na grillu. Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9251-solenie-w%C4%99dliny-tylko-na-soli-na-patelni%C4%99-piekarnik-i-grilla/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piasek Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Stycznia 2014 1. proponuję - na sucho2. daję 17-18gr/kg3. tabela dziadka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9251-solenie-w%C4%99dliny-tylko-na-soli-na-patelni%C4%99-piekarnik-i-grilla/#findComment-327011 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik55 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Tobie chodzi o solenie a nie peklowanie. Proponuje solenie na sucho. Patrz tabela. Cytuj www.ratownicy.org Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9251-solenie-w%C4%99dliny-tylko-na-soli-na-patelni%C4%99-piekarnik-i-grilla/#findComment-327012 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Mam zamiar w najbliższym czasie zrobić wędliny tylko na samej soli z przeznaczeniem na grilla Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9251-solenie-w%C4%99dliny-tylko-na-soli-na-patelni%C4%99-piekarnik-i-grilla/#findComment-327031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Grzesiu zmień nazwę tematu jak na soli to solenie nie peklowanie a jak "zdrowe, dobre mięso" to solenie= nieapetyczna szarość Tak na mój gust dodatek 20-25% peklosoli poprawi zarówno wygląd jak i smak a obróbka termiczna z tak śladową ilością nitrytu i tak będzie niczym w porównaniu z dziesiątkami g......n i świństwo z którymi stykasz sie na codzień nawet nie zdając sobie z tego sprawy Nie popadajmy w paranoję bo niedługo zaczniemy badać krzywiznę żeberka blondynki jak w unii bananów Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9251-solenie-w%C4%99dliny-tylko-na-soli-na-patelni%C4%99-piekarnik-i-grilla/#findComment-327093 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 16 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Grzesiu jak solisz to nie peklujesz Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9251-solenie-w%C4%99dliny-tylko-na-soli-na-patelni%C4%99-piekarnik-i-grilla/#findComment-327111 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.