kostek61 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Maniuś ,warto zawsze trochę pokombinować i zrobić pod siebie ,tak powstają fajne przepisy Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9547-metka-wiejska-wieprzowa-wg-kostka/page/2/#findComment-584599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniuś86 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 15 Stycznia 2018 Maniuś ,warto zawsze trochę pokombinować i zrobić pod siebie Nie miałem bladego pojęcia czym metkę przyprawić..... Zrobiłem dwie porcje jedna z przyprawami z Twojego przepisu druga porcja z przepisu Dziadka czyli tak jak dawniej się przyprawiało...Chyba jednak czasy się zmieniły i i kubki smakowe mamy już przyzwyczajone do całej gamy przypraw że biorąc te stare przepisy na tapetę to dawkowanie przypraw należy zwiększyć, żeby je dostosować do dzisiejszych standardów. Zabierając sie kolejny raz za metkę to właśnie "podkręcę" dawkowanie przypraw z Twojego przepisu i zobaczymy co wyjdzie.... Na pewno się nie wyrzuci tego co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9547-metka-wiejska-wieprzowa-wg-kostka/page/2/#findComment-584602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 16 Stycznia 2018 do całej gamy przypraw że biorąc te stare przepisy na tapetę to dawkowanie przypraw należy zwiększyć, żeby je dostosować do dzisiejszych standardów.Weź pod uwagę to , że kiedyś przyprawa to była przyprawa - teraz przyprawy maja mniej "cukru w cukrze" niestety i dlatego trzeba nieraz dawkę zwiększyć , lub używać przypraw dobrej jakości ( tylko skąd je brać ?) Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9547-metka-wiejska-wieprzowa-wg-kostka/page/2/#findComment-584653 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 16 Stycznia 2018 lub używać przypraw dobrej jakości ( tylko skąd je brać Często kupuję w sklepie w którym zaopatrywaja się Pakinstańczycy ,wierz mi to jest przepaść ,nasze jak by były zwietrzałe Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9547-metka-wiejska-wieprzowa-wg-kostka/page/2/#findComment-584756 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHAŁ Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Wędziłem w Borniaku... osuszanie 3 godziny, wędzenie samym DG przez 3,5 godziny Maniuś w jakich temperaturach suszyłeś i wędziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9547-metka-wiejska-wieprzowa-wg-kostka/page/2/#findComment-584874 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Maniuś w jakich temperaturach suszyłeś i wędziłeś? My też witamy na naszym forum. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9547-metka-wiejska-wieprzowa-wg-kostka/page/2/#findComment-584986 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.