niedobry78 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Witam Wszystkich!Mam pytanie czy zamiast cukru do peklowania na mokro w peklo-soli na ok 10 dni...mogę dać jakiś słodzik itd? Pytam bo chciałbym tym sprawić przyjemność/zdrowszą osobie cierpiącej na cukrzycę...wyjdzie to jakoś? ile tego sypnąć na ok. kilogramową szyneczkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Słodzik to nie cukier.Pomiń cukier w peklowaniu.Peklosól całkowicie wystarczy. Pozdrawiam serdecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Cukier stosowało sie jak peklowało się saletrą.Peksól tego nie potrzebuje. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Dokładnie tak jak mówili przedmówcy, dodam jeszcze, że nawet z saletrą to tylko zimą dodaję :wink: Niepotrzebny dodatek ten cukier jest, moim zdaniem oczywiście! a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedobry78 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 rozumiem to tak zrobię...bo teraz robiłem peklo plus cukier i wyszła taka jak sobie wymarzyłem prawie, to może bez cukru będzie dokładnie taka, jak mi się w głowie smak szlaja gdzieś tam ..no to super...dzięki piękne koledzy ! ! ! ! aha wyszła lekko suchawa ale taka, że w sklepie też się taka trafi, nie jakiś wiór ale myślałem, że będzie taka śliska - typu jak ukrojona w sklepie np. babuni...może z 5 min krócej będę parzył hm? aha w smaku jest soczysta...ale ma konsystencję jakby lekko pieczonej nie wiem jak to określić...nie mogę narzekać ale jest taka no "nie śliska" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jeśli zachowałeś wszystkie parametry to powinna być soczysta.Nigdy w warunkach domowych nie uzyskasz takiej szynki jak w sklepie,ale będzie zdrowsza.Polecam ,żebyś robił szynki z łopatki.Są o niebo lepsze niż z szynki. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chłop z warmii Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Jest nie śliska bo brak w niej chemii/wielofosforany itp/.Domowy wyrób tak ma i to jest jego zaletą a nie wadą. Pozdrawiam serdecznie.Ps.No tak,spojrzałem na Twój wiek i to wszystko wyjaśnia.Jesteś z pokolenia tzw. plastikowych wędlin i ich smak masz zakodowany :grin: :grin: .SZybko bierz się za siebie :lol: :lol: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 nie mogę narzekać ale jest taka no "nie śliska" Oj "niedobry78" niedobry :grin: Zapamiętaj i przekaż to innym , firmy dodają wielofosforany i inne badziewia by szyneczki były soczyste i miały wagę . Ty i rodzina zajadą się mięskiem a nie dodatkami . Cukrowate olej , jak to ma być dla cukrzyków . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dietykon Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 ...może z 5 min krócej będę parzył hm? Zainwestuj w termometr z sondą by zmierzyć wewnątrz wyrobu i parzyć na temperaturę a nie na czas bo to się nie zawsze się sprawdza! Tak to ma wyglądać :wink: a tu moja stronka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siara Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 18 Kwietnia 2011 https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3120&highlight=cukruZamykam "W życiu piękne są tylko chwile" PozdrawiamSiara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi