Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

  • 4 tygodnie później...

 

 

Kuche ciasto ze śliwkami i kruszonką

Anulka ... bardzo lubię takie zwykłe proste ciasta :) przypominają smaki z dzieciństwa. Zamawiam ( jeżeli jeszcze został choć mały kawałek)  :tongue:  z dużą ilością kruszonki. 

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-365063
Udostępnij na innych stronach

 

Kuche ciasto ze śliwkami i kruszonką

Anulka ... bardzo lubię takie zwykłe proste ciasta :) przypominają smaki z dzieciństwa. Zamawiam ( jeżeli jeszcze został choć mały kawałek)  :tongue:  z dużą ilością kruszonki. 

 

Właśnie piecze się kolejna partia :D

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-365104
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Zielono Mi...

 

Składniki na ciasto:

3jaja całe

1szkl cukru

2szkl mąki krupczatki

3łyżeczki proszku do pieczenia

1szkl oleju

450g szpinaku rozdrobnionego

 

Masa:

0,5l smietany kremówki

3łyżki cukru pudru

 

Granat do dekoracji.

 

Jajka ucieramy z cukrem pudrem na kogel-mogiel,dodajemy mąkę,proszek do pieczenia i szklankę oleju.Wszystko razem miksujemy dodajemy rozmrożony i odsączony z wody szpinak mieszamy łyżką.Tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 180st i pieczemy około godziny do suchego patyczka.Pozostawiamy do wystygnięcia i lekko zbieramy wierzch ciasta.Śmietanę ubijamy z cukrem na sztywno i wykładamy na ciasto.Posypujemy uzyskaną kruszonką i pestkami granatu :)

post-47170-0-59780200-1414148086_thumb.jpg

post-47170-0-04453300-1414148126_thumb.jpg

post-47170-0-91640500-1414148151_thumb.jpg

post-47170-0-98288200-1414148174_thumb.jpg

post-47170-0-95404100-1414148202_thumb.jpg

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-378965
Udostępnij na innych stronach

Pychotka;))jak zwykle pierwsza klasa;))
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-378971
Udostępnij na innych stronach

Anulka, mam podobny przepus na babke olejowa ( tak ja tutaj nazywamy ) z ta roznica ,ze w przepisie mam pszenna make. Ciekawie wyglada ze szpinakiem.

 

 

 

lekko zbieramy wierzch ciasta.

 

Co dokladnie masz na mysli? Scinasz wierzch ciasta ?

 

 

 

450g szpinaku rozdrobnionego

 

Szpinak swiezy rozdrobniony czy ma byc gotowany?

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-379053
Udostępnij na innych stronach

 

 

Co dokladnie masz na mysli? Scinasz wierzch ciasta ?
ANNAM nie ścinam tylko zbieram lekko nożem i robi się taka kruszonka jak okruszki :)

 

 

Szpinak swiezy rozdrobniony czy ma byc gotowany?
szpinak mrożony rozdrobniony kupuję
Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-379065
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Anulka, a nie sa twarde? JA dzisiaj zagniatam ciasto na pierniki , codziennie odsuwalam to " na jutro' . Dzisiaj jest to jutro  :facepalm:

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-386813
Udostępnij na innych stronach

Juz na swieta? :clap:

Tak :)

Anulka, a nie sa twarde? JA dzisiaj zagniatam ciasto na pierniki , codziennie odsuwalam to " na jutro' . Dzisiaj jest to jutro  :facepalm:

Właśnie są twarde i muszą poleżeć teraz dwa tygodnie,później dekoracja i na choinkę.Efekt końcowy będzie później :)

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-386821
Udostępnij na innych stronach

Anulka poczekam i powiem, ze z niecierpliwoscia :thumbsup:  :D

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-386824
Udostępnij na innych stronach

Anulka juz masz choinke? U nas stawia sie juz na poczatku grudnia

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-388430
Udostępnij na innych stronach

Anulka juz masz choinke? U nas stawia sie juz na poczatku grudnia

Syna dziś ubrał sztuczną u siebie w pokoju ja tradycyjnie w Wieczór Wigilijny w salonie żywą :D razem z rodziną :)

Moją pasją jest kuchnia:)
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-388432
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

:)  Taki ''trening''  ? Przed tłustym czwartkiem ? :tongue:;) Ja mam twarożek , to może oponki ''machne'' ... :rolleyes: Lubimy taki chrust :tongue::clap::thumbsup:

Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi...:) ''
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9400-co%C5%9B-s%C5%82odkiego-dla-podniebienia/page/5/#findComment-403020
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.