Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

 

 

Miro ... chyba nie wątpisz, że Anulka potrafi robić takie super rzeczy

Nigdy w Ciebie nie zwątpiłem.   :thumbsup:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/3/#findComment-343503
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Rzuciłam  wszystko na stół bo dopadła mnie burza na koniec wędzenia i stąd taka fotka wszystko w kupie :D

Dziękuję bardzo

 

Pozdrawiam :laugh:

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/3/#findComment-354340
Udostępnij na innych stronach

Anulka, ile ważył ten leszcz?

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/3/#findComment-354744
Udostępnij na innych stronach

Dodajesz do mielonki żelatynę?

Mielonka jest bez dodatku żelatyny :)

Pysznie to wyglada :tongue::clap: :clap:

Dziękuję :D

Anulka, ile ważył ten leszcz?

1,96kg  i pozostały po nim tylko ości :D

Paszteciki ze szpinakiem,serem feta i papryką chili

post-47170-0-09695800-1401298918_thumb.jpg

post-47170-0-58074400-1401298955_thumb.jpg

post-47170-0-02777800-1401298982_thumb.jpg

post-47170-0-11508200-1401299007_thumb.jpg

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/3/#findComment-354768
Udostępnij na innych stronach

Anulka, interesuje mnie ciasto do pasztecikow. U nas robi sie z ciasta typu francuzkiego, au ciebie nie widac rozwarstwiania. Mozesz proszen napisac przepis i jaki jest smakowy efekt koncowy.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/3/#findComment-354801
Udostępnij na innych stronach

ANNAM też swego czasu robiłam z ciasta francuskiego ale na drugi dzień nie chcieli jeść i robię teraz takiego przepisu:

 

1,5 szkl mąki pszennej

2dag drożdży świeżych

0,5szkl mleka

szczypta soli

1/2 łyżeczki cukru

1jajko

Mąkę przesiać na stolnicę,drożdże rozrobić  w letnim mleku,wszystko razem połączyć,zagnieść ciasto.Pozostwić do wyrośnięcia,rozwałkować i nałożyć farsz.

 

Smakują rewelacyjnie jak dla mnie i mojej rodziny :D

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/3/#findComment-354866
Udostępnij na innych stronach

Anulka, podpowiedz proszę jakie są proporcje, feta i szpinak itd, jak długo trzymasz te paszteciki w piecu. Zamiast chili dodam chyba Piri Piri. Lubię b. ostro :) :) :)

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/3/#findComment-354882
Udostępnij na innych stronach

Anulka, podpowiedz proszę jakie są proporcje, feta i szpinak itd, jak długo trzymasz te paszteciki w piecu. Zamiast chili dodam chyba Piri Piri. Lubię b. ostro :) :) :)

40dag szpinaku pokrojony(ja miałam świeży z działki)lub mrożony smażony na oliwie,dwie duże cebule pokrojone w kostkę,czosnek wyciśnięcty przez praskę,sól,pieprz,20dag sera feta.Nagrzewam piekarnik do 180st i piekę do uzyskania złotego koloru,przed włożeniem do pasztetnika smaruję paszteciki ciepłą wodą aby nie popękały :)

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/3/#findComment-354892
Udostępnij na innych stronach

Anulka dziekuje,  ja robie znowu szybkie francuzkie. Jest z nim pracy odrobine, bo wiadomo rozwalkowac i skladac kilkakrotnie, moje dziewczyny znowu lubia takie  na drugi dzien rzadko co zostanie. A farsz mieszam fete, ricotta, parmesan  i oczywiscie szpinak,cebule i czosnek. 

Przypomnialas mi teraz, trzeba bedzie zrobic ktoregos dnia :)

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/3/#findComment-354902
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.