WędzonyBoczek Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 12 Marca Witam.czy ktoś orientuje sìę w jakiejj cenie moge sprzedawać wędzonki Schab Szynke Boczek Ceny sa bardzo rozbieżne z tego co widze i niemam pojecia z jaką ceną wyskoczyć.Dodam że kupuje surowe.pekluje 5 dni i pitem wędze około 7 godzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 12 Marca Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 12 Marca 4 godziny temu, WędzonyBoczek napisał(a): .pekluje 5 dni Trochę przykrótko 🙄 Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WędzonyBoczek Opublikowano 13 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 13 Marca Po nastrzyknięciu wystarczy spokojnie te pięć dniWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 13 Marca 14 minut temu, WędzonyBoczek napisał(a): Po nastrzyknięciu wystarczy spokojnie te pięć dni Tylko na uzyskanie barwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WędzonyBoczek Opublikowano 13 Marca Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 13 Marca Dobra mniejsze o wieksze . Watek założyłem odnośnie cenWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 13 Marca Sam zrób kalkulację..... wiesz po ile kupujesz mięso, ceny przypraw są ogólnie znane, dolicz pozostałe materiały i robociznę, na końcu zysk i podatek, i masz kalkulację, tu nikt nie poda ci ceny na gotowo ponieważ w różnych regionach Polski są różne ceny na ten sam produkt. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszB Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 13 Marca Odnośnie czasu peklowania to już na początku swojej wędzarniczej kariery popełniasz błąd..... słuchaj ludzi którzy dobrze radzą abyś później nie znalazł się na pierwszych stronach portali i TV. Cytuj Moja wędzarnia i pierwsze wyroby :-) https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6185 Pozdrawiamy Wszystkie zadymiaczki i zadymiaczy :-) Jola i Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 13 Marca Godzinę temu, WędzonyBoczek napisał(a): Dobra mniejsze o wieksze . Watek założyłem odnośnie cen To nie tak. Z mięsem nie ma zabawy. Na tym forum przestrzegamy zasad bezpiecznego przetwórstwa mięsa. Najpierw poczytaj o prawidłach sztuki masarskiej, a dopiero potem zajmij się zakupem mięsa. Zawsze pamiętaj o tym, iż nie jesteś sam i poza Tobą ktoś jeszcze z rodziny będzie spożywał to co zrobisz. Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 13 Marca (edytowane) 21 godzin temu, WędzonyBoczek napisał(a): Witam.czy ktoś orientuje sìę w jakiejj cenie moge sprzedawać wędzonki Witam.Przy Twoim podejściu do samego peklowania szczerze mówiąc bał bym się od Ciebie cokolwiek kupić. Jak chcesz sprzedawać to chociaż zapoznaj się z podstawami technologii wytwarzania wędlin żeby nie skończyło się tak jak ze słynną galaretą z targu. Widzę ,że jesteś zainteresowany tylko kasą , ale nie bardzo chcesz zadbać o to żeby Twoje wędliny były zdrowe. PIęciodniowe peklowanie takie nie jest. Edytowane 13 Marca przez arkadiusz Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zofintal Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 13 Marca Wstąp do sklepu Dino tam podejrzyj jakie panują ceny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadro555 Opublikowano 13 Marca Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 13 Marca Za siedem godzin wędzenia dałbym minimum stówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buchta Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 14 Marca 18 godzin temu, arkadiusz napisał(a): Witam.Przy Twoim podejściu do samego peklowania szczerze mówiąc bał bym się od Ciebie cokolwiek kupić. Jak chcesz sprzedawać to chociaż zapoznaj się z podstawami technologii wytwarzania wędlin żeby nie skończyło się tak jak ze słynną galaretą z targu. Widzę ,że jesteś zainteresowany tylko kasą , ale nie bardzo chcesz zadbać o to żeby Twoje wędliny były zdrowe. PIęciodniowe peklowanie takie nie jest. Dlaczego 5 dni peklowania to mało? Wydawało mi się że wystarczy zwiększyć stężenie i ewentualnie nastrzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gluszec Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 14 Marca 30 minut temu, buchta napisał(a): Dlaczego 5 dni peklowania to mało? Wydawało mi się że wystarczy zwiększyć stężenie i ewentualnie nastrzyki Masz rację wydawało Ci się. ps. tak awaryjnie rzekł bym mocno awaryjnie i przemysłowo to tak ale ja tam preferuję 14 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buchta Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 14 Marca Godzinę temu, gluszec napisał(a): Masz rację wydawało Ci się. ps. tak awaryjnie rzekł bym mocno awaryjnie i przemysłowo to tak ale ja tam preferuję 14 dni. Ok czyli lepiej stosować się do peklowania 11-13 dni i wtedy wszystko będzie dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzewlod Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 14 Marca 14 minut temu, buchta napisał(a): stosować się do peklowania 11-13 dni 10-14 dni 14 minut temu, buchta napisał(a): wtedy wszystko będzie dobrze? Poszukaj na forum za pomocą szukajki tematu peklowanie, jak zapoznasz się z procesami i przemianami które przebiegają podczas peklowania to zrozumiesz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buchta Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 14 Marca Dobrze, poczytam. Po prostu sugerowałem się przepisami które są w książce pana Winckiewicza, a tam częst 40 minut temu, Grzewlod napisał(a): 10-14 dni Poszukaj na forum za pomocą szukajki tematu peklowanie, jak zapoznasz się z procesami i przemianami które przebiegają podczas peklowania to zrozumiesz. o w przepisach jest właśnie peklowanie 5 dni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Marca Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Marca 3 godziny temu, buchta napisał(a): Dlaczego 5 dni peklowania to mało? Podpowiem tylko ,że wyrównanie stężeń następuje 8 dnia. Resztę doczytasz. Miłej lektury. 1 Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.