miro Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Po obejrzeniu wnioskuję aby Zosi zwrócić honor ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 A nie wiedziałem że ktoś Zosię czci pozbawił ... Ale tego to się chyba nie da zwrócić ... Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 jeszcze nie tak dawno (chyba ) Mirku 10 lat w internecie to wieczność Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347244 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Cudze chwalicie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347288 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Cudze chwalicie Henio , również chwalę swoje . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Andriu - chodzi mi o to by nie promować tego gostka z filmiku , bo mąci w głowach "nowym" na Forum . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347292 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347295 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas_gosport Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Nie da się tak. To zbyt długi czas Hej. Szybkie pytanie: A ile się da. planuje napełnić jelita jutro rano żeby na wielkanoc była. Da się??dzięki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8546-moja-pierwsza-wedzarnia-by-tomas-gosport/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347559 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1958 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 A czy mięso chude np szynka i tłuste (podgardle) mielicie na tym samym sitku? Czy tłuste na drobniejszym? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347584 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Szynka na 13 a podgardle na 4,6. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347585 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1958 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Szynka na 13 a podgardle na 4,6.Dzięki. To jeszcze jedno pytanie. Kiedy solić mięso? po zmieleniu? czy kawałki przed zmieleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347587 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Szynka na 13 a podgardle na 4,6.Dzięki. To jeszcze jedno pytanie. Kiedy solić mięso? po zmieleniu? czy kawałki przed zmieleniem?Po zmieleniu, sól i przyprawy dodajesz do wołowiny (lub wieprzowiny III kl.) mielonej na najdrobniejszym sitku 2 razy i 45 % wody ( masy wołowiny) Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347588 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1958 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Szynka na 13 a podgardle na 4,6.Dzięki. To jeszcze jedno pytanie. Kiedy solić mięso? po zmieleniu? czy kawałki przed zmieleniem?Po zmieleniu, sól i przyprawy dodajesz do wołowiny (lub wieprzowiny III kl.) mielonej na najdrobniejszym sitku 2 razy i 45 % wody ( masy wołowiny) Nic z tego nie kumam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347591 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Nic z tego nie kumam To przeczytaj oryginalny przepis: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-surowe/7-kielbasa-biala-surowa Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347593 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1958 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Nic z tego nie kumam To przeczytaj oryginalny przepis: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-surowe/7-kielbasa-biala-surowa Ok. Nie mam wołowiny. A najdrobniejsze sitko jakie mam to 2,8. To na którym mielić podgardle? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347596 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Nic z tego nie kumam To przeczytaj oryginalny przepis: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-surowe/7-kielbasa-biala-surowa Ok. Nie mam wołowiny. A najdrobniejsze sitko jakie mam to 2,8. To na którym mielić podgardle? To z czego robisz białą? Z szynki i podgardla? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347597 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1958 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Nic z tego nie kumam To przeczytaj oryginalny przepis: http://wedlinydomowe.pl/kielbasy/nietrwale-surowe/7-kielbasa-biala-surowa Ok. Nie mam wołowiny. A najdrobniejsze sitko jakie mam to 2,8. To na którym mielić podgardle? To z czego robisz białą? Z szynki i podgardla? i łopatki Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347599 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 najdrobniejsze sitko jakie mam to 2,8. To na którym mielić podgardle? Jakie podgardle...ja tam w przepisie nie widzę Podgardle nie zastąpi wołowiny. Natomiast możesz klej w zamian zrobić z golonki (wp III). Podgardle zmełłabym na 4 lub 5. Ale powinieneś zbilansować cały tłuszcz. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 a ja klasyfikuje mięso i solę i tak stoi od 12 do 24 h i dopiero mielę , wyrabiam i nadziewam... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347601 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 To na którym mielić podgardle?Tak jak napisałem, jeśli używam podgardla, to 4,5,6, zależy jaką masz maszynkę i jakie sitka. Najdrobniejszego używasz do kleistego, czyli do tego którego zdaje się nie masz. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347602 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1958 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 a ja klasyfikuje mięso i solę i tak stoi od 12 do 24 h i dopiero mielę , wyrabiam i nadziewam...Tak też zrobiłem. Ale zapytać nie zawadzi. To na którym mielić podgardle?Tak jak napisałem, jeśli używam podgardla, to 4,5,6, zależy jaką masz maszynkę i jakie sitka. Najdrobniejszego używasz do kleistego, czyli do tego którego zdaje się nie masz. To znaczy, że bez kleju wyjdzie "kicha" Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347603 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 To znaczy, że bez kleju wyjdzie "kicha" Masz łopatkę, szynkę, kleju wystarczy.... I nie zrób sieczki, sitko 8,10mm. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1958 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Wielkie dzięki za rady. Wesołych i smacznych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9694-kie%C5%82basa-bia%C5%82a-surowa/page/2/#findComment-347605 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.