Skocz do zawartości

cedro

Użytkownicy
  • Postów

    161
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    dzialoszyn
  • Zainteresowania
    szerokie

Osiągnięcia cedro

Stały uczestnik

Stały uczestnik (8/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. cedro

    Pasztet wędzony

    Chodziło mi raczej o typowy pasztet
  2. Jak w temacie, próbowaliście kiedyś zrobić?
  3. cedro

    Kiełbasa

    Sam to na :lol:na gorąco oceniałem i też stwierdziłem że spaprałem kięłbasę jedynym wytłumaczeniem dla mnie jest to że w ciągu tych 3 tyg. kiełbasa przeszła jakiś proces dojrzewania :!: :question:
  4. cedro

    Kiełbasa

    3 tygodnie popełniłem :grin: ok. 5 Kg kiełbaski, ale że po pierwsze przesoliłem, poeksperymentowałem z przyprawami pierwsza próba zaparzonej kiełbasy okazała się klęską. wszyscy smakowali chwalili ale sam widziałem że dałem ciała.Zniechęcony niepowodzeniem zostawiłem kiełbaskę w wędzarce z myślą że może ją coś zeżre, ale że wczoraj przy okazji domowej imprezy moja żonka pochwaliła się moją porażką wszyscy biesiadnicy wyrazili chęć :tongue: spróbowania mojej klęski, i co asię okazało VIKTORIA :!: :!: :!: :!: :!: kiełbaska w standarcie kabanosów tylko deczko grubsza słoność ok. Wszyscy chcieli przepis ale w tej chwili moja próżność była górą , przepis autorski, tajemica itd. Czy ktoś z autorytetów naszej strony na w/wymienionym przypadku objaśni co się stało :question:
  5. cedro

    Powtórne wędzenie

    Wiem, dlatego pytam czy ponowne wędzenie likwiduje ten problem.
  6. cedro

    Powtórne wędzenie

    Czy można rozmrozić wędzonkę podwędzić i powtórnie zamrozić :question:
  7. cedro

    Parzenie kiełbasy

    Co się stanie jeśli przedobrzę np. dwukrotnie czas parzenia szynek, kiełbas :question:
  8. I taka odpowiedż jest ok :tongue:
  9. Dzięki za link, ale wywnioskowałem z niego tylko tyle że stosowanie peklosoli poprawia właściwości organoleptyczne, a chodzi mi tylko o to co powoduje zmianę barwy mięsa z szarej na czerwonawą w przypadku zastosowania peklosoli, chodzi mi tylko o kolor :question: [ Dodano: Pią 02 Kwi, 2010 19:03 ] Odpowiadacie na zadane pytanie odsyłaczami do różnych linków, z tym że pomyślcie o tym iż nie każdy potrafi czytać fachowe receptury, wygląda to nie raz tak jak pytanie do prawnika o wykładnię danego paragrafu a on odsyła was do różnych dzienników i ustaw, ja się w tym gubię, i dlatego jeśli proszę prostym pytaniem o jakikolwiek problem jeśli można krótko odpowiedzieć , róbcie to :wink:
  10. w jaki sposób peklosól wpływa na kolor mięsa :question: Chodzi mi o procesy fizyko- chemiczne :question:
  11. cedro

    Słonina wędzona

    Po pudełku widzę że słoninka ma 5 cm grubości, gdzie się taką kupuje :question:
  12. Jak w temacie, praktykujecie :question:
  13. Przeoczyłem, możesz jeszcze raz :tongue:
  14. Jak robił dla siebie wygląda na to że robił dobrze, granulację, parametry ślimaka i tym podobne można chyba uzyskać zarówno w elektryce jak i w maszynce mięsnej.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.