Skocz do zawartości

klon

Użytkownicy
  • Postów

    78
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Krościenko Wyżne/Podkarpackie

Osiągnięcia klon

Entuzjasta

Entuzjasta (6/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą
  • Pierwszy miesiąc za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Miałem maluszka Pytanie. Jakim sposobem nie są spalone światła reflektorów i uszczelki, które wyglądają jak "nówki" ze sklepu na ostatnim (przynajmniej zdjęciu). Patrz zdjęcie tyłu maluszka . A niby się wędzi! ??? Pali się tam z tyłu i tam najwyższa temperatura powinna być... i palić wszystko Wszystko wokoło... hehe Wokoło...
  2. klon

    piter-2 moje wyroby

    KIEŁBASKA CUDNA! Pomimo kilku dziurek w przekroju...i tu zaznaczam nie jest to krytyka! Czasami gruba kiełbaska robi takie niespodzianki... Ponawiam też o podanie konkretnego składu wyrobu i użytych przypraw, wody, itp.
  3. Spoglądam na forum, a tu takie cudo. Super pomysł i piękny torcik, gratuluję. STO LAT DLA WNUCZKI!
  4. Pięknie. Szwagra mam na wyspach, ale niestety nie wędzi Gratulacje
  5. Rybki np: pstrągi lub dorsza zdecydowanie polecam . Pięknie się wędzą, a w szufladowej wędzarni też dasz radę bez problemu. Do takiej wędzarni to jeszcze brzuszki łososia, płaty łososia na zimno i wogóle cała gama z rybek lekko tłustych np makrela (którą robię osobiście dosyć często i konsumenci są zachwyceni, gdyż nie przypomina sklepowej makreli wędzonej-bo jest o NIEBO lepsza!). Jak nie rybki to drób. Przepisy na forum
  6. klon

    Salcesony

    Ja podjąłem się salcesoniku wczoraj. Niestety porażka bo był zbyt rzadki. Taka półpłynna masa. Oczywiście smak boski! Uratowałem to dodając dzisiaj żelatynę Bardzo niechętnie! ALE BĘDĘ NADAL PRÓBOWAŁ! Pytanie moje jest następujące, ile trzeba dać skórek (emulsji ze skórek) na 1 kg mięsa i wywaru. Oczywiście mniej więcej. Ja sądzę że za dużo dodałem wywaru do swojego wyrobu i dlatego był półpłynny.
  7. Dla wszystkich naszych Pań, które oczywiście obchodzą ten dzień świątecznie... Życzę WAM abyście rozkwitały nam jak różyczki!!!
  8. klon

    Parówki Dziadka

    Temat parówek śledzę od jakiegoś czasu. Niestety nie miałem jeszcze sposobności wykonać ich osobiście. Jednak tak zachęcacie i takie zdjątka wsadzacie, że chyba dzisiaj wieczorem będą parówki
  9. Ja w grubsze kawałki mięska zawsze daję choćby mały nastrzyk, tak prewencyjnie gdyż lubię ładny kolorek Pamiętam jak pierwszy raz robiłem wieprzową szynkę tylnią z kością (oczywiście według przepisów z tej strony) to się trzeba było nastrzykać Polecam Ci, aby nie bać się wcisnąć tej odrobinki solanki w mięsko! A efekty ...
  10. Tak obserwuję, czytam posty i widzę że jak Cię Pokemon już wciągnęło to forum to na dobre. Super! Gratulacje!. Ja kiedyś jak znalazłem forum WB, to co dzień lub 2 robiłem kiełbasy Choć jeszcze wędzarni nie miałem Woziłem do wędzenia. To był mój konik, aż do smaku z przed lat, który pamiętam. I o to chodzi Pozdrawiam
  11. klon

    Przywitanie

    Wsiąkaj jak najbardziej bo tu i Grono Zacne i Wyroby Smaczne !!! Patrząc na Twoje zdjęcia mam wrażenie, iż nie przekładałeś kijków w swojej wędzarni. Wnioskuję bo gotowe wyroby są (wg. mnie) nierównomiernie nasycone dymkiem Trzeba przekładać kije lub mieć system rozprowadzania dymu. PS. Takiego postrzegania wędlin uczy to forum. i ja również ze swojej strony muszę podziękować za naukę. Coś tam już na ten temat wiem, a kiedyś byłem noobem! Przykładowo będąc kiedyś w 2010 r na przyjęciu weselnym z tzw. stołem staropolskim kosztowaliśmy wieprzowej szynki tylniej (peklowanej i wędzonej, parzonej w całości około 10 kg. z golonką itd.). Wszystko było jako tako smak (zawsze rzecz gustu) dla mnie dobry ale... ...i tu jest kruczek - szynkę przygotował ktoś na szybko źle nastrzyknął. Od kości widać było czerwone (krwiste) i szare kolory na około 5 do 10 cm, znaczy peklosoli tam nie było! FEEE!!! WTEDY POMYŚLAŁEM, ŻE JA PO WASZYCH NAUKACH ROBIĘ TO LEPIEJ NIŻ JAKAŚ TAM KOMERCJA, KTÓRA de facto ZARABIA NA TYM! Sądzę, że jako żółtodziób nie związany z masarskim rzemiosłem na co dzień nauczyłem się TU ogromnie dużo. Pozdrawiam WB!!!
  12. klon

    Dowcipy

    Po zobaczeniu iluzjonistki ośmieliłem się i wrzucam to. http://www.joemonster.org/filmy/29037/Malowanie_zywym_pedzlem AWANGARDA
  13. klon

    Dowcipy

    McDonalds )) http://images37.fotosik.pl/557/5e7dcfcac203b719m.jpg
  14. właśnie skończyłem parzyć świąteczną szyneczkę 7,5 kg malutka tym razem http://images45.fotosik.pl/475/3294b61bf39b68bfmed.jpg
  15. Podziwiam wyroby! Niestety nie miałem jeszcze doświadczenia z serkami Ale jak patrze na te śliczności to chyba czas zrobić prototypa
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.