Skocz do zawartości

WędzonyBoczek

Użytkownicy
  • Postów

    29
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Nisko

Ostatnie wizyty

315 wyświetleń profilu

Osiągnięcia WędzonyBoczek

Uczeń

Uczeń (3/14)

  • Przyjazny Unikat
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Dzięki Panowie za fachowe słowo.jak pisałem wcześniej - to moje poczatki Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  2. Wrzuce fotke z wędzenia to ocenicie fachowym okiem bo ja to dopiero zaczynam fach dymiarza Jest to moje 4 wędzenie Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  3. Niewiem jaka jest Wasza wiedza co do wędlin ale na zdjeciu sa 2 schaby i jedna szynka.jest to mięcho z prawego paragonu Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  4. Kolego Grzewlod a według Ciebie co jest na zdjęciu ??? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  5. Mam dylemat i jednocześnie pytanie odnośnie o zmiane koloru schabu po zewnatrz gdy przez 12 godzin ociekał po peklowaniu.Dodam że gdy naciołem nożem w miejscu zmienionej barwy to mięsko było różowe i zapach był jak powinien Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  6. Dobra mniejsze o wieksze . Watek założyłem odnośnie cen Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  7. Po nastrzyknięciu wystarczy spokojnie te pięć dni Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  8. WędzonyBoczek

    Ceny wędzonek

    Witam.czy ktoś orientuje sìę w jakiejj cenie moge sprzedawać wędzonki Schab Szynke Boczek Ceny sa bardzo rozbieżne z tego co widze i niemam pojecia z jaką ceną wyskoczyć.Dodam że kupuje surowe.pekluje 5 dni i pitem wędze około 7 godzin
  9. Deski są na pióro-wpust , typowa podbitka tylko że grubość 23 mm
  10. Witam.mam pytanie.jestem na etapie budowy wędzarni z drewna olchowego i czym je najlepiej zabezpieczyć przed czynnikami atmosferycznymi??? Z góry dziękuje za pidpowiedzi. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
  11. Dziękuje Panowie za cenne porady,zawsze myślałem że wedzenie z paleniskiem obok jest najlepsz e a tu zonk,a gdybym zdecydował sie na taka wędzarenke typu KIBELEK to z jakiego materiału zrobic strop? zaprawa do szamotu czy śa jakies inne specyfiki temperaturo-odporne?
  12. Witam,mam zamiar zbudować wędzarnie i zastanawiam się jaka opcje wybrać,tzn czy taka z paleniskiem pod komora wędzarniczą czy taką gdzie palenisko jest obok a dym doprowadzony jest rurą lub korytarzem dymowym do komory wędzarniczej.Jake są plusy i minusy obu rozwiązań,gdzie łatwiej panować nad temp.?Proszę o pomoc i smacznego dla wszystkich którzy właśnie wyciągaja mięsko z wędzenia.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.