Skocz do zawartości
Aby te święta, a także cały nadchodzący rok upływał w harmonii i zadumie, by nigdy nie zabrakło Wam ciepła drugiej osoby, a każdy dzień był pełen niezapomnianych chwil. Administracja ×
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Ranking

Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 22.04.2024 w Odpowiedzi

  1. Pytanie jest trochę źle postawione. Żeby zabezpieczyć mięso przed botuliną potrzebna jest odpowiednia dawka nitrytu.Nitryt to dodatek do peklosoli .I co kraj to obyczaj.Ponieważ nasza peklosól zawiera od 0,5-0,6 % nitrytu to u nas jest to dawka nitrytu na poziomie 50-150mg/kg co mniej więcej w połowie odpowiada 80 mg/kg mięsa co dalej odpowiada 15 g polskiej peklosoli /kg mięsa.
    1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.