wielebny67 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Dzięki wam tfu! Język do.... Ucieka ;-) dlatego nieśmiało przedstawię wam moje początki :grin: jak nie ten dział to proszę admina o przeniesienie Na pierwszy raz poszły oscypki :grin: https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/830a1757f9c047bc65b56f7ab5035446.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/b9a97a9efcd8679195381416afead2c2.jpgI ricotta https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/81cbe116531739414d4f9ec37b7aaf8a.jpgOscypek wygląda tak https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/b007b7cdf980b0fe4d227b9bc07655e7.jpg I nie ma takiej ilości żebym tego nie pochłonął (robiłem 3 razy za każdym razem lepszy i wiem teraz źr garnek 30 l po babci się przyda :grin:) Potem była porażka :-( biała peklowana https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/802fcf326add867dd7df41aea636fdd8.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/381066f074607982d82e77267ecd02f0.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/ee32bb7fa467843575cb20dbf18e49ed.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/d49d0acb929412ad919f2a6948c6528a.jpgZa słona ( 20 gr na kilo i za chuda) niby wszyscy mówią super ale ja wiem ze to scierwo nie zjadliwe ;-) Dziś zapeklowalem szynkę konserwowa trochę według przepisów trochę pod siebie, zobaczymy co wyjdzie w niedzielę :grin: No i dziś upieklem chlebek ;-) https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/12/a9bb363910fdc016b32578c6c3acecb0.jpg Edytowane 12 Października 2015 przez wielebny67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Października 2015 nieśmiało przedstawię wam moje początki : Całkiem ..całkiem te Twoje pierwsze poczynania drogą prób i błędów dojdziesz do celu Gratuluję odwagi, a błędy popełnia każdy z Nas ... nawet Ci najlepsi Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 12 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 12 Października 2015 A jeszcze w między czasie pasztet zrobiłem ale nie zdążyłem zrobić zdjęcia :-( ani spróbować :-( podobno był dobry ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 12 Października 2015 A jeszcze w między czasie pasztet zrobiłem ale nie zdążyłem zrobić zdjęcia :-( ani spróbować :-( podobno był dobry ;-)Widocznie był bardzo dobry zanim pokażesz domownikom swoje wyroby to zrób fotki w przeciwnym wypadku nigdy nie zdążysz ich zrobić Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Października 2015 Biala kielbase zuzyj do zurka lub innych zup Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Października 2015 Jak to sie mowi, jak sie nie przewrocisz ,to sie nie nauczysz. Teraz juz wiesz, ze nie lubisz az tak soli i dawaj mniej. Ja dodaje do moich kielbas tylko 16 g a kg( kiedys dawalam 18, pozniej 17 ). Wszyscy w domu sa zadowoleni i wedliny maja odpowiedni dla nas smak. A serki to niczego sobie Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Października 2015 Ładne te kiełbaski co od nich chcesz? Oscypek tez super, zwięzły, a teraz postaw pakę i do wędzenia. Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Dziś szyneczka konserwowa (trochę po mojemu) co z tego będzie pochwalę się w sobotę ;-)Bardzo dziękuję koledze nestor za chęć pomocy, ale jako poczatkujaccy postanowiłem zrobić coś sam ;-) jednak po degustacji nie omieszkam się odezwać, podzielić wrażeniami, porównać przepisy i wtedy będę wiedzieć jakie błędy popełniłem ;-) I jeszcze na jutro wymyśliłem sobie białą nie peklowna w jelicie baranim :grin: jak są sugestie co pomogą mi w pracy to proszę pisać, przepis mam bardziej chodzi o kwestie techniczne z jelitem baranim :grin: Edytowane 15 Października 2015 przez wielebny67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Października 2015 ja nigdy nie mialam problemu z jelitami baranimi, jak kazdy to opisuje. Ja wolalabym kabanosy zrobic w tych oslonkach, oj ,smaka mi zrobiles Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Października 2015 Już umyślilem przepis na kabanosy z dzika :grin: ale jeszcze nie mam wedzarni :-( był pomysł, ale wizja się zmieniła, teraz myślę nad dymogeneratorem i elektrycznym kibelku, ale to dopiero na wiosnę ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Października 2015 Kabanosy z dzika beda bardzo dobre, ja robilam tez z miesa kangura i dobre wyszy. A co do wedzarni to jednak potrzebna. Poszukaj kto z naszych jest blisko ciebie, zwykle ludziska tutaj sobie pomagaja . NA pewno ktos ciebie przygarnie do wedzarni. