- Przegląd
- Wędzonki Halusi
- Halusiowa produkcja wędlin
- Wyroby Halusi z szynkowarki i nie tylko
- Halusi słodkie wariacje
- Sery, serki ...
- Chleby i bułeczki spod ręki Halusi
- Sałatki i desery
- Halusiowe trunki domowe
- Kuracje... domowe sposoby
- Wafle przekładane masą kakaową
- Nowy sprzęt
- Przetwory na zimę
- Przetwory na zimę.
- Buraczki na zimę.
- Suszone pomidory.
- Mapa użytkowników
Przegląd
O tym Klubie
- Co nowego w tym klubie
-
Halusiowa produkcja wędlin.
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Cudnie 🤣🙈 -
Halusiowa produkcja wędlin.
Grzewlod odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Wczorajszego wieczoru dziewczyny wylatały pełen bak🙊. Halinko powiem Tobie w tajemnicy, że schowałem parę litrów paliwa na nasze wspólne oblatywanie🤣. -
Halusiowa produkcja wędlin.
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Piękny zestaw...czuje pełen bak 😅😋😍 -
Halusiowa produkcja wędlin.
Grzewlod odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
-
Halusiowa produkcja wędlin.
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Od Szefa koncernu paliwowego, aby nie być pazernym 🤣 biere wszystko 🤣🙃 -
Halusiowa produkcja wędlin.
Grzewlod odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Zawsze wiedziałem, że można na Tobie polegać😘, dlatego obiecuję oddać pojazd zatankowany pod korek kawiorem😀. Jakim paliwem zatankować Twój pojazd z wątrobą bez, z jęczmiennej czy gryczanej a może kawior mieszany 😋🤣. -
Halusiowa produkcja wędlin.
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Pomimo tego że korzystam z tego pojazdu w wyjątkowych sytuacjach to Ci użyczę Grzesiu...zwrot, pełen bak 🤣🙈 -
Halusiowa produkcja wędlin.
Grzewlod odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Halinko czy użyczysz mi Twojego pojazdu? Obiecuję, że zwrócę w całości bez zadrapania ale pozwolisz, że bak wylatam do pusta😆😋. -
Halusiowa produkcja wędlin.
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Dziękuję 😊 Będzie mi miło jeśli wypróbujesz mój przepus Aniu 😊 Dziękuję 😊 -
Halusiowa produkcja wędlin.
Dawidk1 odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Jak zawsze petarda aż ślinka cieknie 😃 -
Halusiowa produkcja wędlin.
mamuśka odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Wyroby i uśmiechnięta buzia Halusi, to jest to. -
Halusiowa produkcja wędlin.
EAnna odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Kusi mnie "wiejska" ale spróbuję i pozostałe Nasza pracowita @halusia@. P.S Gorczyca i czosnek - moje klimaty -
Halusiowa produkcja wędlin.
szrekPL odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
No faktycznie dawno, ale za to jest komplecik i twórca 😍i dzieło -
Halusiowa produkcja wędlin.
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
-
Halusiowa produkcja wędlin.
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Ŵedzę systematycznie ale już dawno nic nie wrzucałam. Uwędziłam kiełbasę Wiejską, Kabanosy i kiełbasę w jelicie wołowym. Muszę przyznać że jestem z niej zadowolona , a szczególnie Andrzej bo to On jest pożeraczem moich wyrobów oprócz Rodziny. -
SOS PASSATA
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Przetwory na zimę
15 - 20 min, należy obserwować gdyż pomidor szybciej się zapieka. -
SOS PASSATA
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Przetwory na zimę
-
Chce podzielić się z Wami przepisem na sos passata. Próbę zrobiłam w ubiegłym roku, a tego roku zrobiłam z 2 porcji bo bardzo nam smakował. Skladniki: - 5 kg pomidorów Lima - 4 duże czerwone papryki - 2 cukinię - 6 dużych śliwek - czosnek Wykonanie: Po umyciu składników, pomidory, przekrawałam na pół po usunięciu gniazd. Paprykę tym razem dałam mieszaną przekrawałam na 4 części. Obraną cukinię również kroiłam na mniejsze kawałki. Najlepsza taka mniejsza gdyż nie trzeba usuwać środka. Ze śliwek usunąć pestki. Blachę wyłożyć papierem, ułożone produkty zapiekam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po zapieczeniu ściągam skórę i przekładam na sitko, po odsączeniu przekładam do garnka i blenduje. Dodaję sól do smaku, można dodać bazylię lub inne przeprawy wg gustu. Przekładam do słoików i pasteryzyje 25 min. Sok który został po odsaczeniy, zagotowalam, dodałam sól do smaku i przelałam do słoika.
