Witam
W piątek zrobiłem trochę wyrobów.
A oto asortyment wczoraj wędzony:
Od lewej
Kiełbasa krakowska podsuszana (podpiekana w wędzarni) przepis Dziadka
Polędwica (parzona)
Baleron
Kiełbasa wiejska (przepis Dziadka)
Boczek
Polędwiczka (a,la łososiowa, tylko wędzenie ok 2,5godz)
Szyneczka z łopatki (pierwszy raz robiłem z łopatki, do tej pory zawsze z szynki)
http://images42.fotosik.pl/586/54acfb2cdb160d27med.jpg
Tak więc śniadanie było dzisiaj bardzo mięsne. Oprócz krakowskiej która jeszcze musi podeschnąć zajadaliśmy się wszystkimi wyrobami.
Trochę kiełbasy zaraz po parzeniu poszło do sąsiada (starej daty szlifierz narzędziowy) bo właśnie przed wyrobami naostrzył wszystkie sitka i nożyki do maszynki tak że prawie samo się mieliło :wink: