Skocz do zawartości
Pamiętajcie, że z naszego forum możecie korzystać bezpłatnie tylko dzięki temu, iż kilkadziesiąt osób klika w reklamy. Może już czas abyś do nich dołączył?

Dawidk1

Użytkownicy
  • Postów

    125
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    7

Ostatnia wygrana Dawidk1 w dniu 3 Listopada

Użytkownicy przyznają Dawidk1 punkty reputacji!

Informacje o profilu

  • Płeć
    Nie podano
  • Miejscowość
    Polanka Wielka

Ostatnie wizyty

636 wyświetleń profilu

Osiągnięcia Dawidk1

Współpracownik

Współpracownik (7/14)

  • Bardzo popularny Unikat
  • Przyjazny Unikat
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy post
  • Pierwsza rozmowa

Najnowsze odznaki

111

Reputacja

  1. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Proszę przepis
  2. Dawidk1

    Wyroby Dawida

  3. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Hej z bochenkami idzie coraz lepiej. Dziś piekłem Tartine bread. Mega pyszny chlebek.
  4. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Dzięki chłopaki coś nowego się nauczyłem. Czasem wydaje się że jest łatwo a nie jest 😀
  5. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Masz na myśli pomarszczona skórka i dziurki w kiełbasie. I dzięki każda wiedza się przyda.
  6. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Chyba zelmerkopodobnym tego typu Boschem. A to są lepsze maszynki do mielenia. Ten Bosch szybko i spoko mieli. Ale może ja się nie znam.
  7. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Więc tak szynka na oczku 10 reszta na oczku 8.
  8. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Super udało się kiełbasa mega wyszła i smaczna. Rodzina twierdzi że lepsza niż ostatnia. I przy okazji chlebek do kiełbaski upiekłem tartine bred.
  9. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Generalnie tak bo w przepisie jest pierwszy etap 120c do czasu aż zacznie kapać, potem w 80-90c do 68c wewnątrz kiełbasy i dopiero potem obniżyć do około 60c i puścić dym.
  10. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Już się wędzi kiełbasa. Zobaczymy czy będą podcieki tłuszczowe. Najwyżej będę miał naukę na przyszłość. Już jest nie wiem czy problem ale po podpiekaniu w 120c. Po obniżeniu do 80c i wbiciu sondy było 72c. Czyli więcej niż wymagane 68c. Wiec obniżyłem do 50 i puściłem dym. A Grzewold zmierzyłem i od 50c do 120 coś ponad godzinę przy 5c na polu.
  11. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    O to super. Jutro pochwalę się efektem.
  12. Dawidk1

    Wyroby Dawida

    Hej jutro wędzenie kiełbaski. Miała być wiejska Halusi. Ale rodzice stwierdzili podgardle im nie pasuje i polędwica bo droga i szkoda może do kiełbasy. Więc za radą taty co pamiętał z młodości daliśmy zamiast podgardla i polędwicy karkówkę i słoninę. Reszta jak w przepisie czyli szynka, boczek, łopatka gdzieś każde po 2kg. W sumie będzie 10 kg kiełbasy i na te 10kg daliśmy karkówka 2,7kg i 1kg słoniny. Zobaczymy co wyjdzie. Mam nadzieję że nie pokombinowane za dużo i nie zmarnuje się 10 kg mięsa. Dziś już osadzanie i od rana wędzenie.
  13. Ot to parówka super lubię. A białe złoto mega uwielbiam. Szkoda że ciężko grubą kupić..
  14. U mnie prywatne ząbki. Na nfz by ciężko było. Bo mam kiepski fatalny zgryz i uzębienie. Ale jeszcze czekam aż zrobią bo leczenie trwa😀
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.