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 16 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Października 2015 Poszła biała w baranim jelicie, trochę roboty było :grin: ale kurna smak rewelacja :grin: https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/16/837939390d4f4efa36eafc71af9cb8c5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 17 Października 2015 Jest i szyneczka konserwowa :grin: https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/17/c1f7a72c516f574c8ba8a8c78d7ed83e.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/10/17/4cb5a842f2519253a3006e46e2edac6d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 17 Października 2015 Poszukaj kto z naszych jest blisko ciebie, zwykle ludziska tutaj sobie pomagajaTak.Jest sporo osób z miejscowości: Miejscowość?�d? Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 17 Października 2015 Poszukaj kto z naszych jest blisko ciebie, O ile ta miejscowość ?�d? to Łódź, skontaktuj się z wosiem On dziś robi i wędzi kabanosy Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 17 Października 2015 Jest i szyneczka konserwowa Wspaniale wygląda. Gratuluję.Nie mogę się jednak powstrzymać od małej dygresji. Szynka konserwowa kojarzy mi się jednak z wyrobem prasowanym bez użycia do jej produkcji wilka i nadziewarki. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 17 Października 2015 Z braku odpowiedniego sprzętu taka wersja ( nie użyłem ani wilka, ani nadziewarki) :grin: narzędzia użyte to waga, termometr,nóż i ubijaczka do ziemniaków :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 17 Października 2015 Z braku odpowiedniego sprzętu taka wersja ( nie użyłem ani wilka, ani nadziewarki) :grin: narzędzia użyte to waga, termometr,nóż i ubijaczka do ziemniaków :grin:Jednem słowem - pomyslowy Dobromir!Gratuluję raz jeszcze. Kreatywności w szczególe!!!Ogarniając jednem słowem - DA SIĘ! Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 17 Października 2015 ANNAM, dnia 17 Paź 2015 - 06:38, napisał: Poszukaj kto z naszych jest blisko ciebie, zwykle ludziska tutaj sobie pomagaja Tak. Jest sporo osób z miejscowości: Miejscowość?�d? EAnno ,dlatego napisalam aby sam sparwdzil kto moze jest blisko, bo tez nie znam tej miejscowosci Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 18 Października 2015 tez nie znam tej miejscowosci @wielebny67 jest na forum podwójnym incognito Chociaż nick kojarzy mi się z plebanią Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 18 Października 2015 Jestem z Łodzi :grin: z z Kościołem oprócz ksywki która do mnie przylgneła, nie mam nic wspólnego :grin: kielicha i pacierza nie odmawiam ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 23 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 23 Października 2015 Pasztecik w piecu :grin: https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/23/adfd922bdc8599aa4ca26da4d9b1fb79.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 23 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 23 Października 2015 https://images.tapatalk-cdn.com/15/10/23/5c4a9305d07522c5dd32959fdf626192.jpghttps://images.tapatalk-cdn.com/15/10/23/8063ac7238db766f84057ab9062643b1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielebny67 Opublikowano 27 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 27 Listopada 2015 https://images.tapatalk-cdn.com/15/11/27/ce47a6863ad245659b61212f71f1d8c9.jpgCo poszło nie tak? Dymogenerator własnej produkcji lecz dymi nieźle, 5 godzin w wedzarni i kolor jeszcze słaby od góry kolor jest na dole słabo :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ArkoGdynia Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 27 Listopada 2015 a osuszone były odpowiednio? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.