Skocz do zawartości

bastisz

Użytkownicy
  • Postów

    224
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    DĄBIE k / Będzina
  • Zainteresowania
    Wędkarstwo

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia bastisz

Stały uczestnik

Stały uczestnik (8/14)

  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. bastisz

    bastisz

  2. bastisz

    Zapal świecę

    [ * ]
  3. Przed dodaniem ziele angielskie zgnieć, lepiej odda aromat ja daje 6 gram p soli i wystarcza ale to już zależy od indywidualnych smaków.
  4. bastisz

    Wędzonki

    http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=102 tutaj możesz sobie poczytać :wink:
  5. bastisz

    Przywitanie

    Witaj! daliście pokaz jedności :wink:
  6. Zanim przejdziesz od pomysłu do działania jest kilka pytań podstawowe to jaką ilością świnek chcesz dysponować w cyklu przypuśćmy rocznym, bo jeśli zainwestujesz w stworzenie swojego pomysłu a trzeba prawdopodobnie trochę kasy zainwestować, to jak to się będzie miało do zysku, a aby on był trochę tych pół tusz trzeba by przerobić. Prosta sprawa siadaj z kalkulatorem i policz, mały biznes plan zrób :wink:
  7. bastisz

    Przywitanie

    Miło że jest zainteresowanie tą stroną ze strony młodych osób. Witajcie w naszym :wink: gronie i życzę powodzenia.
  8. Waro58 przepis super, właśnie dzisiaj zrobiliśmy z moją połową chlebki sztuk 2 w/g Twojego przepisu z małą poprawką tzn. po wymieszaniu wszystkich składników w garnku emaliowanym i pozostawieniu no około 30 minut ciasto zostało wygarnięte na stolnicę, ponownie przerobione i włożone do foremek, dalsza czynność jak w Twoim przepisie , chlebki rewelacja :grin: jutro jadę po składniki na następne pieczenie bo z dzisiejszego wypieku została skibeczka :wink:
  9. Jasne że zamrażamy jeśli chcemy mieć dłużej zapas bez parzenia, do spożycia jak wielokrotnie już było powtarzane na forom powoli rozmrażamy najlepiej przełożyć do lodówki na / parter / do chwili jak wróci prawie do pierwotnego stanu, parzenie stosuje 30 minut i do konsumpcji,
  10. W/g mnie dużo zależy od mięsa, od jego zwartości także robiłem podobny wyrób przy 6 dkg peklosoli, oczywiście z nastrzykiem peklowanie 4 dni moczenie 8 godzin 9 godzin wędzenia, bez parzenia słoność super.
  11. Fajny filmik w 10 minut pare kilogramów kiełbaski :wink: a w dodatku zapakowanej dla początkujących na pewno jakaś lekcja.
  12. bastisz

    Kiełbasa ozorkowa

    W moich stronach o ozorek wieprzowy do przeróbki nie jest łatwo, a wołowy tym bardziej w ubojniach przerabiają je we własnym zakresie we własnych masarniach a jeśli się trafą to nie są zbyt tanie.
  13. bastisz

    Przywitanie

    Witaj Czarnoludek dwóch nowych w tygodniu na południu Polski no no, teraz do Zrębic trzeba się wybrać :wink:
  14. bastisz

    Przywitanie

    Witaj kolego Marku cieszy że na południu przybył nowy pasjonat :wink:
  15. Mam zrobiony napęd który napędza silnik 0,37 kW 1380obr/min przekładnia na wyjściu ma obroty około 32 na min, jest to trochę mało dlatego szukam jakiejś przekładni w granicach 60-65 na wyjściu.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.