Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Dzisiaj
  2. Witam serdecznie. W czwartek ma mi kolega przywieźć dzika i właśnie muflon i o ile z dzika z wyrobami nie będzie większych problemów o tyle z muflona nie bardzo wiem co i jak przygotować oprócz tych kabanosów. Macie może jeszcze jakieś pomysły albo sprawdzone przepisy? Za wszystkie dobre rady będę bardzo wdzięczny.
  3. Przelew poszedł
  4. W sumie to niczego jeśli odpowiada wytwórcy, ale mając na uwadze że zdjęcie zrobione z lekko żółtym filtrem (biorąc na to poprawkę) wydaję się zbyt mało pokolorowane. Oczywiście to jest moje zdanie, nie ja będę to konsumował.
  5. Piękno drewna w nowej odsłonie. Dwie piękne deski i tace. Jedna z oliwki. A druga większa z Jawora, z którym pierwszy raz miałem do czynienia. I trzy drobne plasterki z orzecha. I zdjęcie misek które powstają w pracowni. Jak widać wyglądają niepozornie dopiero po obróbce i zabezpieczeniu ukażą swoje piękno. Co widać po deskach. Ubytki wypełnione żywica i zabezpieczone olejem tungowym i woskiem do kontaktu z żywnością.😀
  6. Nie bardzo wiem , czego Wy chcecie od tego koloru . Ale jak chcesz być "wczesny Zbój Madej " to smal do oporu 😁
  7. Cha cha , smalec to smalec. Smalec czysty, smalec ze skwarkami, czy też przepychota smalcyk/smalczyk z cebulką, jabłkami no i skwareczkami/skwarkami/ spyrkami/ itp
  8. Oczywiście , tylko nie puszczaj dymu na zimne
  9. Skoro maxell napisał że wycofał oba projekty to po co jeszcze głosowanie,który był lepszy? Zaczekajmy na nowy projekt
  10. tato

    Kalendarz WB 2026 - Projekty

    Z dwojga złego , ten drugi , ale może rzeczywiście się wysilą 😉
  11. Witam, jestem tu nowy. Postanowiłem na święta zrobić chorizo dojrzewające. Kiełbasa zrobiona 23.11 podsuszoną dwa dni i zawinięta w osłonki kolagenowe po czym odłożona do lodówki do dziś. Tak wygląda po rozpakowaniu. Nie wiem co o tym myśleć. Ogólnie nie śmierdzi ale nie wiem czy nadaj się do jedzenia. Nie szczepilem pleśnią tylko dodawałem bakterie do kiełbas dojrzewających. Ma częściowo wilgotną powierzchnię ale nie jest lepka i nie śmierdzi. Pytanie wyrzucić?
  12. A czy mogę jeszcze raz z tymi kawałkami jutro sie pobawić?
  13. Niestety według mnie za mało, jeszcze z dwie godziny wędzenia do zadowalającego koloru, ale jak tobie odpowiada takie muśnięcie dymem to OK
  14. Wszystko kwestią gustu , zawsze wędzimy do koloru jaki nam odpowiada
  15. Jak pisałem, oba odrzuciłem. Maja się trochę wysilić. W końcu za to płacimy. Dostali wytyczne, jak ma wyglądać.Czekamy.
  16. wrabbit

    wrabbit

  17. Moim zdaniem , dolny bardziej czytelny. Zmienił bym tylko grafikę za Logo Grupy , na cztery większe zdjęcia wyrobów. Szyneczka ,frankfuterki , kiełbaska i polędwica. Tak se ino myślę 😉
  18. I nic o słoninie topionej...
  19. Postępy Nauki i Technologii Przemysłu Rolno-Spożywczego 2013 t. 68 nr 4 79 Wieprzowe surowce tłuszczowe przeznacza się ponadto do produkcji smalcu. Na rynku spotykamy:  smalec wyborowy – do jego produkcji używana jest słonina, tłuszcz drobny, tłuszcz z podgardla, tłuszcz z pachwiny,  smalec popularny – produkowany jest z takich samych surowców jak smalec wyborowy oraz z tłuszczu otokowego, tłuszczu solonego, peklowanego, wędzonego oraz tłuszczu ze skór [Olszewski, 2002]
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.