grizzly Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 3 Marca 2014 ...Mam taką, mogę zrobić foty i zmierzyć...Wymień również wady i zalety. Tylko ten dylemat? Kiedy zaleta postrzegana jest jak wada? . Cytuj "Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9505-w%C4%99dzarnia-z-paleniskiem-bezpo%C5%9Brednim-czy-murowany-kombajn-z-kana%C5%82em-zalety-i-wady/page/5/#findComment-338351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 3 Marca 2014 Niestety ma wiele wad, które traktowałem jako zalety, ale Miro zakwalifikował je jako wady Niedobry Miro. Napisałem tak, ponieważ sam mam metalową wędzarnię.W lecie o wędzeniu na zimno mogę zapomnieć, ponieważ nagrzewa się od słońca..W zimie z kolei bardzo reaguje na podmuch wiatru i samo zimno też zmusza mnie do dłuższego wygrzewania wędzarni. . Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9505-w%C4%99dzarnia-z-paleniskiem-bezpo%C5%9Brednim-czy-murowany-kombajn-z-kana%C5%82em-zalety-i-wady/page/5/#findComment-338374 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 3 Marca 2014 samo zimno też zmusza mnie do dłuższego wygrzewania wędzarni. W zimie z kolei bardzo reaguje na podmuch wiatru i samo zimno też zmusza mnie do dłuższego wygrzewania wędzarni. Tak zimą jest zimno i trzeba więcej palić w piecu, by ciepło było w domu i nie dziwię się, że dotyczy to wędzarni, pewnie wszystkich, nie tylko drewnianych. Ale wiosną czy latem wygrzewać nie trzeba, w środku ciepło bez palenia, ktoś pisał o skroplinach czy wilgoci, w swojej nie zaobserwowałem. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9505-w%C4%99dzarnia-z-paleniskiem-bezpo%C5%9Brednim-czy-murowany-kombajn-z-kana%C5%82em-zalety-i-wady/page/5/#findComment-338409 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skarus Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 3 Marca 2014 Nie raz się dziwię że kombinuje się by nie dać ciepłu i dymowi bezpośrednio działać na wędliny tylko buduję się przeszkody. Świete słowa! Pewne jest jedno że królową wszystkich wędzarni jest ta jedyna z paleniskim bezpośrednio pod wyrobami Każdy profesjonalista to poiwierdzi! Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9505-w%C4%99dzarnia-z-paleniskiem-bezpo%C5%9Brednim-czy-murowany-kombajn-z-kana%C5%82em-zalety-i-wady/page/5/#findComment-338413 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 3 Marca 2014 Maad przyjrzyj się dobrze (tu na forum to najważniejszy jest kolor) wczorajsze wędliny śwadzia,boczek na pewno surowy Grzesiu,boczek jest surowy bo taki miał być, bo potem go sparzyłem, spakowałem prózniowo aby mieć na wyjazdy wekeendowe na ryby i grzyby - coś dziwnego ? Zawsze mnie uczono na tym forum, że wędlinki się wędzi do koloru nie na czas - sam to nie raz mówiłeś, że nie mierzysz temperatury w wędzarni tylko dotykasz kiji oraz że wędzisz na kolor, więc w czym problem ?Reasumując, dla mnie najważniejszy jest smak a kolor ......... - po kilku latach na forum jakoś udało mi się sprostać temu abym miał dwa w jednym Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9505-w%C4%99dzarnia-z-paleniskiem-bezpo%C5%9Brednim-czy-murowany-kombajn-z-kana%C5%82em-zalety-i-wady/page/5/#findComment-338428 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 3 Marca 2014 Grzegorz,Twój boczek był tylko przykładem w danej chwili jeżeli taki lubisz to jest ok. Kolor wędzonki wskazuje na jakim etapie wędzenia jest wędlina. Porozmawiamy za jakiś czas i wtedy zrozumiesz o co mi chodziło na razie jesteś na etapie nauki. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9505-w%C4%99dzarnia-z-paleniskiem-bezpo%C5%9Brednim-czy-murowany-kombajn-z-kana%C5%82em-zalety-i-wady/page/5/#findComment-338463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 3 Marca 2014 Wędzonki z dobrej wędzarni wędzone w odpowiednim dymie i przedziałach temperatury poosiadają aromat, którego się tak łatwo nie pozbędziesz. Napiszę więcej nie można się od nich oderwać. I o takie wędzeni mi chodzi. Niezależnie czy parzona czy dopiekana. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9505-w%C4%99dzarnia-z-paleniskiem-bezpo%C5%9Brednim-czy-murowany-kombajn-z-kana%C5%82em-zalety-i-wady/page/5/#findComment-338464 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.