Ranking
Popularna zawartość
Zawartość, która uzyskała najwyższe oceny od 26.09.2025 uwzględniając wszystkie działy
-
5 punktów
-
A dziś z racji zakupu parówek ( takich jak w Napoleonowie ) zostałem obdarowany wyrobami pierwszej klasy szyneczką z tłuszczykiem . Co prawda Szczepan twierdzi ,że to dopiero pierwsze próby nad nowym wyrobem , ale chciałbym , żeby moje pierwsze wyroby były tej klasy . Wykonane w dwóch wersjach mniej i bardziej słone , parzone i podpiekane . Wstawiam zdjęcie , ale ono nie do końca odzwierciedla jakość produktu.3 punkty
-
Mleko UHT co mam dla Mrozki termin się skończył 27.07, jak jej otworzę to pod koniec litra nie chce już pić bo się kwaśne robi. Coś trzeba z tym zrobić bo mam jeszcze 9 l tego mleka. To wymyśliłem że ser zrobię, wszędzie w internecie piszą że nie da się zrobić sera z mleka UHT Co się nie da, Bazyl zrobił Na próbę gdyby nie wyszło zrobiłem z 0,5 l, wyszło 80 g3 punkty
-
"Punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia". Ja bym nie chciała , na własnym domu, na mojej ścianie najładniejszego graffiti (tu kwestia co komu się podoba) patriotycznego przedstawiającego np: rozebraną panią z naszą flagą narodową. Jeden powie, artystyczny obraz patriotyzmu, a drugi powie poniżanie kobiet. Ciekawa jestem Aniu, czy jak na ścianie twojego domu (bez twojej zgody) jakiś artysta namalowałby tą przykładową rozebraną panią z naszą flagą narodową, czy byś podziwiała dzieło, czy raczej wzięłabyś kubeł farby? To już jest sprawa sporna. Powiązania tego ruchu z polityką, a polityka na Forum jest zakazana. Tacy zorganizowani kibice, których ja nazywam kibolami zniszczyli dom rodzinie i to jest skakanie do gardła w imieniu własnego klubu, kosztem zwykłych ludzi, którzy nie są kibicami.3 punkty
-
3 punkty
-
2 punkty
-
(Yerba )Taaa... Dostaniesz, ale po cichu na ucho . Szczepan nie po to pracuje , żeby konkurencja miała gotowy przepis 😄2 punkty
-
2 punkty
-
Jogurt robię tak. Podgrzewam mleko do temp 85*C (można pominąć w przypadku mleka UHT) Studzę mleko do 43*C, wlewam jogurt kupny (lub jak wcześniej robiłem to szklankę tego co miałem), dokładnie mieszam, rozlewam do słoików i wkładam do piekarnika. Ustawiam temp na 43*C (nie można przekroczyć temp 55*C bo się zabije bakterie jogurtowe) i trzymam w takiej temp 10 h. Po tym czasie na kilka godzin do lodówki i można jeść2 punkty
-
2 punkty
-
2 punkty
-
2 punkty
-
Ja tam zawsze myślałem że wibrator wygląda inaczej , ale jak żonie się podoba [emoji1787][emoji1787][emoji1787] wystarczy zawsze po wędzeniu czyścić a pompki nie puszczać na maksa no nie ma takiej potrzeby .... Człowiek jednak uczy się całe życie a głupi umiera to do wibratora nawiązanie ...[emoji6][emoji106] Wysłane z mojego 2210129SG przy użyciu Tapatalka2 punkty
-
1 punkt
-
1 punkt
-
Prosta sprawa, wkładasz klapki siadasz na rower i jedziesz do najbliższej biedry....(wybacz musiałem)1 punkt
-
Nie ukrywam, że nad tą szynką pracuję już od dłuższego czasu. W 90% jestem zadowolony, ale czekają mnie jeszcze drobne poprawki dotyczące słoności. Smak dopracowałem perfekcyjnie, a kruchość również mnie satysfakcjonuje. Szynki robię w trzech wersjach: wędzona-parzona, pieczona w wędzarni oraz wędzona na zimno. Ta ostatnia będzie gotowa dopiero jutro — 03.10.2025 — wtedy ją ocenię i zrobię zdjęcia. A co do pytania Grzegorza: oczywiście, że szynki są masowane dzień przed wędzeniem. Yerba1, przepraszam, że w Twoim temacie trochę „zaśmiecam” wpisami o moich szynkach.1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
Jeśli masz lejek do kabanosów to możesz spróbować z mniejszym kalibrem... https://sklep.jelux.pl/jelita-baranie/2092-jelita-baranie-1820-15m-na-pasku.html1 punkt
-
