Skocz do zawartości

Cała aktywność

Kanał aktualizowany automatycznie

  1. Z ostatniej godziny
  2. Piękny też sobie taki zrobię... Pytanie techniczne. Ozorki...peklujesz na mokro z nastrzykiem czy na sucho? i drugie. Sposób na obieranie...na ciepło jeszcze jak cię mogę ale im zimniejsze tym trudniej a gdzieś wyczytałem że po obgotowaniu można przelać zimną wodą wtedy ponoć łatwiej schodzi skóra. Generalnie to poproszę o poradę jak się z nimi obchodzić..🤔.(ostatnio miałem 8kg)
  3. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Staram się staram, ale jeszcze beczkę soli muszę zjeść żeby się chociaż zbliżyć do wyrobów Halusi...☺️niemniej jednak przeglądam jej kącik, podpatruje i próbuje odtworzyć niektóre pozycje.🤭
  4. Nawet przez chwilę tak nie pomyślałem ale ma to sens👍.
  5. Grzewlod

    Szrekowa zadyma

    Popatrz Piotrze zawsze możesz powalczyć o klasę premium😉😋😋😋 post nr 590 :
  6. Dzisiaj
  7. Nie nudzimy się 😁 Polska surowa wędzona. Korzystałam z przepisu Waldka -Muskiego.😋
  8. Coby nie wypaść z wprawy. Korzystałam z przepisu Sivon'a.
  9. Jednym słowem zamknie usta niedowiarkom...
  10. Karol "daj szansę" Wojciechowi👍. Muszę stanąć po stronie Wojciecha ponieważ temat budowy i wędzenia wydaje się prozaicznie prosty. Tak niestety nie jest. Ja tam wierzę w Wojciecha, że jeszcze wszystkim udowodni swoją techniczno merytoryczną wypowiedzią w której opisze wszystkie ważne niuanse od podstaw w w/w temacie. Wojciech udowodni wtedy wszystkim, że się myliliście i potwierdzi moje przypuszczenia.
  11. Nie ukrywam że ja też czekałem żeby kolega Pacan Wojciech wypowiedział się na temat budowy wędzarni i wędzenia.No nie doczekałem się.
  12. A to nie wiesz że nie odpowiada się pytaniem na pytanie. Pytania zadane przez forumowicza Szczepana są zrozumiałe i nie kryją żadnych podchwytliwych podtekstów. A na takie pytania każdy praktyk jest w stanie odpowiedzieć , gorzej teoretykowi bo ciężko nie znając całego procesu jak przebiega zadać odpowiednie pytania wyszukiwarce google by pomogła odpowiedzieć na proste pytania.
  13. Zatem czekamy bliżej wiosny 😀😁👍
  14. Wczoraj
  15. Panie Szczepanie , czytając pana ostatnia wypowiedz , potwierdzam ,ze jestem starszy. Jak zwykle unika pan konkretów posługując się uogólnieniami, pisząc o przypuszczeniach ,których pan nie podaje a zostawia w sferze domysłów. Jednocześnie zgodnie z zasadą ,że trzeba coś pisać to ocenia mnie pan po wpisie, iż krótko pracowałem jako nauczyciel, nie znając powodu i przyczyny dlaczego zrezygnowałem. Jeśli sformułował pan wobec mnie wnioski i wywołał powinien pan podać powód o który zapytałem. Tego wymaga szacunek wobec starszych - jak pan zaznacza , ale nie realizuje. Przecież nie napisałem ,że nie odpowiem na pana wystąpienie, ale chcę wiedzieć z jakiej pozycji mam odpowiadać co zaznaczyłem. Nie zgadzam się z pana wypowiedzią , którą zaznaczyłem oraz wypowiedziami w sprawie zużycia opału które też zaznaczyłem. Proszę udzielić odpowiedzi lub potwierdzić, że wykazał się pan w swoim wpisie zawoalowaną złośliwością i chęć wykazania przewagi. Tak oceniam pana wpis i to artykułuję . Zapewniam pana ,że ustosunkuję się do pana wypowiedzi. Dziś jednak proszę by pan powiedział " b " po literze " a ".Proszę się nie chować za różnicą wieku to nie ma znaczenia a jedynie odwagi by powiedzieć to co się myśli. Tematu nie uznaję za zakończony, to jest forum nie mata możemy mieć różne zdania . Muszę panu też podziękować za danie mi trochę czasu i wyrozumiałość w przygotowaniu odpowiedzi. P.S. Przeprosiny dla kolegi Mariusz B. za żle zaznaczony znak głosowania w poście #114, poprawiłem , chochlik lub roztargnienie.
