Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. No i baja.
  3. Racja racja. Jak coś zrobię nowego to się pochwalę na razie co miałem to sprzedałem.
  4. Zegary okej ale... forum wędliniarskie więc dechy do ekspozycji swoich wyrobów wg mnie też interesujące.
  5. Przykro. Ale będzie dobrze 👍
  6. Mariusz a gdzie widzisz dyskusje moja że piszesz "Wy"? Pisze co mam napisać od siebie nie wchodząc w interakcje żadne z ... 😄
  7. Powinno brzmieć... kto biednemu zabroni bogato żyć 😉 Widzę że walki ciąg dalszy🤔 naprawdę nie macie jeszcze dość tych przepychanek odnośnie kto ma rację?
  8. Dobry pomysł. Tu zegary dwa 40 cm średnicy z czereśni i jeden 80 cm. Drewno gruszy.
  9. Masz talent nie tylko w rękach, widać że tworzysz z sercem.... podziwiam zapał i zdolności 👍
  10. Konkretna opinia obu urządzeń👍 Też jestem tego zdania, a kolejność składników znana już od tygodnia, stąd chęć zakupu urządzeń. Mamy czterokomorowy parowar Murphy Richard, służy nam bezproblemowo kilka lat, mamy również nowoczesny piekarnik. Chcielibyśmy aby to była tylko resekcja woreczka, LP choruje dużo, dużo poważniej.
  11. Dzisiaj
  12. Człowiek orkiestra... Podawaj wymiary będzie łatwiej podejmować decyzje ewentualnie kładź obok jakiś odnośnik np paczka zapałek coś co można sobie zmierzyć wyobrazić.
  13. Bardzo ładne 😊
  14. W pracy z drewnem jestem samouk nie miałem nikogo kto się zna na tym. Wiedzę czerpię z różnych grup o drewnie i żywicy. Do tej pory robiłem biżuterie, deski do krojenia i tace do podawania, zegary, miski. W planach stoliki kawowe lampy i inne rzeczy. Jeszcze kilka zdjęć z moich realizacji. Dobry pomysł z działem z wyrobami.
  15. Około 7-8 stopni
  16. W jakiej temp. peklowałeś mięśnia ?
  17. Ciekawe stwierdzenie ale nie o to mi chodzi. Wobec tego odpowiedź za Wojciecha ile czasu przed wędzeniem osadzałeś mięśnia? 🙊.
  18. @MariuszB jeżeli powodem przejścia na dietę,,beztłuszczową" jest resekcja woreczka żółciowego to nie ma powodów do zmartwień. Mam to w domu u mojej LP i jakoś idziemy do przodu.
  19. A to zmienia postać rzeczy...
  20. Podałem przepis jego. Mój zdecydowanie jest inny. Inne przyprawy. On suszył przed wędzeniem kilka dni w temperaturze pokojowej. Ja w zimnym pomieszczeniu dłużej. Jego zmieniło podczas osuszania kolor i twardość. Moje nie i taki był zamysł. Wiec ciężko to byłoby porównać.
  21. Jeszcze dwa ulubione cytaty z zespołu DZEM dla Ciebie. "Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi" I drugi "Niech dobry Bóg zawsze Cię za rękę trzyma"
  22. Kolego na forum jest ,,dział sprzedaży" możesz zamieścić efekty swojej radosnej twórczości może akurat ktoś coś...święta idą czas prezentów... https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/6-ogólnopolska-giełda-wyrobów-domowych/
  23. Nie myl " malkontenta" i czarnowidztwa z praktyką i jestem wydaje mi się realistą. Wykonałem wiele rozwiązań które na dłuższą metę miały jakieś niedociągnięcia. Nie zrobiłem dwóch wędzarni 😀. I nawet jak bym szedł na ślepo to jakaś praktyka i doświadczenie by zostało. Nie czuję jednak że idę po omacku. Staram się testować i obserwować a mam gdzie 😃. I nie ukrywam na błędach człek się uczy. Ale kto bogatemu zabroni. Działaj. 😁👍
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.