Wiem robię grzybka tybetańskiego, ale chciałem sprawdzić czy da się ser zrobić.1 punkt
-
https://sklep.jelux.pl/jelita-baranie/1172-jelita-baranie-2224-15m-na-pasku.html1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
Myślę, że nie lubisz graffiti (Chyba, że to są faktycznie bazgroły.) Również nie lubisz kibiców - tych zorganizowanych - bo nazywasz ich kibolami. Nie lubią ich też TVN-y i inne stacje gównego nurtu. Kibice będą sobie skakać do gardła w imieniu własnych klubów; jednak zjednoczą się wokół reprezentacji Polski. I za to ich cenię. Również za pasję. Wg mnie to oni "mają jaja" To obecnie jedyny aktywny ruch patriotyczny. Wracając do graffiti, w moim mieście pracuje jakiś utalentowany artysta (sądząc po stylu), maluje przejścia podziemne pod drogą expresową, murki oporowe, stare wymiennikiwnie ciepła, ślepe ściany starych domów, opuszczone mury itp. Widać, że miasto żyje.1 punkt
-
1 punkt
-
Nieee absolutnie nie o to chodzi , tylko smakołyków na świecie jest tak dużo , że nie warto zastopować na tzw ciągle powtarzanych /nawet pysznych/daniach z dzieciństwa. Twoje będą inne niż moje, w innych regionach Polski będą jeszcze inne 😁1 punkt
-
Kluski ziemniaczane "z pokrywki" podsmażony boczek i cebulka, a do tego pokruszony twaróg.... mniam, mniam Nie wiesz co tracisz, proponuję spróbować tych potraw a poznasz dawne smaki.1 punkt
-
Też obejrzałam cały film. Moja rodzina nadal je te potrawy, z tamtych lat. Kluski lane, czy łyżką kładzione to jest to. Kiedyś w sklepach nie było, a gospodynie wyczarowywały coś z niczego.1 punkt
-
Obejrzałem cały powyższy film i wychodzi na to że moja rodzina nadal żyje w latach 70` i 80` ponieważ te wszystkie potrawy nadal goszczą na naszych stołach.1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
Cytuję : Tego nie napisałem, 16 czerwca, 2023 przezPotrawyRegionalne.pl Na grilla PotrawyRegionalne.pl Jak powstaje brykiet do grilla? Właśnie dlatego warto poznać tajemnice produkcji brykietów do grilla – innowacyjnego produktu, który zyskuje coraz większą popularność wśród miłośników grillowania. Brykiety do grilla powstają z naturalnych surowców, takich jak trociny drzewne, skrobia ziemniaczana czy mączka z kukurydzy. Surowce te są mielone i mieszane ze sobą, a następnie poddawane wysokiej temperaturze i ciśnieniu, co powoduje, że powstaje z nich twardy i zwarte brykiet. Brykiety do grilla są nie tylko ekologiczne, ale również bardzo wydajne. Dzięki swojej zwartej strukturze, palą się dłużej niż tradycyjne węgle, co pozwala na oszczędność czasu i pieniędzy. Ponadto, brykiety do grilla nie zawierają szkodliwych substancji chemicznych, takich jak smoła czy benzopiren, które mogą wpływać negatywnie na nasze zdrowie. Wybierając brykiety do grilla, dbasz nie tylko o swoje zdrowie, ale również o środowisko. Brykiety do grilla są produktem ekologicznym, ponieważ powstają z naturalnych surowców, które są odnawialne i biodegradowalne. Ponadto, brykiety do grilla nie emitują takiej ilości dymu i szkodliwych substancji, jak tradycyjne węgle, co wpływa pozytywnie na jakość powietrza i redukuje negatywny wpływ na środowisko." Czy znajdziemy Tu dużo WWA ? A może to marketing robi z brykietu ekologiczny produkt ?1 punkt
-
1 punkt
-
🎉 Mamuśka, wszystkiego najlepszego! 🎂 Niech każdy dzień przynosi Ci radość, spełnione marzenia i mnóstwo powodów do uśmiechu. 😄 Sto lat! 🥳1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
1 punkt
-
Wszystkiego najlepszego Dorotko, zdrowia przede wszystkim ❤️1 punkt
-
1 punkt
-
Dorotko -100 lat Zdrowia i wszystkiego najlepszego 🥰1 punkt
-
Dorotko, wszystkiego najlepszego w dniu urodzin 🌷🥰🌷1 punkt
-
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów1 punkt
-
1 punkt