  16. Jak go włączysz nie wystrasz się że czasami dzwoni/drży czy wydaje dziwne dźwięki, wentylatorek w środku ma usuniętą jedną łopatkę żeby wpadał w wibracje co przekłada się na to że zrębki się nie zawieszają.
  17. Spox, ja już od kilku dni jestem posiadaczem w/w ale niestety jeszcze w kartonie. Muszę jakoś skończyć wędzarnie, tylko ciągle mi do niej nie po drodze :):):).
  18. Panie Wojciechu, na podstawie Pańskich wypowiedzi odniosłem wrażenie, że jest Pan osobą starszą ode mnie. Zostałem wychowany w przekonaniu, że wiekowi należy się odpowiedni szacunek, dlatego pozwolę sobie uznać ten wątek za zakończony. Muszę przyznać, że udzielona przez Pana odpowiedź w pełni potwierdziła moje wcześniejsze przypuszczenia. Wspomniał Pan, iż pracował Pan jako nauczyciel jedynie przez krótki okres i, szczerze mówiąc, trudno mi się temu dziwić.
  19. Zdarza się i najlepszym THW nie zamienię póki co na inny.
  20. Złej osobie odpowiedziałem. To miało być do AdamP, wcześniejszy wpis.
  21. A skąd pomysł że po każdym...kupiłem na początku roku chyba i niedawno przeprowadziłem czyszczenie.
  22. Dziwne, bo powiem szczerze że już kilka lat robię na borniaku, i jeszcze nigdy go nie myłem, poza oczywiście skrobaniem sprężyny raz na pół roku. Tym bardziej mnie dziwi że wytwornice thermowinda trzeba myć po każdym dymieniu, skoro ma opinię najlepszego urządzenia.
  23. Panie Szczepanie, dalej pan odbiega od tematu , pan nie odpowiedział na moje dwa pytania .Pan niczym mentor wywołał mnie do tablicy w swoim poście i to w dodatku chce pan bym wystąpił przy pana biurku przy tablicy. Znam ten stan krótko pracowałem jako nauczyciel, też miałem uczniów którzy bez podpierania się nowoczesnymi technologiami zadawali pytanie podchwytliwe stojąc na wydawałoby się twardym gruncie. Proszę się nie krygować jako trybun ludu , nie czekać na fotorelacje. Rozumiem że obrazki są bardziej zrozumiałe. W dodatku manipuluje pan ,że dostał obietnicę wykładu -pan dostał tylko znaczki akceptacji lub nie pana wpisów. Też znane ze szkoły i z życia . Stawiam sprawę jasno , proszę zaznaczyć odpowiedź na moje pytanie : 1 czy 2. Pozdrawiam.
  24. SZCZEPAN

    peklowanie na mokro

    Cześć, Staszek7 Zasadę forum: zwracamy się do siebie po nicku, bez form „Pan/Pani”. Proszę, wyjaśnij swoje wpisy, bo nie mogę się połapać w obliczeniach. Twoje obliczenia są jak najbardziej zrozumiałe. Przy takim wpisie żaden z kolegów raczej nie zająłby negatywnego stanowiska. Ale tutaj już sam nie bardzo rozumiem, co napisałeś: jakie to są obliczenia i skąd je wziąłeś? Każdy, kto pekluje, będzie przy takich wyliczeniach ostrzegał przed zagrożeniem mikrobiologicznym przy peklowaniu kilkudniowym (np. 8–12 dni). Proszę, wyjaśnij krok po kroku, żeby było jasno.
  25. szrekPL

    Szrekowa zadyma

    Nazwy jeszcze nie wymyśliłem, policzki fajna sprawa, ciężko dostać trzeba całą głowę więc trochę problem a skład przypraw jest taki: Pieprz- 3 g /kg Majeranek 1,5g/kg Kminek 4g/kg (połowa zmielona, połowa cała) Czosnek 3g/kg Gorczyca 1g/kg
  1. Pokaż więcej elementów aktywności
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.