jumbo Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #101 Opublikowano 15 Czerwca 2014 to zdjęcie masz po wędzeniu? co za czasy podajesz - skąd to masz? wędź te 3-4 godz w 50 -60 , jak chcesz podpiec to max pół godz w 90 Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-357910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dv6000 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #102 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ok no po wedzeniu. Znajomy tez wedzi i mi tak polecil. Dal sprobowac swojegi i bylo super. To teraz przy otwartych drzwiczkach wygrzeje do 70 a pizniej 3 godzinki bede wedzil w 60 i 30 min 90. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Zapomnialem jeszcze dodac ze wedze przy lekko uchylonych drzwiczkach z komory nie zamykam ich praktycznie. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-357914 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dv6000 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #103 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Po ok 2 godzinach. http://img.tapatalk.com/d/14/06/15/u8a6uzy5.jpg Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Temperatura 50 - 60 Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-357941 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dv6000 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #104 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Miesko w smaku ok tylko jeszcze mainimalnie takie ciagliwe w srodku. Co wy na to ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #105 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Co my na to... niedokończona obróbka termiczna to my na to ... Tak to jest z procesami na czas a nie na efekt i temperaturę wewnątrz. Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358008 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #106 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Temperatura 50 - 60 Przy tej temp,którą podałeś to nie lekko ciągliwe tylko surowe powinno być ,nie wiesz w jakiej temp. wędzisz Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358015 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dv6000 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #107 Opublikowano 15 Czerwca 2014 No w 60 jak kolega radzil i pozniej 30 min w 90. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358016 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #108 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Kup sobie termometr i mierz temperaturę w środku.Odpadnie Ci pomiar czasu, a i pewny będziesz że mięso jest już OK. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358020 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dv6000 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #109 Opublikowano 15 Czerwca 2014 No ok kupie i powiesze obok mieska. Jakies rady jeszcze ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358021 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #110 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Teraz to już żadna rada Ci nie pomoże ...... wpadłeś po uszy ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal Opublikowano 15 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #111 Opublikowano 15 Czerwca 2014 No ok kupie i powiesze obok mieska. Jakies rady jeszcze ? Temperaturę musisz mierzyć wewnątrz wędzonki (mniej więcej w środku) jeśli uzyskasz około 68 st. to kończysz proces podpiekania. ps. sposób cięcia karkówki na wędzonki na maxa amatorka. Obróbka samych kawałków mi mówi ,że to karkówka z promocji Trochę poćwiczysz i będzie gitarka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358024 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dv6000 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #112 Opublikowano 15 Czerwca 2014 No tak tez mysle ze trening czyni mistrza. No karkowka z tesco. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dv6000 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #113 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Powiem tak. Wedziłem jeszcze godzinke w 50 i później jeszcze raz 30 min w 80-90 stopni. Mięsko odłożyłem na bok by wystygło, jeden kawałek sparzyłem w 80 stopniach i wode podgrzewałem aż do momentu uzyskania temp. w środku 70. Teraz oba mięska są świetne, mają prze apetyczny smak, tak że nie wiem czemu aż tak twierdzicie że ono nie wyjdzie takie jakie ma, a wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358291 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #114 Opublikowano 17 Czerwca 2014 A kto Ci napisał że nie wyjdzie ? Jak zrobisz wszystko jak Bóg przykazał i dokończysz obróbkę termiczną tak jak trzeba to zawsze wyjdzie pytanie brzmi jak dobre bedzie a tu już mięso ma znaczenie. Wieprzowinę parzyłeś za wysoko do 68st maks i wystarczy .... PS Przeczytaj co Ci napisałem wyżej w poprzednim poście Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358293 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dv6000 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #115 Opublikowano 17 Czerwca 2014 OK Jak znów będę wędził to się znowu odezwę. Powiem co i jak mam na razie zrobione i poproszę o dalsze porady THX Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358304 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dv6000 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #116 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Ok tym razem zrobilem tak 4 godz w 70 stopniach. I karczek poszedl do parzenia wrzucony do wody 80 stopni i tak dlugo podgrzewany az wyszlo w srodku 67 stopni. Jest ok natomiast ten podpiekany w wedzarni w temp 90 stopni do uzyskania 68 stopni w srodku trwalo ok 50 min i wydaje sie jak by karczek byl troszke twardy. Poczekam jeszcze az bedzie zimny. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Jeszcze powiedzcie mi czy po parzeniu karczek troche ciemnieje. Przed byl zlocisty kolo mialo tluste a mieso czerwone. Po parzeniu zciemnialo do takiego wisniowego koloru a tluste jes takie bursztynowe. Kolejne moje pytanie czy na wodzie po parzeniu mozna sobie jakas zupke ugotowac ? Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358574 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 20 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #117 Opublikowano 20 Czerwca 2014 Kolejne moje pytanie czy na wodzie po parzeniu mozna sobie jakas zupke ugotowac ? Temat rzeka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7808-teoretyzujacco-sie-stanie/Fajnie Ci idą te loty wędliniaste Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9805-problem-z-w%C4%99dzarnikiem/page/5/#findComment-358575 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.