Skocz do zawartości

Darino

**VIP Junior**
  • Postów

    2 148
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

O Darino

  • Urodziny 03.03.1964

Informacje o profilu

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miejscowość
    Burscheid/Zabrze-Rokitnica
  • Zainteresowania
    zadymianie, miodosytnictwo

Ostatnie wizyty

Blok z ostatnimi odwiedzającymi dany profil jest wyłączony i nie jest wyświetlany użytkownikom.

Osiągnięcia Darino

Arcymistrz

Arcymistrz (14/14)

  • Pierwszy post
  • Współpracownik Unikat
  • Aktywny rozmówca Unikat
  • Pierwsza rozmowa
  • Pierwszy tydzień za Tobą

Najnowsze odznaki

0

Reputacja

  1. Darino

    Życzenia Świąteczne

    Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia dla WB życzy Darino
  2. Darino

    Życzenia Świąteczne

    Zdrowego, radosnego Bożego Narodzenia zasyłam WB
  3. Darino

    Co macie dziś na obiad?

    Dziś na obiad jest ciapkapusta "Na obiod ciapkapusta, to napewno lodówka pusta"
  4. Darino

    Gdzie kupić węgorze ?

    Dzieki
  5. Witaj kol. Rafoto, sprostuje tu że nie używalem kefiru tylko serwatke ktora odzielila sie podczas produkcji twarozka z kefiru tybetańskiego. Ciecz jest prawie klarowna i ciut zielonkowa. Dodawalem serwatke do wyrobow a la salami.
  6. A Kyselo znacie ?
  7. Dzisiejszym solenizantom wszystkiego dobrego.
  8. Darino

    Witam

    Witaj kol. Zemat, fajnie że jesteś ponownie.
  9. Marchewkę i jabłko dodaję
  10. Witaj Piotrku, ja sam nie daje kminku do kapusty bo rodzinka nie lubi. Mozna bez problemu dodac do porcji na 24 godz. przed spozyciem. wedlug mnie aromat kminku jest wtedy lepszy niz kiszony z kapusta. Tak robie od lat i sie sprawdzilo.
  11. ja bym dymil po 2 do 4 godz. dziennie nie za gestym dymem w temp do 25°C Najlepiej wedzic bukiem.
  12. Jesli mowimy o tym samym, to mozesz sie kierowac recepturami na kielbasy dojrzewajace drobno rozrobione. surowiec dziczyzna (jelen, lania) wp. np podgardle, boczek lub slonina W jakim stosunku zalezy od Ciebie, moim zdaniem tluszczu powinno byc min 50% Peklosol/sol 50/50 28-30g na kg surowca. peklowanie na sucho min 4dni w temp. 4-8°C przyprawy - pieprz (2g/kg) - czosnek(3g/kg) - wino (100g) lub rum (20g)/kg Jelita wieprzowe kal. 28-32 Mieso po peklowaniu lub soleniu na sucho, rozdrabniamy na kutrze lub wilkiem z malym sitku(2x) Wedzenie dymem zimnym przez 10dni Dojrzewanie w chlodnym(max 10°C) i ciemnym miejscu do wydajnoci 38%. Tak powinno wygladac
  13. To napewno chodzi o Wildhex tak ?
  14. A kiszczonka napewno tyż była? Czyli czarne
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.