Skocz do zawartości

Filety z gęsi, okolice Krakowa, można gdzieś kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Naszło mnie na zrobienie półgęsków, ale mam problem z surowcem. W mojej okolicy są w sprzedaży gęsi, ale tylko całe i na dodatek mrożone. Może ma ktoś informację gdzie można kupić filety z gęsiny, oczywiście ze skórą, Kraków lub okolice? Równie dobrze może być sprzedasz wysyłkowa, kurier, choć nie wiem czy to dobry pomysł :D

Krzysiek

https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9976-filety-z-g%C4%99si-okolice-krakowa-mo%C5%BCna-gdzie%C5%9B-kupi%C4%87/

Witam

Naszło mnie na zrobienie półgęsków, ale mam problem z surowcem. W mojej okolicy są w sprzedaży gęsi, ale tylko całe i na dodatek mrożone. Może ma ktoś informację gdzie można kupić filety z gęsiny, oczywiście ze skórą, Kraków lub okolice? Równie dobrze może być sprzedasz wysyłkowa, kurier, choć nie wiem czy to dobry pomysł :D

Krzysiek

tak szybko co wujek google powiedzial http://www.wedlinyutarkosia.pl/

• 2 tygodnie później...

Raz dałem się skusić na kupno żywej gęsi i żałuje do dzisiaj.

Samo skubanie to istna męczarnia. Chciałem zrobić wykwintny obiad to o mało się nie ośmieszyłem.

Mięsa na gęsi tyle to nic. Pierś i małe nuszki. Reszte sam tłuszcz i wielki szkielet. Za szt. zapłaciłem 150 zł i nigdy więcej tego nie zrobie.

39 zł za pierś to ciekawa oferta. Smak gęsiny naprawdę urzeka.....

Bo my jesteśmy mięsoholicy,
wegetarianie są dla nas dzicy !
Szynki, kiełbasy oraz kotlety,
doprowadzają nas do podniety
!

A używałeś do skubania żelazka? Jak masz taką gęś co po wybiciu ma 4,5 kg to mięska na kiełbasę masz 1,5 kg a reszta to na zupy lub na pasztet , sadełko do wytopienia a skóra i kości dla czworonoga 

• Maxell zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.