Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

...Mam taką, mogę zrobić foty i zmierzyć...

Wymień również wady i zalety.  :D

Tylko ten dylemat? Kiedy zaleta postrzegana jest jak wada? :w00t:

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

• Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Niestety ma wiele wad, które traktowałem jako zalety, ale Miro zakwalifikował je jako wady

Niedobry Miro. :(

Napisałem tak, ponieważ sam mam metalową wędzarnię.

W lecie o wędzeniu na zimno mogę zapomnieć, ponieważ nagrzewa się od słońca..

W zimie z kolei bardzo reaguje na podmuch wiatru i samo zimno też zmusza mnie do dłuższego wygrzewania wędzarni.

.

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe

Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

samo zimno też zmusza mnie do dłuższego wygrzewania wędzarni.

W zimie z kolei bardzo reaguje na podmuch wiatru i samo zimno też zmusza mnie do dłuższego wygrzewania wędzarni.

Tak zimą jest zimno i trzeba więcej palić w piecu, by ciepło było w domu i nie dziwię się, że dotyczy to wędzarni, pewnie

wszystkich, nie tylko drewnianych. :cool: Ale wiosną czy latem wygrzewać nie trzeba, w środku ciepło bez palenia, ktoś pisał

o skroplinach czy wilgoci, w swojej nie zaobserwowałem. :cool:

Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana.

Nie raz się dziwię że kombinuje się by nie dać ciepłu i dymowi bezpośrednio działać na wędliny tylko buduję się przeszkody.
  :thumbsup:

Świete słowa! :)

Pewne jest jedno że królową wszystkich wędzarni jest ta jedyna z paleniskim bezpośrednio pod wyrobami
:thumbsup:

Każdy profesjonalista to poiwierdzi! :)

:) Maad :D przyjrzyj się dobrze (tu na forum to najważniejszy jest kolor) wczorajsze wędliny śwadzia,boczek na pewno surowy  :)  :D

Grzesiu,

boczek jest surowy bo taki miał być, bo potem go sparzyłem, spakowałem prózniowo aby mieć na wyjazdy wekeendowe na ryby i grzyby - coś dziwnego ?  :)

Zawsze mnie uczono na tym forum, że wędlinki się wędzi do koloru nie na czas - sam to nie raz mówiłeś, że nie mierzysz temperatury w wędzarni tylko dotykasz kiji oraz że wędzisz na kolor, więc w czym problem ?

Reasumując, dla mnie najważniejszy jest smak a kolor ......... - po kilku latach na forum jakoś udało mi się sprostać temu abym miał dwa w jednym :)

wędkarstwo, grzyby i wędzenie
http://www.grzegorzswiadek.pl

:) Grzegorz,Twój boczek był tylko przykładem w danej chwili :) jeżeli taki lubisz to jest ok.

Kolor wędzonki wskazuje na jakim etapie wędzenia jest wędlina.

Porozmawiamy za jakiś czas i wtedy zrozumiesz o co mi chodziło na razie jesteś na etapie nauki. :)

Serdecznie pozdrawiam :)

Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej.

Wędzonki z dobrej wędzarni wędzone w odpowiednim dymie i przedziałach temperatury poosiadają aromat, którego się tak łatwo nie pozbędziesz. Napiszę więcej nie można się od nich oderwać. I o takie wędzeni mi chodzi. Niezależnie czy parzona czy dopiekana.