Skocz do zawartości

Ranking

  1. lobo

    lobo

    Użytkownicy


    • Punkty

      3

    • Postów

      8 760


  2. MariuszB

    MariuszB

    Użytkownicy


    • Punkty

      3

    • Postów

      7 118


  3. Grzewlod

    Grzewlod

    ***SUPER VIP***


    • Punkty

      2

    • Postów

      4 007


  4. Maxell

    Maxell

    Moderatorzy


    • Punkty

      2

    • Postów

      45 917


Popularna zawartość

Treść z najwyższą reputacją w 01.12.2024 w Odpowiedzi

  1. Dziękuję całej Wędzarniczej Braci za okazaną ogromną pomoc ,która będzie wykorzystana na rehabilitację syna Tomasza .Naprawdę wasza pomoc podnosi wiarę w drugiego człowieka, podnosi na duchu i czyni ten świat lepszym .Wkleiłem zdjęcie Tomka z moja żona Helena której już niestety nie ma wśród Nas z pobytu w Napoleonowie . Pozdrawiamy Wszystkich serdecznie lobo i Tomasz
    3 punkty
  2. Bazyl, bo nasze forum to ostatnia deska ratunku, tyle że najczęściej jest już za późno...... autorzy badziewia z YT nie odpisują bo bardzo dobrze wiedzą że zacznie się "dym" i spadnie oglądalność filmików, a jak spadnie oglądalność to nie ma kasy za otwarcia.... i to jest sedno sprawy.
    3 punkty
  3. POLECAM ja też. Ostatnio znów sobie do niej zajrzałam, bo kupiłam polędwiczki wycięte po bandycku😡 Mając Atlas wiem jak to powinno być wycięte i jak obrobione.
    2 punkty
  4. W związku z ciężką chorobą syna, oraz powiązanymi z nią ogromnymi wydatkami, nasz Zespół Pomocowy, na podstawie przeprowadzonych rozmów, oraz otrzymanych dokumentów, postanowił jednogłośnie przyznać z Funduszu Pomocowego, kwotę 2500,00 zł. Jesteśmy na początku drogi i na razie stać nas jedynie na taką pomoc. Mam nadzieję, ze fundusz będzie systematycznie rósł, co umożliwi dysponowanie większymi kwotami. Moje propozycja jest taka, by jeszcze w grudniu, zamiast nagród, pieniądze przeznaczyć na zasilenie kasy funduszu.
    1 punkt
  5. Tak. Mięso peklujemy 2-3 doby jedynie z dodatkiem peklosoli. Przyprawy dodajemy podczas mieszania składników, tuż przed napełnianiem osłonek. Bardzo dużo przypraw jest zanieczyszczonych różnymi bakteriami, a dodanie np świeżego czosnku lub cebuli do farszu i pozostawienie takiej mieszanki na kilka dni (nawet w lodówce_ może doprowadzić do jego zakiśnięcia. Nie piszę już o niekorzystnej zmianie smaku.
    1 punkt
  6. Dokładnie Tam się liczy tylko kasa a jak ktoś umrze po zrobieniu kiełbasy z przepisu to mały szczegół, ważne że kasa się zgadza
    1 punkt
  7. Piękny wyrób z baranka.
    1 punkt
  8. Piękna kiełbaska 👌
    1 punkt
  9. Zrobione. Boczek wędzony na zimno oraz kiełbasa a’la polska (mojego wykonania). Wszystko wędzone 4 dni do uzyskania zamierzonego efektu. Kiełbasa straciła ok %30 wagi początkowej. Znakomita do jedzenia na zimno [emoji39] Boczek również… Sent from my iPhone using Tapatalk
    1 punkt
  10. 1 punkt
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.