tomaj77 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 19 Listopada 2011 Do wykonania parówek zmobilizowała @halusia@ podając przepis z naszej zacnej strony Ja swoje wykonałem z polędwicy 80dkg i odkrawanego tłustego boczku Przy okazji robienia boczku prasowanego przycinając do wielkości praski było tego 40dkg Całość polędwicy drobno pokroiłem Boczek miałem już zmielony na 8mm razy 2 Całość surowca wymieszałem i wsadziłem do zamrażalki na 40min Chłodziłem też 150g mleka świeżego 2% Całość przejechane blenderem na jednolita masę Przyprawy to 17g soli 3g p. biały Na bite w jelita (mój pierwszy raz)maszynką 5Parzenie tep 75c do tep w batonie 68cA to efekt Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Listopada 2011 Tomaj77.. Twoje paróweczki zrobią furorę na Bayerach podczas "Oktoberfestu". Bardzo przypominają wyglądem ich słynne "Białe kiełbaski". Do polskich parówek jakoś nie podobne za bardzo, ale w smaku napewno rewelka :wink: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-185958 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreon13 Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Listopada 2011 Smak na pewno super. Jak ostatnio zrobiłem parówki kolega powiedział do do smaku brakuje tylko papieru toaletowego i były by jak sklepowe. Ja dawałem peklosól były czerwone. Robiłem z boczku i piersi z kurczaka. mieliłem 1x na sitku 3 i kutrowałem thermomixem w porcjach po 0,8kg 1 minutę. Cytuj życie jest szkołą negocjacji Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-185978 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Listopada 2011 Do polskich parówek jakoś nie podobne za bardzo, Bo nie wędzone :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-185989 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Listopada 2011 Kolego tomaj77 i Twoje parówki wyglądają smakowicie... :thumbsup: :clap: :clap: Gregtom napisał/a: Do polskich parówek jakoś nie podobne za bardzo, Bo nie wędzone :smile: Zawsze można ''musnąć'' dymem ale swoje to swoje... szczególnie dla dzieci. Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-186005 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myth Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Listopada 2011 Ja dawałem peklosól były czerwone ??? A w jakim celu ta peklosól była dodana? Cytuj Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-186014 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Listopada 2011 ??? A w jakim celu ta peklosól była dodana? Ja dawałem peklosól były czerwone. Właśnie do tego :smile: Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-186036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaj77 Opublikowano 4 Lutego 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 4 Lutego 2012 Taki okres na forum Parówkowy i ja postanowiłem wykonać użyłem. Łopatki wp 1,2kg Podgardla bez skóry i gruczołów 1,8kg Przyprawy według receptury kol. Pis-a nr 3 Wody 700ml Mieliłem całość na sitku 4mm potem ostre rozdrabnianie za pomocą blendera.Pogoda sprzyja dobremu chłodzeniu "balkon" Napełnienie jelit maszynka 22 bez napędu mechanicznego Fotki z telefonu gsm Parówki po nabiciu przed parzeniem Po parzeniu i chłodzeniu 20min zimna woda Tak wyglądają Ja jestem zadowolony wiadomo przydało by się podwędzenie Ale i tak będę je robił smakują wszystkim Dzięki Pis-ie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-200740 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 4 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 4 Lutego 2012 Pogoda sprzyja dobremu chłodzeniu "balkon" Jedną z ważniejszych spraw przy produkcji jest tempertatura kutrowania/blenderowania aby nie przegrzać farszu. Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-200741 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.