Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Boniek, myślę że przegapiłeś kiedy o tym pisałem. Większość przepisów podaje aby ziemniaka ugotować i przecisnąć przez praskę, tyle tylko że w całkowicie ugotowanym ziemniaku,skrobia też już jest całkowici ugotwana i zupełnie ścięta, a to nie wpływa zbyt dobrze na jakość i trwałość pieczonego chleba. Wynikiem moich wieloletnich "błędow i wypaczeń"  czyli osobistych doświadczeń, zauważyłem że o wiele lepszy skutek daje tylko częściowe tzw. obgotowanie, średniej wielkości ziemniaka razem ze skórką na 1 bochenek czy foremkę, max. 10 min. Następnie należy ziemniaka obrać ze skórki i zetrzeć go na drobnej tarce. Bardzo dobry rezultat zamiast polsurowego ziemniaka, daje dodatek gotowego puree ziemniaczanego, jakie można nabyć w sklepie lub np. na Allegro. Wtedy dodjemy jedną czubatą łyżkę stołową puree na jeden chlebek.

http://allegro.pl/gg-puree-ziemniaczane-18-por-510g-niemieckie-i3929335787.html

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9423-kulinarny-kogel-mogel-na-ja%C5%9Bkowej-polanie/page/3/#findComment-335240
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.