jacula Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Bałem się trochę co wyjdzie ale nawet się udało Długo się wędziło 30min osuszania 50st i 6h w temperaturze 42-55stTeraz właśnie kończą się parzyć, a jutro skoro świt będzie wielkie żarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Jutro ?Nie dałbym rady ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Jacula, wygląda to mięsko znakomicie, ale pokaż też swoją wędzarenkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Jacula tylko tak dalej Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) @ jaculaTylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Ładniunie toto napisz proszę jak "degusztacja" jak mawiał sołtys Tylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! bo się sverige2 załamie ! Jarek i załamka nie wierzę spoko pozdrówka Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Jutro ?Nie dałbym rady ! A to jakiś kac w planie? Jacula, wygląda to mięsko znakomicie, ale pokaż też swoją wędzarenkę. Jarku nie mogłem się oprzeć żeby nie pokazaćhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10162-i-ja-mam-kibelek/ Jacula tylko tak dalej Myślę że za każdym razem będzie tak samo a może lepiej @ jaculaTylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! jeden to mało, mam cztery, a jak dymią :clap: Ładniunie toto napisz proszę jak "degusztacja" jak mawiał sołtys Już po degustacji, cała rodzinka stwierdziła że w smaku są pyszne! zapach nieprawdopodobny! tylko żonka troszkę narzeka że za twarde wyszły Bardzo Wam dziękuję za opinie, miło tak czytać że się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 (edytowane) Jacula, wygląda to mięsko znakomicie, ale pokaż też swoją wędzarenkę. Jarku nie mogłem się oprzeć żeby nie pokazaćhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10162-i-ja-mam-kibelek/ No i cóż tu więcej można powiedzieć, :clap: . @ jaculaTylko nie pisz, że masz wędzarnie z kanałem dymowym, bo się sverige2 załamie ! Miro, nie załamuj się, jeszcze wiele słonecznych dni przed Tobą . Edytowane 17 Sierpnia 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Mam taką nadzieję sverige2 Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Bardzo ładnie,tylko tak dalej;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Dzięki, będę się starał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 27 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 27 Września 2014 No i drugi raz zrobiłem, połowa w garnku już się parzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 27 Września 2014 jacula!! jestem pod wielkim wrażeniem pełna profeska brawo;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 27 Września 2014 No miszcz, normalnie, miszcz :clap: . Jacula,dajesz czadu Co "Kibelek" to "Kibelek" jednak, co by tam nie gadać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 28 Września 2014 Dzięki PanowieKibelek daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 28 Września 2014 Jak peklowales mieska..?Sliczne wyroby..! Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 29 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 29 Września 2014 Na mokro bez nastrzykiwania, 12 dni w zalewie się kąpały Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kola2001 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 22 Października 2014 a ja mam pytanie dalczego po parzeniu kolor wędlin zmienił się z delikatnego brązowego (jak wyżej ) na ciemny - prawie czarny? coś robię xle ale nie wiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Croc Opublikowano 29 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 29 Października 2014 to chyba normalne, ja pamietam pierwsze wedzenie robilem po ciemku i przy latarce wygladalo dobrze to spakowalem wszystko do pojemnika, zgasilem ogien i poszedlem parzyc do kuchni, a tu sie okazlalo przy lepszym swietle ze dosc blade wedzonki wyszly a po sparzeniu kolor sie przyciemnil i wygladaly super czerwono zlociste ale bez przesady. a z drugiej strony ostatnie wedzenie zrobilem o godzine dluzej i wygladaly ladnie od razu a po parzeniu troche za ciemne jednak byly, skora boczku to prawie czarna byla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacula Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 22 Grudnia 2014 Kolejne wędzenie, i wyroby już po parzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.