-
Metamorfoza mojej ŵędzarni
Dawidk1 odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Super fajnie mieć takie miejsce. I cieszę się że z wami jestem. Bo to super społeczność 🙂 -
Metamorfoza mojej ŵędzarni
Muski odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Wysoko. u mnie wszyscy wolą delikatniejsze. Czasami dzicze wychodzi ciemne 😁 -
Metamorfoza mojej ŵędzarni
jer56 odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Arkadiusz napisałeś że " Po drugie w dużej mierze to nie ilość dymu decyduje o długości wędzenia tylko temperatura" Ja wędzę w temperaturze 60 do 70 stopni około 6 godzin , później kiełbasę parzę przez około 20 minut szynki do osiągnięcia temperatury w środku 68 do 70 stopni. Myślę że po dołożeniu dymogeneratora skróciłbym czas wędzenia i bardziej miał kontrolę nad wędzeniem. obecnie dokładając drewna mam więcej dymu ale automatycznie rośnie mi temperatura. Wędzę tylko drewnem olchowym suchym. Nie chcę moczyć drewna lub dodawać namoczonych zrębków , ponieważ wtedy mamy tylko więcej pary a nie dymu. -
Metamorfoza mojej ŵędzarni
jer56 odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Gdybym chciał wędzić w temp.50-55 stopni to w mojej tradycyjnej wędzarni wędziłbym chyba cały dzień. poza tym utrzymać taką temperaturę buło by bardzo trudno -
Metamorfoza mojej ŵędzarni
@halusia@ odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Zdecydowanie za wysoka temp wędzenia. Optymalną to 50-55 stopni I wedzisz do koloru, potem obróbka. Jestem ciekawa jak wygląda kiełbasa , wrzuć fotkę jak możesz. -
Metamorfoza mojej ŵędzarni
jer56 odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Arkadiusz napisałeś że " Po drugie w dużej mierze to nie ilość dymu decyduje o długości wędzenia tylko temperatura" Ja wędzę w temperaturze 60 do 70 stopni około 6 godzin , później kiełbasę parzę przez około 20 minut szynki do osiągnięcia temperatury w środku 68 do 70 stopni. Myślę że po dołożeniu dymogeneratora skróciłbym czas wędzenia i bardziej miał kontrolę nad wędzeniem. obecnie dokładając drewna mam więcej dymu ale automatycznie rośnie mi temperatura. Wędzę tylko drewnem olchowym suchym. Nie chcę moczyć drewna lub dodawać namoczonych zrębków , ponieważ wtedy mamy tylko więcej pary a nie dymu. -
Metamorfoza mojej ŵędzarni
Henry82 odpowiedział(a) na @halusia@ temat w Rozmaitości kulinarne Halusi Halusiowa produkcja wędlin
Tylko pogratulować tego naśmiewania się z nowicjuszy na forum. Nie po to się suszy dwa lata drewno do wędzenia by później je moczyć , lepiej zamienić na inny gatunek który bardziej dymi jak grab czy dąb ewentualnie drzewa owocowe takie jak wiśnia , śliwa.
