mariusz1415 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 8 Lutego 2014 Witam.Dzisiaj zapeklowałem mięsko 20kg szynek (schaby,polędwiczki,boczek,piersi z indyka,kulka).Musiałem załatwić sobie lodówkę do piwnicy bo nie miałem gdzie wsadzić 2 dużych garnków z mięskiem.Peklować się to będzie do czwartku, w piątek rano wędzone .Solanka 8L wody kranówki i 740g peklosoli.Ciekawe jak tym razem wyjdzie?? Wędzenie odbędzie się w beczce 200L ,raczej na dwa razy bo wszystkiego raczej nie upcham hehe :pW piątek foto relacja będzie z wędzenia i parzenia.Komentarze mile widziane Pozdrawiam serdecznie Mariusz Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz_65 Opublikowano 8 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 8 Lutego 2014 Witam mariusz1415 w takim razie czekamy na foto relacje powodzenia Cytuj Najpierw spojrzyj, z kim jesz i pijesz, a dopiero potem, co jesz i pijesz. Epikur Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-332500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Dziś musiałem zmienić solankę na nowa, bo jakaś mętna się zrobiła i w jednym garnku były takie trzy kłębki białej piany...Nie wiem czemu tak się zrobiło?, pierwszy raz tak miałem.Pozdrawiam Edytowane 9 Lutego 2014 przez mariusz1415 Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-332606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 9 Lutego 2014 Ma ktoś może zdjecia jak wygląda dobra solanka?chodzi o kolor ,klarowność.Pomoże to mnie i z pewnością wielu innym początkującym zadymiaczą.Pozdrawiam Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-332623 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 9 Lutego 2014 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8873-jak-moja-babcia-peklowa%C5%82a-mi%C4%99so-na-mokro/ Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-332626 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 9 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 9 Lutego 2014 @miro, Bardzo dziękuję za linka.Pozdrawiam Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-332630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Piersi z indyka robia sie biale, dobrze czy zle?Jakby po obgotowaniu. Edytowane 10 Lutego 2014 przez mariusz1415 Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-332811 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boniek Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Lutego 2014 poszukaj informacji przy przepisach a drób,może drób tak jak ryby marynuje się krócej. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-332961 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osid Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) drób marynuję 24 godziny, więcej nie trzeba, i to na samej soli, po co ci do drobiu peklówka ?, a do peklowania zawsze używam wody przegotowanej. Czy nastrzykiwałeś mięso ??nie obraź się ale zaczynasz od …. Strony peklujesz 20kg. i dopiero pytasz o porady jak już ci się solanka psuje a drób robi biały, poczytaj najpierw, potem znowu poczytaj, potem popytaj i dopiero bierz się za robotę, szkoda by było wywalić 20 kg. dla piesków drób, polędwiczki to delikatne mięska i peklują się krócej, schab i boczki pekluję w słabszej solance, a tak jak peklujesz wszystko razem to może okazać się że szynka jest ok na słoność a polędwiczki zjeść się prawie nie da, na początku lepiej nie kombinujbo tylko się przejedziesz, powodzenia, pozdrawiam. Edytowane 11 Lutego 2014 przez osid Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-332976 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 11 Lutego 2014 Mięso jednak jest w porządku ,w piwnicy gdzie mam lodówkę jest słaba żarówka i wyglądało, że są białe te piersi ale wszystko jest dobrze,mizdra jest biaława. Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 11 Lutego 2014 To teraz czas na zadymianie . Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 11 Lutego 2014 Tak tak w piątek mam wolne i od rana jade z tym koksem :pA w sobote mała imprezka ciekawe czy szynczki beda goscia smakowały (^_-)-☆ Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333029 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 12 Lutego 2014 Witajcie.W sobotę zapeklowałem mięsko około godz. 15, czy mogę dziś wieczorem wyjąć z zalewy do ociekania ale dalej w lodówce, a jutro wieczorem osznurować i powiesić na noc w chłodnym pomieszczeniu do osuszania? w piątek rano wędzę .Pozdrawiam Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 12 Lutego 2014 Jaka lodówka ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333186 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) zwykła lodówka,a czemu pytasz? Edytowane 12 Lutego 2014 przez mariusz1415 Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333187 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 12 Lutego 2014 Miro zapewne pyta czy lodówka jest typu no frost. Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333194 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 12 Lutego 2014 to jest stara lodówka z góry zwykła chłodziarka z pokrętłem do ustawienia temp. a z dołu zamrażalnik ,są oddzielone Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333198 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 12 Lutego 2014 Śmiało dawaj do lodówki, skoro taka potrzeba. Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333202 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Nigdzie nie mam 6 stopni ,a tak dam na dwo lodowki cos do czego bd kapac , powiesze szyneczki i moga ociekac Edytowane 12 Lutego 2014 przez mariusz1415 Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333203 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 12 Lutego 2014 Miro zapewne pyta czy lodówka jest typu no frost. Nieprecyzyjnie zapytałem, ale o to chodziło. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333224 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 12 Lutego 2014 A czy zapach octu nie wniknie do szynek?lodówka była długo nie używana i nie pachniało w niej fiołkami :p żona wymyła ją wodą z octem , dlatego pytam czy to nie wsiąknie do wędlin? Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333225 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 12 Lutego 2014 Po occie umyj płynem do naczyń. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333226 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 12 Lutego 2014 To było myte przed włożeniem szynek i jeszcze czuć trochę Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333227 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 12 Lutego 2014 Lepiej wyjmij mięso i przemyj lodówkę płynem. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333230 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz1415 Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 12 Lutego 2014 dobrze wymyłem.a czy mięso do ociekanie ma być wypłukane pod bieżąca wodą bo właśnie eis za to zabieram Cytuj człowiek uczy się całe życie , a i tak głupi umiera... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9401-szyneczki/#findComment-333234 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.