Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Do wykonania parówek zmobilizowała @halusia@ podając przepis z naszej zacnej strony

Ja swoje wykonałem z polędwicy 80dkg i odkrawanego tłustego boczku Przy okazji robienia boczku prasowanego przycinając do wielkości praski było tego 40dkg

Całość polędwicy drobno pokroiłem

Boczek miałem już zmielony na 8mm razy 2

Całość surowca wymieszałem i wsadziłem do zamrażalki na 40min

Chłodziłem też 150g mleka świeżego 2%

Całość przejechane blenderem na jednolita masę Przyprawy to 17g soli 3g p. biały

Na bite w jelita (mój pierwszy raz)maszynką 5

Parzenie tep 75c do tep w batonie 68c

A to efekt

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/
Udostępnij na innych stronach

Tomaj77.. Twoje paróweczki zrobią furorę na Bayerach podczas "Oktoberfestu". Bardzo przypominają wyglądem ich słynne "Białe kiełbaski". Do polskich parówek jakoś nie podobne za bardzo, ale w smaku napewno rewelka :wink:
Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa ..
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-185958
Udostępnij na innych stronach

Smak na pewno super. Jak ostatnio zrobiłem parówki kolega powiedział do do smaku brakuje tylko papieru toaletowego i były by jak sklepowe. Ja dawałem peklosól były czerwone. Robiłem z boczku i piersi z kurczaka. mieliłem 1x na sitku 3 i kutrowałem thermomixem w porcjach po 0,8kg 1 minutę.
życie jest szkołą negocjacji
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-185978
Udostępnij na innych stronach

Kolego tomaj77 i Twoje parówki wyglądają smakowicie... :thumbsup: :clap: :clap:

 

Gregtom napisał/a:

Do polskich parówek jakoś nie podobne za bardzo,

 

 

 

Bo nie wędzone :smile:

Zawsze można ''musnąć'' dymem ale swoje to swoje... szczególnie dla dzieci.

Pozdrawiam Halusia

"idę wolno, ale nie cofam się nigdy"

http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-186005
Udostępnij na innych stronach

Ja dawałem peklosól były czerwone

??? A w jakim celu ta peklosól była dodana?

Jedzenie, picie, sen, miłość cielesna - wszystko z umiarem....

Nie wyobrażam sobie piękniejszego regionu niż POMORZE - Koszalin - moje miasto :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-186014
Udostępnij na innych stronach

??? A w jakim celu ta peklosól była dodana?

 

Ja dawałem peklosól były czerwone.

 

Właśnie do tego :smile:

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-186036
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Taki okres na forum Parówkowy i ja postanowiłem wykonać użyłem.

Łopatki wp 1,2kg

Podgardla bez skóry i gruczołów 1,8kg

Przyprawy według receptury kol. Pis-a nr 3

Wody 700ml

Mieliłem całość na sitku 4mm potem ostre rozdrabnianie za pomocą blendera.Pogoda sprzyja dobremu chłodzeniu "balkon" Napełnienie jelit maszynka 22 bez napędu mechanicznego

Fotki z telefonu gsm

Parówki po nabiciu przed parzeniem

Po parzeniu i chłodzeniu 20min zimna woda

Tak wyglądają Ja jestem zadowolony wiadomo przydało by się podwędzenie Ale i tak będę je robił smakują wszystkim Dzięki Pis-ie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-200740
Udostępnij na innych stronach

Pogoda sprzyja dobremu chłodzeniu "balkon"

Jedną z ważniejszych spraw przy produkcji jest tempertatura kutrowania/blenderowania aby nie przegrzać farszu.

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6319-par%C3%B3wki-tomaj-a77/#findComment-200741
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.