Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 26.10.2023 uwzględniając wszystkie działy

  1. Raczej nie wystarczy - zakładając ,że fi jelita będzie ok 28mm to potrzebujesz ok 2 metrów na kg farszu.
    1 punkt
  2. Schab odkostniony , jak na foto nazywamy polędwicą
    1 punkt
  3. Tak, duży Nie, noramlna woda z kranu. Max. 80°C, ja preferuję 75°C Przy polędwicy (bo chyba twoja szynka ze schabu to pewnie polędwica) to duża jest rozbieżność w porównaniu do innych mięs. Ja w tej chwili mam ustaloną temperaturę na 63°C przy polędwicy. Wyjmuję i od razu studzę, potem do lodówki, wyciągam następnego dnia. Jak nie chce wyjść polej szynkowar gorącą wodą, wyjdzie łatwiej. PS. Tak czytam to twoje pytanie jeszcze raz i może jeszcze napisz co to jest ta twoja szynka ze schabu bo może będą inne tempratury?
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.