Anulka Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 27 Listopada 2014 Mój debiut z szynkowarką Mięso jakiego użyłam to łopatka zmielona i szynka pokrojona w grubszą kostkę sól,woda,cukier puder. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-386196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 27 Listopada 2014 Mój debiut z szynkowarką Mięso jakiego użyłam to łopatka zmielona i szynka pokrojona w grubszą kostkę sól,woda,cukier puder. No ładnie, a ten cukier? Za słone zrobiłaś? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-386197 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 27 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 27 Listopada 2014 Mój debiut z szynkowarką Mięso jakiego użyłam to łopatka zmielona i szynka pokrojona w grubszą kostkę sól,woda,cukier puder. No ładnie, a ten cukier? Za słone zrobiłaś? Recepturę wzięłam z" Szynka Domowa"1-1,2 kg mięsa wieprzowegosól 25gcukier puder -płaska łyżeczka od herbatywoda 0,1l Bardzo smaczna Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-386208 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 6 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Śledź na ostro z suszonymi śliwkami Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-388435 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Bardzo lubie sledzie , poprosze o przepis na nie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-388439 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ja też Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-388501 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Mówicie i macie Składniki:0,5kg solonych filetów śledziowych50ml oleju3 duże cebule3łyżki cukrusłoiczek koncentrotu pomidorowgosólkilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego liść laurowy 2 sztłyżka słodkiej papryki1/2 papryczki chilli lub mielona100 g śliwek suszonych2 łyżki octu winnego Przygotowanie:Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie.Cebulę obrać,pokroić w piórka lekko posolić i smażyć na rozgrzanym oleju (50ml)dodać cukier i doprowdzić do lekkiej karmelizacji.Dodać łyżkę słodkiej papryki dobrze wymieszać(uważać aby się nie przypaliła)dodać koncentrat pomidorowy,ocet winny,pokrojoną drobno papryczkę chilli lub mieloną,pokrojone śliwki oraz ziarna pieprzu,ziela angielskiego i rozdrobnione liście laurowe.Odstawić do wystygnięcia.Filety odsączyć na ręczniku papierowym pokroić na kawałki i układać warstwami farsz,śledzie.Górną warstwę ma stanowić farsz.Przykryć i wstawić do lodówki na dwa dni. SMACZNEGO Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-388525 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 8 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Dziś uwędziłam troszkę kabanosów teraz się suszą Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-388726 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Ładniutkie???????? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-388877 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 8 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 8 Grudnia 2014 Anulka, jak długo można przechowywać w lodówce Twoje śledzie? Bardzo podoba mi się ten przepis i chcę zrobić już na święta. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-388895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 9 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 9 Grudnia 2014 Anulka, jak długo można przechowywać w lodówce Twoje śledzie? Bardzo podoba mi się ten przepis i chcę zrobić już na święta.Marko moje w pudełku plastikowym do żywności stoją już pięć dni i są bardzo pyszne z każdym dniem coraz lepsze.Myślę,że dwa tygodnie swobodnie przeleżą Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-388988 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 10 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Anulka, dziękuję za odpowiedź, w sobotę będę robił. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-389386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Anulka, dziękuję za odpowiedź, w sobotę będę robił.Proszę bardzo życzę smacznego Pozdrawiam Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-389414 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Anulka, śledzie z Twojego przepisu zrobiły furorę, wszystkim bardzo smakowały.Aha, śliwki dałem nasze, polskie wędzone, polecam.Dzięki za przepis Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-393258 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 28 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Anulka, śledzie z Twojego przepisu zrobiły furorę, wszystkim bardzo smakowały. Bardzo się cieszę,że smakowały śledziki.U mnie tez zniknęły w mgnieniu oka Pozdrawiam. Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-393386 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 4 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Trochę cienkiej kiełbaski i serki Pilos sobie uwędziłam Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-394678 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Trochę cienkiej kiełbaski i serki Pilos sobie uwędziłam Aniu .. znając Twoje wielkie serducho to już połowa rozdana Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-394871 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #118 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Trochę cienkiej kiełbaski i serki Pilos sobie uwędziłam Aniu .. znając Twoje wielkie serducho to już połowa rozdana Strzał w dziesiątkę Anuś Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-394882 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #119 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Anulka ladnie rozpoczelas Nowy Rok :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-394888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij #120 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Bardzo ładnie;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-394909 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 7 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #121 Opublikowano 7 Stycznia 2015 Anulka ladnie rozpoczelas Nowy Rok :clap: Bardzo ładnie;))Dziękuję Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-395307 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #122 Opublikowano 2 Lutego 2015 Mój pierwszy łosoś wędzony na gorąco do zalewy użyłam 2 litry wody,5łyżek soli kamiennej,3łyżki cukru,łyżeczkę słodkiej papryki mielonej,1/2 łyżeczki chilli mielonej,5liści laurowych,3 ziarna ziela angielskiego,szczypta suszonej bazylii i razmarynu.Wszystkie składniki zagotowałam i pozostawiłam do wystygnięcia.Łososia pokroiłam w dzwonka włożyłam do zalewy i pozostawiałam na 12 godzin w lodówce pod przykryciem.Przed wędzeniem rybę opłukałam zimną wodą i osuszyłam ręcznikiem papierowym.Wędziłam 4 godziny w tem.55st.ostatnie pół godziny w 60st. Nie mogłam wytrzymać i musiałam gorący skaleczyć jeden kawałek Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-401791 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #123 Opublikowano 2 Lutego 2015 Bardzo smakowicie wyglądają!!Co ciekawe wędzone ryby smakują inaczej na ciepło wyciągnięte dopiero co z wędzarni a inaczej już wychłodzone po nocy w lodówce następnego dnia sprawdziłem to w tym roku na karpiu wędzonym Ale chyba wędziłaś na jakieś kratce bo nie widać miejsc powieszenia?! i czy temperatura 60 stopni na koniec wyła wystarczająca aby wewnątrz wyrobu mięso również się ścięło? Z Dymnym pozdrowieniem.... Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-401796 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 2 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #124 Opublikowano 2 Lutego 2015 Ale chyba wędziłaś na jakieś kratce Tak wędziłam na kratce,musiałam spróbować na gorąco bo język wpadłby mi w ..... teraz stygnie,w środku nie jest surowe jutro wstawię fotkę Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-401802 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #125 Opublikowano 2 Lutego 2015 Po takich widokach może język wpaść w ...... Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9380-anulka-w%C4%99dzi%C5%82a-i-nie-tylko/page/5/#findComment-401804 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.